Vänner


Är det något jag önskar mina barn förutom god hälsa, bra värderingar och allt det där grundläggande så är det bra vänner. Att få se Matheo med Walter igår var så himla fint.

Och att jag och Walters mamma Jaqueline har blivit vänner är också lika fint. Jag är så tacksam för vänskap. Jag tror man förstår det på ett annat sätt när man varit mobbad en längre tid.

Jag hoppas att jag får se Evelyn så här om några år. Jag är så klart orolig för vänner med tanke på hennes diagnos. Men folk med Williams syndrom brukar inte ha svårt för att få vänner, tvärtom. Men de har också ökad risk för att bli mobbade eftersom de är så godtrogna och älskar alla. Jag ska försöka hitta ett sätt att ge henne en rimlig syn på omvärlden utan att måla den mörk.

Evelyn och pappa <3

Bloggvännerna har ordet

5 svar till “Vänner”


 1. N skriver:

  Hej!
  Jag tycker att det verkar spännande att höra mer hur du tänker försöka ge Evelyn en rimlig syn på omvärlden. Har själv en dotter med funktionsvariation och jag slits med samma oro varje dag.
  Vore intressant att höra dina tankar kring hur dina planer inför framtiden är. Framförallt kring ämnet; hur vi förklarar hur samhället fungerar för små barn så dem inte en dag kommer hem och inser hur hemska människor det finns.
  Kram

 2. Peppis skriver:

  Jag hoppas att hon kommer få vänner.
  Själv har jag varit utan vänner sen jag gick i lågstadiet, så nu för tiden är stickning min vän ?

 3. Marie skriver:

  Min pojke har precis börjat skolan. Han struntar i klasskompisarna eftersom han hittat sin BÄSTA kompis som går två klasser över honom. En kille som han pratar om oavbrutet, leker med så mycket det bara går och är upp över öronen förtjust i. Den killen har Williams syndrom. Och verkar ha massvis av kompisar.

 4. Maria skriver:

  Just det här med vänner oroar mig mycket. Jag tänker ofta på hur det ska gå för vår fina lilla kille som har autism. Hur ska hans skolgång bli? Kommer han bli ensam? Jag vet att man inte ska gå händelserna i förväg och oroa mig men ibland är det lättare sagt än gjort.

 5. Stort grattis till priset. Så så så välförtjänt <3

  Och vilka söta bilder på dem hand-i-hand, så fint inlägg!

Lämna en kommentar