Kaffemålet hölls i en dag


Jag känner mig olycklig utan kaffe, det känns tomt helt enkelt. Sen hittade jag inte tillräckligt med argument att sluta med det. Har ni några sånna argument.

Jag tog en havrelatte med Serena, helvete vad gott det var!!!

Snälla, ge mig några pro kaffe argument så jag mår bättre. ?☕️

Bloggvännerna har ordet

43 svar till “Kaffemålet hölls i en dag”


 1. Cajsa skriver:

  Läser till sjuksköterska och fick höra på en föreläsning att om dricker tre koppar kaffe om dagen har man mindre risk att utveckla metabola syndromet?

 2. Sanna skriver:

  En studie från University of Southampton visar på att kaffedrickande kan medföra positiva hälsoeffekter. Källa; Dagens medicin och studiens abstract http://www.bmj.com/content/359/bmj.j5024

 3. Helen skriver:

  Som lite uppmuntran kan jag ju säga då att det säkert är mycket större chans att klara veganmålet om inte allt känns som en jätteuppoffring. Så drick ditt kaffe tycker jag! Har aldrig sett att kaffe är skadligt i mindre mängd, snarare tvärtom, så kanske ett löfte om max 2 koppar per dag?

  • Linda skriver:

   Mitt enda argument är att gillar man kaffe, så drick kaffe.
   Om du oroar dig för att du dricker kaffe så minska mängden istället för att sluta helt.
   Kaffe är vardagslyx och det kan man väl få unna sig ?

 4. Pia skriver:

  Dricker man kaffe minskar risken för tarmcancer! (Har jag läst nånstans…)

 5. Hmm skriver:

  Jag har gott om dem men du kommer inte få det från mig.

  • Matilda skriver:

   Herregud. Du är ju helt besatt av Elaine och hennes blogg. Kommenterar bittert på varenda inlägg? Lämna datorn eller mobilen, gå ut på en promenad och få lite frisk luft så ska du se att det känns bättre. Ingen kan må bra av det här beteendet.

   • J | Noees, Amandus och Elviras studietokiga mamma skriver:

    Matilda, Hmm har varit med sedan långt innan de flesta andra knallade in här på den här bloggen. Och bidragit med jäkligt mkt vettigt i jättemånga diskussioner genom åren bara så du vet. Vi kan tycka vad vi vill om kommentarerna i den här tonen men hen har kanske rätt att vara putt eller besviken när en dialog inte fungerar? Med vilken rätt säger man åt hur någon annan ska känna eller bara sticka? En blogg är offentlig precis som en jäkla nyhetsblaska. Bägge kan få beröm och kritik. Inget mer med det.

    • Linda skriver:

     Vi alla har väl förstått att ”Hmm” är lite putt som du uttrycker det, men då får man väl ta en time-out och återkomma en annan gång.
     Löjligt att kommentera på det viset.

     • Hope skriver:

      Nä jag tycker aldrig att Hmms kommenterar är löjliga även om jag inte håller med jämt. Men det beror nog på att jag också är en av ”gamlingarna” (tror jag) det var inte så elakt här förr?

     • Hope skriver:

      ?❤️

     • J+|+Noees,+Amandus+och+Elviras+studietokiga+mamma skriver:

      Nej det tycker jag inte Linda, att lägga locket på när man är frustrerad/förbannad är väl knappast rätt väg att gå. Skulle alla göra så skulle psykisk ohälsa skjuta ännu mer i höjden. Elaine myntade en gång uttrycket att man skulle lägga skiten exakt där den hör hemma. Att då gå och bära på nåt utan att spotta ut det, DET om något vore löjligt dumt om du frågar mig. Jag har sett kommentarer här och där under ett par av de sista inläggen nu eftersom jag sällan är inne här längre och läser och jag kan säkert sålla mig till Hopes grupp om att jag säkerligen inte håller med om allt vad Hmm skriver men tro mig när jag säger att hen har skapat bra diskussioner med högt i tak genom åren härinne och säkert bemött dig precis lika respektfullt som oss andra tidigare om inte det nu varit för vad det nu än är som hänt härinne. Bara för att det inte står Elin, Anna eller Stina betyder det inte att den här personen inte bidragit till alla de vettiga diskussioner som funnits och att hen nu är besviken/arg/upprörd. Att man sitter och utvärderar/nedvärderar människor som uttrycker ett känslotillstånd pga nåt som tydligen hänt och ber dem sticka när detta är en kanal för en tvåvägskommunikation mellan bloggare-läsare… För mig känns det helt fel. Ska andra läsare störa sig och komma med onödiga kommentarer så kan man ju lika gärna skippa kärnan i bloggen och ta bort kommunikationsmedlet genom att stänga av kommentarsfältet isf. Men då är meningen med bloggen borta och den självdör. Och det finns en person bakom aliaset som åtminstone jag uppskattat härinne genom åren oavsett hur barnslig kommentaren än må vara. Sållar mig till Hopes grupp även om jag redan har ena foten på väg ut genom dörren då men.

  • Marlene skriver:

   hahaha…alltså vem är du??

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Och varför inte det?

   • Jennifer skriver:

    Hmm skrev ju i vegan-inlägget att hen inte tänkte svara mer kring mat/dryckdiskussioner då hen anser att du Elaine inte besvarar faktafel som skrivs i kommentarerna (eller nåt sånt).

   • Hmm skriver:

    Elaine.
    Det finns bara två förklaringar till din fråga här och din kommentar i förra inlägget.

    Antingen saknar du helt läsförståelse

    eller så har du inte läst det jag skriver.

  • cass skriver:

   Jag håller fullständigt med kritiken mot dig Hmm. I mina ögon är du väldigt ocharmig. Om du nu är så fantastiskt så bege dig någonstans där du får och kan vara det, istället för att grotta ner dig i all frustration över god knows what.

   • Hmm skriver:

    Cass Hej hej!

    Jag trodde den här bloggen tillhörde Elaine Eksvärd. Menar du på att jag har fått fel för mig?

 6. Marie skriver:

  Du tycker om det och mår bra av det. Det behövs inget mer

 7. Karin+Svensson skriver:

  Drick kaffe… Nyfiken fråga…ger du barnen veganmat också?

 8. Hanna skriver:

  Gör det du mår bra av. Jag dricker inte kaffe för jag aldrig lärt mig. Så jag har svårt att ge råd. Men hur farligt kan det vara?

 9. Maria skriver:

  Allt sker inte på en dag. Du kanske kommer ebörjar med att dra ner på kaffet successivt för att i december ha slutat helt. Vem vet?

 10. Sofia skriver:

  Jag har dragit ned mängden kaffe jätte mycket sen jag fick barn. Min mage klarar inte av 5-6koppar om dagen längre. Nu gör jag espresso hemma, skummar mjölk, tillsätter 2cl vaniljsyrup och njuter till fulla drag varje morgon!

 11. wigwag skriver:

  Finns massor av moraliska argument till att sluta dricka kaffe. Äta bananer. Och allt annat som odlas av bönder i fattiga länder. Och moraliska argument är ju det du är ute efter. Eller hur? Dom handlar alla om rovdrift på natur. Undanträngning av regnskog tex. Hotet mot de få bergsgorillor vi har kvar i Rwanda. Jag tamefan kräver av dig att du genast slutar opp med ditt kaffedrickande! Annars är du personligt ansvarig för syrebrist på jorden och att många djurarter snart är utdöda. Mördare! Men vem är jag…dricker minst 5 koppar/dag. Det är ju för jävla gott.

 12. Malin skriver:

  Drick för att du tycker det är gott och gör dig lycklig, räcker inte det?

 13. E skriver:

  Tyvärr inget råd om kaffet då jag själv inte dricker kaffe. Men jag vill tipsa om en blogg som heter Kristins (http://kristins.biz). Det är bl.a. en matblogg, dock inte strikt vegetarisk eller veganskt. Men hon har ett sunt förhållningssätt till minskad köttkonsumtion och mycket spännande recept på vegetarisk mat. Hon har även skrivit kokboken Nyfiken Grön och har en ny bok på g.

 14. Åsa skriver:

  I studien ”Midlife Coffee and Tea Drinking and the risk of Late-Life based Dementia: A Population-Based CAIDE Study” fr KI, publicerad år 2009, står att 3-5 koppar kaffe per dag minskar risken för att utveckla Alzheimer jämfört med gruppen som drack mindre kaffe. Ca 1400 personer i åldrarna 65-79 studerades i 21 års tid. Mer kaffedrickande än 5 koppar sänkte risken men inte i motsvarande utsträckning. Man tror att det är polyfenolerna i kaffe/te (och rödvin!) som gynnar nyttiga tarmbakterier och som därigenom skyddar hjärnan. Man tror att även risken för stroke och parkinson minskar av samma anledning. Havrelatte låter som en perfekt fikadryck! Som sagt, tvära omläggningar av kosten riskerar att bli för jobbigt och därmed inte bestå i längden. Kämpa! (Men inte mot kaffet. Eller rödvinet! Hehehe)

 15. FridastudentiUppsala skriver:

  Du är så härlig som bjuder på dig själv! Blir så glad av att läsa din blogg!

  Om jag inte minns fel så fanns det viktigare mål på listan som du kan fokusera på !

  har tyvärr inga tips..

 16. Linda skriver:

  Varför skulle du INTE dricka kaffe?

 17. Madeleine skriver:

  Finner inget argument! ?

 18. Emma skriver:

  Så roligt att följa din blogg! Massa energi och nya grejer på g hela tiden, du inspirerar. Ärlig och härlig!!

 19. FeliciaP skriver:

  Jag drack mängder med kaffe. Drog ner det till en kopp om dagen – på morgonen innan dagen sätter igång med förskolelämningar och jobb! Det är min stund på morgonen, jag och kaffet (oftast har ingen gått upp ännu så allt är tyst). Sen under dagen dricker jag grönt te med mjölk i. Det gick alldeles utmärkt att sänka dosen än att sluta helt (har testat det förr). Ingen huvudvärk och inget depp!

 20. Fia skriver:

  Skulle också gärna käka veganskt. Men jag har inte motivationen och så är jag glutenintolerant. Vad skulle jag då äta? Jag måste äta mkt fet mat för att inte bli ett skelett. Skulle jag bli vegan så skulle jag behöva äta hela tiden för att inte magra bort.

  Jag försökte en gång men det funkade inte. Och samma gäller min dotter. Hon är också en smalis som behöver fett.

  Och ni veganexperter – ge gärna tips på hur man ska få upp energinivån. Vet att man kan äta olika nötsmör å det gör vi i perioder

  • Karin skriver:

   Vill bara börja med att säga att om du inte har motivationen så är det svårt.. Vill du verkligen försöka -så tänker jag att du känner motivation och inte ser en massa hinder (som skelett och gluten etc).

   Jag är visserligen inte vegan men har ätit vegetariskt + fisk i typ 10 år. Jag tänker att min kost är lite mer ”splittrad” än för en köttätare. Mina källor till fett, järn och så är liksom mer utspridda på en tallrik än i en enda köttbit. Jag puttar in lite mer av varje för att tillgodose olika behov. Gör smoothies varje morgon som är rätt maxade (men supergoda!), ugnsrostar ofta frön och nötter (energi, fett, järn mm) och strör på både sallader, smoothies och pastarätter. Strö över chiafrön, gör chiapudding. Du kan göra pastan på zucchini eller köpa typ King sobas glutenfria, eller nån variant gjord av bönor. Det finns jordnötssmör (har i smoothien varje dag) och andra liknande som är höga på fett och energi. Gör rawfoodbollar eller annat ”mellis”. Vegbullar av mandel, solrosfrön, ost och ägg (eller behandla alternativ) är supergoda.

   Följtips Organicbymommy <3

 21. Lotta skriver:

  Elaine
  Är du VEGAN? Innebär det, för Dig, att du inte bär skinnskor/jacka/väska osv….
  Annars är det nog mer att du äter plantbaserat ( som jag själv)
  Den etiketten väcker heller inte så mycket känslor hos människor runtomkring

  Dessutom, gör det inte komplicerat med maten.
  Då kommer det att bli för jobbigt.
  Det finns väldigt mycket bra halvfabrikat/ersättningsprodukter för korv, biffar, falafell osv osv
  Besök ex. Good Store vid Hornstull el på Åsögatan

 22. cecilia skriver:

  Angående kaffet osv. så tycker jag att ”förbud” / ta bort osv känns SÅ gammalt. Lägg istället till något – om du inte vill dricka kaffe, lägg då till en annan dryck (macha?) tex som på sikt kan ersätta det som kaffet ger dig. Ta bort=trist 🙂 i min värld. Jag är en kaffeälskare av rang och min man hittade en ny hobby, jakt, för några år sen så vegan med kaffeförbud lär det inte bli här, men försöker träna varje dag, odlar våra egna grönsaker när vädret tillåter, bakar mitt eget bröd när jag har tid… Jag skulle gärna prova vara vegan men känns inte möjligt just nu. Förstår inte att ditt val skulle uppröra någon, MÖJLIGTVIS väldigt välinformerade veganer som tycker du gör något fel/äter fel eller så men annars kan väl alla göra som dom själva vill. Typiskt svenskt att lägga sig i alla andras val! 😉

 23. Anna skriver:

  Fortsätt drick, men välj eko och rättvisemärkt!
  ?

 24. […] som influencerna Elaine Eksvärd och Camilla Läckberg skrivit om på sina sociala medier. Elaine ska nämligen bli vegan och sluta med kaffe, vilket hon redan börjat med igen eftersom det var […]

 25. Cevep skriver:

  Jag är läkare. Och jag kan absolut inte se några skäl till att man skulle sluta med kaffe. På senare tid finns även en del studier som visar på försiktigt positiva hälsoeffekter av kaffedrickande (flera refererade ovan). Ett allmänt renhetssträvande för sakens skull (att sluta med kaffe exempelvis bara för att flexa sin självdisciplin) tror jag inte är det minsta hälsosamt, snarast tvärtom. Man SKA däremot köpa rättvisemärkt kaffe.

 26. Anna skriver:

  Du njuter ju verkligen av den där havrelatten! Det är väl det bästa argumentet för att inte sluta tycker jag!
  Men en kanske ska dra ner på de koppar som man bara slänger i sig om det blir långa koppar per dag? Bra mål att bara dricka de koppar som man verkligen njuter av!

Lämna en kommentar