Hur får vi männen att söka hjälp och förstå?


Var tioende man i Sverige skulle behöva erkänna detta.

Nu sparkar alla som haft med 1paolo2 honom från allt. Jag undrar vad det gör med den tiondel män som köper sex i Sverige? Män som du och jag förmodligen känner. Söker de hjälp eller försvinner de längre in i mörkret och cementerar sin skam och sina vanor? Blir det bättre eller sämre för de utsatta kvinnorna?


Hur får man män som Paolo att våga bryta sitt mönster, söka hjälp INNAN de blir påkomna?

Jag tror inte ens Paolo vet varför han gjorde det han gjorde eftersom han skyller på en trasig barndom.

Jag tror att vi behöver utbildas i vad som gör att en tiondel av männen köper det som borde kallas våldtäkt. De män som tror att prostituerade kan vara lyckliga och ”framgångsrika” behöver utbildas. De som mellan jobb och middag med familjen betalar för att utnyttja kvinnor sexuellt, de behöver hjälp, förståelse för sina dåd och utbildning de aldrig fick som barn.

Vi kan demonisera, hata, avskeda en tiondel av Sveriges män. Men jag tror inte att det leder till förändringen vi behöver för att efterfrågan på köpta våldtäkter ska ta slut.
Vi måste börja prata med barn om utsatthet, respekt och integritet. Ta porrsnacket med dem och få dem att förstå att dessa skildringar inte är sex utan oftast dokumenterad förnedring och övrgrepp av folk som mår väldigt dåligt. Innan sexualundervisningen börjar borde undervisning om vad övergrepp är och vad det orsakar också finnas så att barn känner igen och kan säga nej när de blir byxmyndiga och riskerar träffa porrskadade killar.

Vi skulle kunna rädda generationer av av män och vi pratade med dom innan pornhub ger dom ”sexualundervisningen”. Ni vet vad jag tycker i frågan om var fokus ska vara kring vems liv som gått i spillror. Min fråga är vad demonisering av Paolo Roberto gör med den tiondel män han representerar? Jag har inte svar på frågan, men jag undrar.

Blir det till det bättre eller sämre för de utsatta kvinnorna i prostitution?
Avskräcks männen eller håller de varandra om ryggen och är mer försiktiga i sina dåd?

Vem vågar räcka upp handen och be om hjälp när de ser Paolos?
Vad tror ni?❤️

Bloggvännerna har ordet

2 svar till “Hur får vi männen att söka hjälp och förstå?”


  1. Freya skriver:

    Jag tror att det är hälsosamt för de som begår brottsliga handlingar eller tycker sig vara berättigade att göra vissa saker att bli outade och ta konsekvenserna. Det ska svida, skam är bra, det kan förändra…men man behöver såklart hjälp så att det inte blir destruktivt. Jag gissar samtidigt att Paolo är en extremt skamfylld person som hatar sig själv och han gömmer sitt självhat med sociala medier, massor med uppdrag, företagande, frontar sin nya kärlek… Jag tror att han är en ganska tom människa som kopierat en viss typ av ”man” som först och främst attraherar andra män så att han vet att han har en säker skara beundrare. De andra männen som köpt sex borde berätta för sina fruar/flickvänner och barn om vad de gjort så att de får ta ställning till vad de vill göra, för de lever ju just nu i lögn.
    Jag är ingen expert men uppgifter som jag tagit del av menar att man kan få narcissistisk personlighetsstörning av barndomstrauman. Paolos reflektioner kring varför han begick brottet, hans kroppsspråk, ilskna reaktion när han fick frågan om sin kvinnosyn, går i linje med vad som kännetecknar en narcissist. Jag tror att Paolo vet att att han är en narcissist men att han har inte lagt ner tillräckligt mycket på att bli en normal person. Det råder delade meningar om det ens är möjligt att förändra en narcissist, men en medveten narcissist borde kanske kunna lära sig att någon teknik att tygla sig själv med. Paolo klarade inte av att hålla sig i skinnet trots fin kärleksrelation eftersom han är impulsiv och tänker inte på konsekvenserna, han bryr sig inte att han sviker sin tjej – han måste få sin fix, sin ”supply” från fler håll, han måste få bekräftelse och uppmärksamhet från någon utöver flickvän/fru för att känna överlägsenhet samt att upphetsningen av att göra något förkastligt ger honom livsnödvändig näring som stillar hans skam och självhat.
    Jag tror att psykologer behöver stiga fram nu och undervisa om olika personlighetsstörningar, vad det kan leda till och hur människor kan upptäcka dem. Historiker behöver berätta mer om hur det sett ut tusentals år tillbaka i tiden och var den här idén om kvinnan som slav kommer ifrån. När det gäller information kring sex tycker jag att det borde vara mer fokus på ”tantra” och att sätta gränser.

  2. Sol skriver:

    Alltså, män är inte blinda eller döva. Alla reportage vi läser, alla dokumentärer som går på tv, all information om människohandel mm når dom också. Precis som kapten klänning och den man som var polis som nyligen togs i en razzia. Män Bergkvist ”mer” av någonting, de är en del av samhället oceaner allt vi ser. Jag är ganska trött på det narrativt. Lås in dom, skäm ut dom, ta barnen, flickvännerna, jobben ifrån dom, då sänds ett tydligt budskap. Jag tror man kan också dra paralleller med andra attitydförändringar i samhället, tex barnaga. När lagen kom så var det inte direkt ovanligt att folk fortsatte slå barn. Attityden var ju att det var en god uppfostran, man har slagit barn i alla tider och det var ju ingen simfotens tog skada av det. Men med rättsväsendet, skam, socialtjänstens insatser så skulle ju ganska få idag erkänna att de tycker att barnaga är rätt, och vuxna vet att om det slår sina barn så kommer en rad, väldigt skämmiga konsekvenser på köpet. Tror det är lite samma sak med sexköp, det är olagligt, men straffet är fortfarande mesigt och attityden oförändrad. Hörde en man säga ”det är världens äldsta yrke att vara hota”, men med skam, rättsväsende, tid osv så kanske det om ett par generationer är det nog en attitydförändring som väntar, och för de som inte håller med så får de iaf en rädsla för konsekvenserna.

Lämna en kommentar