Åh denna fina helg


Godmorgon mina snöflingor, mår ni bra! Jag mår alldeles ljuvligt efter en ganska hektisk men bra helg. Utvilad är väl att ta i med tanke på att jag var med i Nyhetsmorgon igår och satt natten innan och färdigställde treskablinolls hemsida med Linda och Martin Grådal. Två personer som gör och kommer göra stor skillnad i mångas liv. De är så inspirerande. De inspirerade mig att bli vegan bara för att nämna en sak. Aldrig dömde de mig när jag åt animaliskt.

Dessa två. Martin och Linda Grådal. För ett år sedan satt vi på en vardagsrumsmatta och inte anade jag att ni skulle inspirera mig så till den grad att jag själv blev vegan. Hade garvat om nån hade påstått det då.

Har ni ett par som inspirerar er?

Bloggvännerna har ordet

14 svar till “Åh denna fina helg”


 1. Emelie skriver:

  Komiskt dock att det ligger en halväten kexchoklad där. Inte så värst veganskt ?

 2. Jennie skriver:

  Återigen, du ÄTER veganskt, du ÄR inte vegan. Det skulle vara fint om du skrev ett inlägg om varför det är så viktigt för dig att kalla dig vegan trots att du inte har en vegansk livsstil…

  • Elaine+Eksvärd skriver:

   Bättre att du skriver varför det är så viktigt för dig att jag skriver ÄTER veganskt varje gång. Folk som är här vet att jag inte gör anspråk på att VARA vegan eftersom jag bär yllekläder skinnskor osv. Jag kommer fortsätta säga att jag är vegan i inlägg om mat, för jag litar på att de som läser har intellekt att förstå att jag syftar på maten då se SER mina kläder och möbler. Om jag retar er som ÄR veganer genom att kunna förväxlas med er högligheter så får det väl VARA så. Jag kan leva med att reta de som ÄR veganer. Det är VIKTIGT för mig att kunna skriva KORTA inlägg när jag skriver om hur jag ÄTER. ”ÄTER VEGANSKT” tar längre tid att SKRIVA än ”VEGAN”. Sen säger vegetarianer att de ÄR vegetarianer trots att de bär skinn av djur de inte äter. Den dagen jag börjar LEVA veganskt så kommer jag kalla mig Queen Vegan. 😉 Ha en FIN dag!

   • Jennie skriver:

    Tack för ditt svar, ett raljerande svar trots den lilla blinkande emojin på slutet, men ändå ett svar.
    Jag förstår dig nog inte mer nu än innan dock, att skylla på att du inte orkar skriva fler bokstäver känns långsökt. Ett tips till dig är förstås att du börjar kalla dig vegetarian, för du vet väl att de äter veganskt, men har i övrigt en animalisk livsstil. Precis som du!!!!

    För övrigt är jag inte vegan, jag har bara så himla svårt för att förstå varför man använder ord som inte överrensstämmer med det man beskriver. Ha en fin dag…

  • Hmm skriver:

   Själv tycker jag hela grejen är fånig att deklarera högt vare sig det är livsstilen eller kosten. Varför behov av att sätta etikett på sig själv högt så att alla ska veta? Inte ens kristna, judar, muslimer känner ett större behov av det idag i Svergie (förutom de som bär in your face religiösa symboler). De vet vad de är och gör det enbart för sig själva inte för att alla ska veta vilken grupp de tillhör.

   Om du äter en kaka eller en maträtt, berätta gärna det men vem andra än veganer lämnar en innehållsförteckning? Ska jag i varje inlägg deklarera att jag äter sant till det vi är? Att jag är en omnivor?

   Det här är lika frälst som alla som skulle högt för alla deklarera att de äter LCHF. Till allt och alla för de mådde ju sååååå bra.

   Har ni tänkt på en sak? Vegan är raka motsatsen till LCHF-kost och som alltid så när en trend blir stor så reagerar samhället med att nästa trend går raka motsatta vägen.

   Vad tror ni nästa trend blir? Hur kommer nästa generation vilja hitta sin identitet och göra raka motsatsen till er?

   #snöflingor☺️

   • Hmm skriver:

    Med allt detta sagt och när jag nu återigen har proklamerat med totala avsaknad av respekt för varje fanatism.

    Elaine, veganerna har faktiskt en poäng särskilt om det stämmer att du slutat med animaliska produkter av etiska skäl. Vad hade du tyckt om och vad hade de själva tyckt om jag kallade mig för muslim eller jude enbart baserat på att jag äter halha eller kosher? Att jag valt kosten men inte resten av filosofin och levnadsreglerna?

    Du har ju dessutom en fullgod etiket att kalla dig själv. Vegetarian. Räcker inte den till för det du vill framställla dig som?

    /den som tycker all religion är självbedrägeri

    • Elaine Eksvärd skriver:

     Vegetarianer äter ägg och mjölk. Jag äter inget animaliskt. Försöker framställa mig? Herregud. Verkar som vi pratar om min image när jag pratar om det jag äter,’.

     • j skriver:

      Om vi nu ska bli petiga, men korrekta (även om jag också ogillar etiketter egentligen): vegetarianer äter inte ägg och mjölk, i så fall kallas det för lakto-ovo-vegetarian.

     • Hmm skriver:

      Det är som J säger. ?

   • Elaine Eksvärd skriver:

    Haha så sant. Tror det handlar om självkänsla. Är man trygg i sin religion eller livsstil behöver man inte skylta den. Jag är mest nyfrälst. 🙂

  • j skriver:

   Detta är faktiskt intressant… Du nämner ju jätteofta att du numera är vegan, men inte så mycket om VARFÖR. Alltså, varför du nämner det hela tiden, varför är det så viktigt att upprepa och poängtera att du har bytt livsstil till att bli vegan, som du säger? Det vore intressant, på riktigt, om du kunde skriva om det.

Lämna en kommentar