Ordning hemma när det är kaos ute


En ny blomma från Flower Garden Stockholm

Jag har nog berättar det att när jag var liten blev mina Legobyggeb alltid hus jag ville bo i. Hus utan en pedofilpappa. Hus med en lugn och inte ekonomiskt stressad mamma. Jag är nästan lite märkligt pedant som vuxen och får sån inre frid när jag får inreda åt mig själv och andra. Som vår terass som jag gör i ordning nu. Varje morgon sitter jag i köket med en kopp kaffe och beundrar den samt planerar hur jag ska färdigställa den.

Soffa från Ikea.

Inredning har blivit nästan en maniskt intresse när saker kaosar ute i världen. Jag kan tänka på min svägerska Hannas balkong och hur jag ska hjälpa och tipsa om vilka mått eller växter som kan vara bra där. Mammas lägenhet var ju en projekt jag tog an mig när jag var höggravid med Pascal. Här ser ni badrummet.

Före
Och efter!

Hon kunde inte förstå att det var hennes hem och hon har det bra där nu under karantän. https://elaineeksvard.se/blog/2017/06/15/projekt-mammas-kok-tar-sig/

Härmade ni hur huset såg ut när vi köpte det! Garagdörrarna är det vita jag står framför överlycklig för att vi blivit med hus!

Så gjorde vi om garagedörrarna till groventré och tvättstuga, köksfönstret till stora terassdörrar som leder till terassen.

Det har hänt lite på vägen. Vi hade först ett byggbolag som i princip fick icke godkänt på allt de genomförde. Det har kostat oss massvis med pengar. Här är terassen de påbörjade men aldrig slutförde – turligt nog. Den hade rasat med de smala pinnarna sen var förberedelsen i grunden de gjorde felgjord. Så den fick tas bort, eller de sex pinnarna de ställt upp togs bort.

Man ser att den terassen där vår nuvarande buggare har gjort är er gedigen och stabil.

Så inredning, träning det är mina sätt att hantera ett yttre kaos och ett inte välmående. Det och umgås med familj och kanske ringa och gråta ut hos Daniela.

Daniela, min älskade vän sedan gymnasiet.

Vad gör ni för att må bra i detta?

Bloggvännerna har ordet

2 svar till “Ordning hemma när det är kaos ute”


  1. Annika skriver:

    Jag tränar, enda gången jag lyckas släppa tankarna på Corona. Upplever att jag har svårt att koncentrera mig på jobbet nu, jobbar hemifrån för fjärde veckan i rad nu och vi bara väntar på att besked om permittering ska komma. Samtidigt som jag har dåligt samvete, det finns ju de som har det värre. Människor dör, blir svårt sjuka; förlorar jobb och inkomst.

  2. Tina Eriksson skriver:

    Jag planterar blommor. Älskar att se hur man själv kan skapa något vackert av bara ett litet frö. Hatade långa promenader förr då jag som överlevare alltid varit på high alert och sett mig över axeln men snittar nu 1,5 mil per vecka. Jag spelar piano, sjunger, pratar med min man, barn och vänner. Kramas mycket.

Lämna en kommentar