Denna helg


Godmorgon folket! Vilken helg det har varit och vilket väder att vakna till i natt – åska och ösregn. Jag älskar ju sommarregn så pass att mitt användarnamn när jag dejtade på nätet blev (skämskudde) Rainy summer. Oh well Gustav nappade i alla fall.

Vi tillbringade fredag och lördag hemma hos Crille och company. Go middag med grill och sen strandhäng och lunch hos våra nya-, och Crilles gamla kompisar Annika och Johan. Vilket jädra hus de hade!

Pascal och jag efter bus i svenska vatten.
Utsikten från Annika och Johans terass

Gustav sa att han gärna ser tallar och skog från fönstret. Det får mig att tänka på vår stackars arma tall som snart ryker. Mest för att den har sån fallrisk under vintrarna.

Idag ska jag förbi Viktoria Skoglund på Zetas. Hon ska planera upp växtligheten på vår trädgård. Det känns så skönt att ha hennes hand över projektet. Jag har blivit väldigt förtjust i klätterväxter och denna växer friskt över ett hörn så vi gärna döljer.

Det är nästa så att växten har en hjärna, jag älskar att kolla hur den klänger fast med sina små armar.

Idag börjar de även att göra om vårt pannrum till ett badrum som ansluter till poolen! Det är det sista rummet i huset som hör till ursprunget! Det ska bli så härligt att få det färdigt och vila i huset ett gäng år. Bara komma hem och se hemmet, inte projektet.

Bäst denna helg var att komma hem lördag eftermiddag och bada till sena kvällen!

Snacka om att vi sög ut det sista vi kunde av sommaren i händelse av att den inte skulle komma tillbaka. Man vet ju aldrig med svensk sommar!

Just det jag hade finbesök från Jossan och Ellinor också. Kvinnor på balkongen!

Jag bjöd på pasta och pesto i ett nytt marokanskt serveringsfat som jag är väldigt förtjust i. Jag skulle vilja ha fler.

Nu måste jag bege mig mot Zetas! Älskar den platsen😍

Bloggvännerna har ordet

3 svar till “Denna helg”


  1. Malin skriver:

    Ha ha, jag är också helt fascinerad av klätterväxter. Tittar på mina luktärter och undrar hur de vet att de ska vira sina ”tentakler” runt pinnarna. 😁 Och jag kan verkligen relatera till att få ett hem att vila i istället för ett konstant pågående byggprojekt. Just nu lastas virket till takbytet av ute på gården, när taket är klart ska vi njuta av att bara vara i några år. Eller ja, min man (han gör det mesta av våra renoveringar själv) lär nog få tråkigt nästa sommar men då ska jag utnyttja det till min fördel och få med honom på att bygga ett växthus/orangeri. 😉 Njöt för övrigt av regnet och åskan i går kväll, passade på att tända ljus och dricka em kopp te. Sen hörde jag att det började droppa i köket, japp, morfars gamla tak höll inte så tätt när takpannorna var borta. På med regnställ och ut med fler presenningar i ösregnet. 😂

  2. Bodil LH skriver:

    Hm… om du pratar om det höga trädet på bilden så liknar det mera en gran än en tall 🤔…

Lämna en kommentar