Godmorgon


Det är inte kul det här. Att det snöar och snurrar på samma gång känns inte kul. Jag är inte den nedstämda typen men sånt här gör mig det.

Det ska bli riktigt skönt att ha kurs idag. Det kommer göra mig på gott humör, och kaffe.

Hoppas att ni mår fint❤️

Bloggvännerna har ordet

3 svar till “Godmorgon”


 1. C skriver:

  Hej,
  Har du någon bra kvinnlig kontakt som jobbar med att lyfta dessa frågor?
  Ha en bra dag 🙂

  ”Igår meddelade Värmlands tingsrätt domen mot de föräldrar som försökte gifta bort sin 13-åriga dotter till hennes 10 år äldre kusin. Straffet blev villkorlig dom och mannen som skulle gifta sig med flickan friades helt. Ingen av dem dömdes till utvisning.

  När jag läser domen går det knappt att förstå att sånt här sker i Sverige just nu, på platser som Årjäng och Mellerud och där en sheik kallas in för att se till att äktenskapet följer sharialagar.

  Här kommer några utdrag från domen. Läs och begrunda:

  ”Mohamad kom tillsammans med släktingar och frågade flickans familj om de kunde gifta sig. Flickan var då i skolan. När hon kom hem lästes det en vers ur koranen och de gratulerades.”

  ”Flickans mamma har pratat med henne om giftermål och sagt att det är bra för henne. Hennes pappa var i början mot det, eftersom han tyckte att hon var för ung och skulle fortsätta studera. Hennes pappa ändrade sig efter påtryckningar från släktingar.”

  ”Mamman och Mohamad är kusiner. Han är även släkt med flickans pappa, genom att hans farfar och pappans farfar är kusiner. Han kommer från samma stad i Syrien som flickans familj. De kände varandra tidigare.”

  ”Senare hölls en äktenskapskontraktsfest.”

  Till förlovningsfesten kom en sheik, vilket är en religiös man med kunskaper inom sharia. Sheiken skulle se till att det gick rätt till och skriva ett äktenskapskontrakt.”

  ”Föräldrarna planerade förlovningen med Mohamad och hade förlovningsfesten i Mellerud. De kallade in sheiken, som insisterade på att de skulle upprätta det skriftliga trots att det annars brukar göras muntligen.”

  ”Efter att man upprättat kontraktet, kom Mohamad, flickans far och hennes morbröder. Mohamad fick nu se henne utan slöja. Efter festen åkte hon hem med sina föräldrar och med Mohamad.”

  ”Äktenskapskontraktet innebar att Mohamad kunde komma hem till dem och träffa henne. Hon tillhörde därmed honom. Hon blev tvingad till en man som hon inte ville ha.”

  ”Mohamad brukade efter kontraktsfesten komma ett par gånger i veckan för att träffa flickan. Hon har då gått och duschat eller gått och lagt sig för att sova. Mohamad blev irriterad på det och pratade med hennes föräldrar. Han hade rätt att fullborda äktenskapet genom att ha samlag med henne.”

  ”På julaftons kväll 2015 blev polisen Anders med en kollega kallad till en camping vid Årjäng där en kvinna påkallade hjälp. Vid campingens bommar träffade de flickan. De hade språkproblem och behövde ringa en tolk. Med flickan satt han sedan i polisbilen.”

  ”Flickan sa att hon var bränd om händerna och blivit slagen.”

  ”När de väntade på tolkhjälp kom det upprörda kvinnor till platsen. Kvinnorna hängde på bilen, slog på rutorna och skrek. Sammanlagt tror han det var tre–fem kvinnor. De beslutade sig för att ta flickan till en annan plats för att skydda henne. Han gick ur bilen för att handgripligen ta bort kvinnorna.”

  Det här var bara några citat från domen och jag sitter helt förstummad och läser vidare i rättegångsprotokollen. Förra året slog forskare larm om att flera hundratusen flickor i Sverige lever under hedersförtryck.

  Frågan jag ställer mig är om vi någonsin kommer lyckas få bukt med de här problemen som uppstått på senare år. Och hur många stackars flickor lever med det här dagligen utan att få hjälp från samhället?” Joakim lamotte

 2. Karin+Svensson skriver:

  Finns visst ytterligare 132 flickor/barn gifta med äldre män.
  Det här är bara toppen på ett isberg, vänta bara….det kommer mer

 3. Anna skriver:

  Så vacker du är!

Lämna en kommentar