I detta nu


Det är svårt att hålla sig till retoriken när en av frågorna som partiledarna ska debattera är sexualbrotten och hur vi ska lösa det i Sverige. Stefan Löfven säger att det är tragiskt och passar på att kalla sig för feminist. Christoffersson säger samma sak men avstår från tituleringen ”feminist” eftersom det finns personer (tölpiga sådana) som kallar sig det och ändå begår vidriga brott. Hear Hear, men jag är ändå feminist.

Löfven vill ha mer resurser till polisen för att hantera brotten och det är väl bra. Men för att förebygga att de ens ska få förekomma så behöver förskolor mer resurser för att undervisa barn i att respektera sin egen och andras integritet. Hade Timell och Virtanen fått det på sina förskolor så hade inte anklagelser som vi hört de senaste dagarna kommit. Det är intressant att se hur partiledarna vill släcka bränder men inte förebygga dem. När kommer politiker ha barnen som kärnfråga? Kanske skulle man starta ett sånt parti för barnen faller verkligen mellan stolarna i alla frågor. Det är inte klokt. Det är ju att tappa framtiden mellan stolarna.

Imorgon så är jag med i Nyhetsmorgon och analyserar partiledardebatten strikt retoriskt. 07.15 är jag där. Stor kram på er

Bloggvännerna har ordet

12 svar till “I detta nu”


 1. Ulrika skriver:

  Minst lika viktigt måste väl vara att barnen blir fostrade hemmavid i att respektera sin egen och andras integritet? Förskolan ska komplettera hemmet, föräldrar bär ansvaret.

  • Maria skriver:

   Absolut, men om det är föräldrarna som är förövarna så är det ju jättebra att andra vuxna, exempelvis förskolepersonal, kan berätta om integritet.

   • Ulrika skriver:

    Självklart! Jag reagerade främst på Elaine Eksvärds formulering: ”Hade Timell och Virtanen fått det på sina förskolor så hade inte anklagelser som vi hört de senaste dagarna kommit.” Det tycker jag är att överskatta förskolans roll.

 2. Isabel skriver:

  En vänlig korrektur, partiledaren heter Kristersson.

 3. Elin skriver:

  Fast Christoffersson sa ngt vettigt: vi föräldrar måste prata med våra barn om ”rätt o fel”.
  Alla barn går inte på förskola…En del börjar skola direkt och har inte fått ta del av integritets programmet. Som sagt lite mer föräldra ansvar generellt sett skulle nog ändra mkt av allt våld och alla övergrepp i samhället.

 4. Elin skriver:

  oj Kristersson….

 5. Malin skriver:

  Bra analyser som vanligt. Jag vill inte vara besserwisser, men tänkte bara tipsa om att moderatledaren heter Kristersson (Kristoffersson är programledaren). Bara så inte folk missar dina kloka tankar för att de retar sig på namnfelet… 🙂

 6. Gabi skriver:

  Moderaternas partiledare heter Ulf Kristersson! Just saying! Jag tror du blandar ihop ”grabbarna”.

 7. ErikaJ skriver:

  Ja bad beror det på att dessa grisar som Virtanen och en viss komiker ”S” kallar sig för feminister? Kan ju inte bara vara en slags image? Tror de innerst inne att de är bra killar?

 8. Elin Lindgren skriver:

  Grymt bra jobb! Att kunna vara objektiv i en bedömning av något som du verkligen brinner för och inte ryckas med.
  En liiten sak, moderaternas nya partiledare heter Ulf Kristersson.
  Om det inte är reportern på TV4 du menar.. 😉

 9. Lisa skriver:

  Han heter Ulf Kristersson och inte Christoffersson. Ifall du vill säga rätt i Nymo alltså…

 10. Annatotti skriver:

  Gå med i Centerkvinnorna! Vi jobbar aktivt med dessa frågor! ✊??♀

Lämna en kommentar