Godmorgon


Pascal och jag har en morgon helt för oss själva. Amma och jollra står på schemat

Jag tänker ofta på hur jag kommer att sakna amningen när denna tid är över. Jag hade lätt kunnat ta jobb som amma och amma barn i behov av det. Haha. När jag hör en bebis skrika så kan jag tänka att jag räcker upp handen och säger ”jag har mjölk över om det behövs”! Men det kanske inte är hygiensikt alls. Vet inte. Men mysigt är det i alla fall.

Idag har jag en föreläsning i Västerås, sen ska vi grilla med föräldrar och barn från förskolan. Längtar till denna fredag och helg. Det ska ju vara strålande sol och jag har ett linne på mig under jackan idag.

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “Godmorgon”


 1. Hmm skriver:

  Varför skulle det inte vara hygieniskt? Amma varandras barn och dela på ansvaret i gruppen har skett i många kulturer. ?

  • Elaine+Eksvärd skriver:

   Vet inte. Tänker att det kanske kan vara som att dela blod eller nåt. Om någon som är sjuk ammar mitt barn kan inte barnet bli sjukt då?

   • Hmm skriver:

    Det som smittar via bröstmjölk är HIV och hepatit, så om du har en blodsmitta så ja.

    Men är du tex magsjuk så ska det inte smitta.

   • Susanna skriver:

    Du kan själv ha influensa men barnet blir inte sjukt utan blir skyddat av antikroppar i bröstmjölken. Amning är fantastiskt! Och, du kan amma så länge du och ditt barn vill. Jag vet inte hur gammal han är, men WHO rekommenderar ju att fortsätta amma i två år, så innan dess kan alla moraltyper hålla tyst! Inte för att det är nödvändigt i Sverige där vi har rent vatten, men för att det inte finns någon anledning att sluta tidigare om ni trivs med det. Världens bästa tröst ju!

 2. Erika skriver:

  Inte riktigt samma som att jobba som amma… men så nära man kommer idag tror jag. Om man har gott om mjölk och vill bidra så kan man donera bröstmjölk. Det finns bröstmjölksbanker på sjukhus som tar hand om mycket för tidigt födda barn, samma princip som blodgivning.

  http://brostmjolkforlivet.se/index.html

Lämna en kommentar