”Vad ska vi göra” – Att ha ”semester” som förälder till uttråkade barn.


Jag känner att jag bara behöver ett litet litet andrum här via datorn ut ur semestern då man plötsligt blivit kolloledare. Jag kan inte vara den enda föräldern som tänker så. ”Vad ska vi göra” i repeat när det regnar ute, undvika skärmar och umgås och ha kul med barn på olika humör.

”Behöver du lite tid själv”

frågade jag Matheo som såg surt på mig och då insåg jag att det är fan jag som behöver tid själv och andas lite, vara den stora människan, komma på en plan som gör alla familjemedlemmar glada. Så nu har jag kommit på det.

Vi ska ha ett Familjesemesterråd efter frukosten idag.

Vilka utflykter vill vi göra?

Regnutflykter och solutflykter!

Vilka familjer och kompisar vill vi bjuda över soliga poolvänliga dagar?

Sen skriver vi det i familjekalendern så att frågan ”Vad ska vi göra” inte behöver gå som ett klagomantra i bakgrunden. Gud asså. Tack för denna panikstund. Jag har inte saknat min smarttelefon, den är hos mormor. Men fan vad skönt att få komma ner till datorn och skriva detta semesterpanikinlägg för alla föräldrar där ute. Nu fattar jag varför tjugoåringar är trötta efter semestern och sega på jobbet medan vi småbarnspäron längtar ihjäl oss till jobb efter fem veckor som kolloledare! Har ni semestertips i regniga Coronatider så skriv gärna i kommentarsfältet. Jag hoppas att många panikartade päron ska hitta till era kommentarer för inspiration.

KRAM, vi ses i augusti om jag inte får feeling eller panik innan.

Bloggvännerna har ordet

8 svar till “”Vad ska vi göra” – Att ha ”semester” som förälder till uttråkade barn.”


 1. Haha åh. Familjelivet alltså. Kämpa på! Jag ska också checka ut strax och ta blogg- och sociala medier-semester och komma tillbaka som en trött tjugo-någonting (nä ärligt talat hoppas jag var mer utvilad än trött). Trevlig sommar – hoppas den inte blir för lång och outhärdlig 😉❤️

 2. Ida skriver:

  Haha, semestern låter inte som en dröm än så länge.. Kan inte riktigt relatera då jag inte har barn men tänkte ändå ta mig friheten att tipsa om Sigtuna som är så mysigt! Och Nyckelviken älskade jag som barn. En annan plats jag ännu inte besökt men som lockar är Blå Lagunen. Regnar det är ju Tom Tits alltid roligt!

 3. M skriver:

  Varje morgon frågar jag vad vi ska hitta på idag. Mest för att jag inte kan sitta hemma en hel dag, och framför allt inte en hel semester. Men barnet är nöjd med att bara vara hemma ”leka med tågbanan” svarar han glatt. Hela dagen frågar jag i panik. ”ja, och hoppa studsmatta”. Fan vad jag längtar tillbaka till jobbet. Barnet frågade fjärde dagen in på semestern när han fick gå till förskolan igen ”det kanske är någon där” 😂

 4. Anna skriver:

  Nu har jag en rätt liten dotter, hon blir 2 i augusti så det är fullt ös medvetslös här. 😀 I alla fall så har vi inte någon semester i år. Men vi var på en liten minisemester till Nora (bor i Karlstad) och det var toppen. Sen ska vi vara lediga i en vecka i alla fall och träffa långväga bonussläkt. Jag har inga tips än, tycker dock att ditt tips var kanonbra. 🙂

 5. A. skriver:

  Utflyktssemester till östergötland kanske? Flygvapenmuseet i Linköping? Omberg, tåkern, Vadstena, Söderköping (glassparadiset smultronstället..), höghöjdsbana, Kolmården – nära men inte Östergötland finns ju Gränna med:)

 6. Sara skriver:

  Åh, förstår precis. Så jäkla svårt undvika skärmar vid dåligt väder, speciellt när man har barn som börjar bli lite större, 6,11 & 13. Och denna ständiga känsla av att vara familjens projektledare, lekledare, mattant. Vi är sämst på att semestra hemma som familj. Ser bara allt som skall göras hemma och hur skräpigt det är i huset när fem personer är hemma hela tiden. Inte så konstigt att man blir trött och att häxan surtant kommer fram ibland.

 7. Dags för nytt inlägg i övermorgon. 😉

Lämna en kommentar