Man måste ändå jobba


Tack för att ni visar förståelse för min paus. En öppen reflektion är ändå att jobbet fortsätter ju ändå. Att få pausa bloggen betyder enormt mycket för jag vill inte blogga för bloggandets skull utan för att dela tankar och reflektioner.

Idag fick jag dela lite tankar kring politiker som tackar nej till stora frågor som sexuellt utnyttjade barn, men ja till lättsamma format med många följare. Är det så att politiker väljer antal följare framför viktiga frågor. Och utesluter verkligen det ena det andra?

Bloggvännerna har ordet

9 svar till “Man måste ändå jobba”


 1. Ewa skriver:

  BRIS verkar vara den enda organisation som arbetar mot hedersförtryck- våld och mord, barnäktenskap och könsstympning etc i vårt land. Ja, det förekommer och är en skamfläck för Sverige.

  • Jennifer skriver:

   Hej Ewa! Även TRIS (tjejers rätt i samhället) jobbar med dessa frågor. En superbra och viktig organisation!

   • Ewa skriver:

    Tack för tipset, det är vad jag har försökt att hitta. Det har varit mycket: men vi har varit i Marocko, eller fyll i annat land, för att arbeta för kvinnors och flickors rätt, när jag har hört med olika organisationer. Problemet i vårt land kvarstår.

 2. Helena skriver:

  Tyvärr tappar många politiker fotfästet och dras med i någon sorts popularitetstävling. Det handlar inte längre om att göra det bästa för Sverige utan om att göra det bästa för sitt parti.

 3. Paulina+Gunnardo skriver:

  Jag var politiskt engagerad förra mandatperioder och en av de viktiga sakerna jag (tyvärr) lärde mig var just det, att strategier hamnar före viktiga politiska frågor och samhällsförändring. Det är på tok för vanligt. Men det har också gjort att jag tack vare den kunskapen vet mer om hur viktigt det är att vi som inte är politiskt engagerade skapar opinon och gör de viktiga frågorna stora. Så idag arbetar jag med samma frågor jag gjorde då, fast på andra sätt och vill hellre påverka politiker och opinionsbilda. Mata på med allt du arbetar med! Ju mer opinon och ju fler vi blir desto lättare att också få med sig politikerna.

  • Ewa skriver:

   Hur arbetar man för att opinionen mot barnäktenskap, hedersförtryck etc skall bli starkare? Just nu verkar det vara munkavle på alla (nästan) politiker. Är de för fega för att kasta pk-slöjan och blicka ut och se verkligheten som den ser ut ?

   • Karin skriver:

    Jag har en känsla av att politiker är rädda för att stöta sig med muslimer. Det är ju i den gruppen hedersvåld, förtryck och barnäktenskap figurerar.
    Jag är rädd inför framtiden. Nu har kanske inte jag så många år kvar att leva men jag har mina efterlevande och det är dem jag vill värna om.
    Det gäller att mota olle i grind men som det känns nu så står grinden alldeles alldeles vidöppen ….. och jag är rädd.

 4. Ewa skriver:

  https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/pappa-tvingade-sara-19-att-gifta-sig-med-sin-kusin/

  Detta händer ideligen. Dryg 1 års fängelse är ett skämt och en skymf mot flickan. Alla, politiker och rättsväsende måste agera och få ett stopp för detta. Sitta i svenskt fängelse för att försökt sälja bort sin egen dotter???

Lämna en kommentar