Heja Libero


Mama och jag deiver ju kampanjen #intesåkonstigt och dessutom på livstid. Det här ska aldrig ta slut. Och att se att företag frontar barn, alla barn, är helt underbart. Libero har ett barn med downs syndrom. Snacka om att jag kommer köpa deras blöjor nu.

Att påminnas om kampen för våra barn när man står mitt i skiten?, det känns bra.

Nu välkomnar Elaine förstås Liberos nya paket med glädje:

– Det är helt underbart! Så härligt att barn med funktionsvariation inte bara får vara med under en kampanj utan får vara med på riktigt utan att det blir en grej eller så konstigt! säger hon till mama.

Ni läser hela artikeln här

Bloggvännerna har ordet

9 svar till “Heja Libero”


 1. rebecka skriver:

  varför kämpa för att ”alla typer” av barn ska synas inom reklam? varför istället inte kämpa för att inget barn ska synas och exploateras inom reklam? hade hellre kämpat för att tex stockholmsgruppen och mikas lägger ner sina barnmodellkategorier än kämpa för att få med fler barn i mediacirkus.

 2. Maria skriver:

  Jag är lite nyfiken över Hur det har gått med företagen du frågade om inte så konstigt. Ex att Läckberg skulle i sin nästa barnbok ha med en med funktionsvaruation. Har du slutat fråga eller är det bara att inte bloggar om det längre?

 3. Emma skriver:

  Hej Elaine!
  Så himla härligt att ALLA barn får synas. Du gör ett hästjobb, både med det och med sexuellt utnyttjade barn. Och det är egentligen därför jag skriver till dig. Du har verkligen fått upp mina ögon för det ämnet och jag har sedan du kom med förskolebrevet och din bok verkligen kämpat för det här på mina söners förskola. Jag har dock känt att jag inte fått något gehör och känt en oerhörd hopplöshet. Så började terminen och vi fick en tid för föräldrarmöte och jag var beredd på att ta fajten igen, den här gången med nya pedagoger för min äldsta. Sen blev det inställt och vi fick information om att det eventuellt inte skulle bli något nytt datum. Jag tänkte då hur jag skulle få fram allt jag vill säga kring detta. Och så idag fick vi informationen på mejl istället då de inte kan få in ett nytt föräldrarmöte och jag kände återigen att allt var hopplöst. Tills jag började läsa och de skriver att de har börjat jobba med förskolebrevet och hur de tänker kring det arbetet och vad som är viktigt för de på förskolan i det arbete. Jag blev så glad att jag började gråta. Så Tack Elaine. Tack för allt du gör. Tack för att du får mig att orka kämpa och ta fajterna. Tack!

 4. Annette skriver:

  Såååå fin bild!!! <3

 5. Sofia skriver:

  Kan inte låta bli att fundera över dubbelmoralen i att de flesta blivande föräldrar gör allt de förmår för att säkerställa att fostret inte har funktionsnedsättningar som t.ex. Downs Syndrom samtidigt som vi vill hylla barn med kromosomavvikelser i blöjreklam. KUB- och NIPT tester (NIPT som dessutom än så länge är avgiftsbelagd) görs av flertalet gravida för att att i förlängningen abortera ett foster med kromosomavvikelser. Ekvationen går helt enkelt inte ihop för mig.

Lämna en kommentar