Godmorgon


Jag jobbar rätt mycket. Idag har jag inspelning på morgonen och föreläsning på eftermiddagen. Det kommer gå bra och så länge lillebror är med mig så är jag rätt nöjd faktiskt.

Bild 2017-09-21 kl. 08.23 #2

Stressen är mest för flytten. Jag går runt här i lägenheten och känner mig som en gäst. Man vill ju att allt ska vara tiptop när nya ägarna – som kanske är världens snällaste människor – ska flytta in. Så jag vill egentligen flytta så fort som möjligt så jag inte hinner ramla och kräkas på en av heltäckningsmattorna som hållit sig som nya i två år.

Huset håller på att ritas om. Vi har inte råd med all lyx som det första huset hade. Det blir alldeles för dyrt och det gör mig lite ledsen. Vi behöver komma ner en miljon i renoveringskostnader för som det är nu så är det ohållbart. Men det är svårt att prioritera. Skiter vi i golvvärme i fler av rummen så sparar vi massor. Fönster är dyrt men jag vill inte riktigt prioritera bort det. Det gör ju massor för huset. Men kanske är det så att vi inte har råd.

Jag önskar att alla arkitekter hade en räknare för varje förändring de gjorde. Det hade varit toppen. Då hade man kunna stoppa eller gasa redan från början. Oh well, nu ska jag kamma håret och måla ansiktet, det är ju höst. fifan.

Bloggvännerna har ordet

20 svar till “Godmorgon”


 1. Maria skriver:

  Det går ju alltid att renovera senare också. Gör lite nu och vänta med lite? Då hinner ni bo in er och komma på vad ni saknar och vad ni kan strunta i. Men samtidigt vill man ju ha allt klart på en gång.

 2. N skriver:

  Helt klart värt att kunna få bo i huset ett tag före man lägger ner multum med pengar på renovering. Absolut ska det nödvändigaste renoveras, det ska ju vara kul att flytta in i ett hus och inte som ett tråkigt måste. Det kanske till och med kan vara så att ni efter 6 månader i huset känner att nej, det här att vara husägare är inte vår grej!

 3. Cecilia skriver:

  Jag hade nog prioriterat fönster, golvvärme och sådant som är svårare att ändra sen utan att behöva ändra andra saker också och kanske satsat på billigare kakel och dylikt för att dra ner kostnaden! Stort lycka till med renoveringen, det kommer vara värt det i slutändan!!

 4. Madelene R skriver:

  Jag hade nog prioriterat grovrenovering, så som fönster och golvvärme..uppvärmning…ytskikt så som tapeter, färg, kakel, klinkers går att förändra med tiden…så billigare val av såna material och dyrare val på uppvärmning tex hade varit mina val 🙂 Grattis till huset!

 5. Sofia skriver:

  Dom allra flesta har inte råd att köpa ett hus och i direkt anslutning göra en sådan totalrenovering som ni. Med andra ord, gör det ni har råd med och då tänker jag som dom andra här: fokus på fönster osv. Ytskikt kan man ta rum för rum när man har råd. Tex er tanke på hur ni skulle göra om groventrén, bara där kan ni tjäna flera hundra tusen om ni chillar lite! Allt behöver inte vara perfekt direkt, förhoppningsvis ska ni bo där läänge! Lycka till! ❤

 6. DrAnnika skriver:

  Personligen tror jag att golvvärmeni alla rum är onödigt. Kör i hall och tvättstuga och badrum? Det är där vi har och jag saknar det INTE i de andra rummen! 🙂

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Faktiskt så vi tänkte 🙂

   • Louise skriver:

    Tänker helt annorlunda här, golvvärme i de rummen ni tillbringar mest tid! Med barn sitter i alla fall jag mycket på golvet, så vi har det i vardagsrum/matrummet och köket för där är vi 90% av vår vakna tid. Mysigt!
    Sen har vi det i badrummen.
    Resten är skit detsamma!
    Vill absolut inte låta konstig men varför i hall och tvättstuga? Där är man ju så lite?
    Annars tycker jag också prio fönster för det är ju ett helvete senare. Men kakel tex kan man verkligen spara på!

 7. Anna skriver:

  Hej,
  Jag har ett jobbproblem som jag undrar om du skulle vilja hjälpa mig med?

  Det gäller en man jag träffar på möten i jobbet några gånger i månaden. Jag är kvinna och 20 år yngre. Han kan emellanåt kasta ur sig spydiga kommentarer (inte bara åt mig, men oftare mig än andra män), alla klassiska knep men framförallt är han vid dessa tillfällen direkt otrevlig och ifrågasätter, tex; ”hur kan du göra så här” eller ”det har ingen betydelse för dig/er(dvs skit i det)”, stirrar och ser ut som om han tycker man är dum i huvudet. Ofta kommer det helt oväntat men nu senast var det bonanza i sura tillrop.
  Jag har svårt att värja mig och blir oftast tyst, blir chockad varje gång för det kommer väldigt oregelbundet. Nu senast sade jag iallafall ifrån men eftersom jag blir så överaskad så har jag sällan ett svar.
  Vad kan jag säga eller göra som får honom ur balans eller skiftar tillbaka fokus på honom? Skulle vilja ha en färdig fras eller mening att alltid kunna ta till.

  Känns inte längre OK.

  Skulle verkligen uppskatta din åsikt!

  Vänliga hälsningar
  Anna

  • Maria skriver:

   Hej Anna,
   Jag tror att ett neutralt ”hur menade du nu, kan du förklara” sagt med lugn stämma skulle ta udden av hans utbrott. Känns inte som någon idé att argumentera med någon som skriker eller vräker ur sig oförskämdheter. Jag är inte retoriker men jobbar inom en extrem mansdominerad bransch så tyvärr har jag upplevt gubbars sämre sidor.

   • anna skriver:

    Tusen tack Maria!
    Han kommer från en mansdominerad branch och kör sitt vanliga race. Jag tror ditt svar kan bli mycket användbart, ska nu bara öva på att hålla lugnet…

 8. Lotta skriver:

  Golvvärme, alla gånger. Alla gånger jag suttit och frusit på kalla golv. Alla frusna fötter. Jag är nog iofs mer praktiskt än estetiskt lagd iofs, men mest av allt hatar jag att frysa…

 9. ninni skriver:

  Kanske det egentligen är smart att ta ett steg tillbaka och skala av lite finesser på huset, man blir ju lätt fartblind och bara lägger till och lägger till och lägger till… Golvvärme är skönt i bottenvåningen och i badrummen, övriga golv blir inte så kalla. Och den där opraktiska bastun utan direkt dörr till duschen – skippa den och kör garderob istället 😉

 10. malin skriver:

  tänker inte säga nånting alls om renovering – utan bara WOW vilken snygg kvinna! så fin bild!

 11. K skriver:

  Tipsar som andra ovan, prioritera INTE bort fönster, ha golvvärme i vissa rum, skippa designkakel ni kanske ändå tröttnar på och kör ngt stilrent billigare alernativ som håller längre. Fundera på vad ni kan vänta lite med (gymutrustning, platsbyggen i barnens rum osv). Kanske vänta helt med lillebrors rum och gästrummen? Kul att ha ngt kvar sen när det kliar i fingrarna 🙂

 12. Jessica skriver:

  Vi har golvvärme i hela nedervåningen som enda värmekälla och det är toppen. Uppe har vi heltäckningsmatta. Inte superpraktiskt, men varmt och skönt. Spara inte på fönster. Det är då krångligt att fixa senare.

 13. Aicha skriver:

  Angående att spara ner på..gör inte det på nya fönster! Vi bytte fönster i somras och har redan märkt skillnad nu när det börjar bli kallt. De håller in värmen bättre och jag har bara behövt använda luftvärmepumpen.
  Investera i fönster, det kommer löna sig i långa loppet..

 14. Sara skriver:

  Om ni tar bort golvvärme. Hur tänker ni värma upp huset då? Golvvärme är ju rätt så kostnadseffektivt i jämförelse om man värmer upp det helt med elelement. Så i slutändan är det förmodligen värt det. Samma sak med fönster. När vi bytte ut våra 70-tals fönster sjönk årförbrukningen med 7000kwh !. Det är rätt mycket pengar på ett år. Jag hade istället dragit in på andra saker, typ kanske billigare kakel, billigare kök, inte så lyxigt badrum mm. Hoppas ni hittar en bra lösning som är snällare mot plånboken.

 15. Malin skriver:

  Tyckte redan från början, och mer och mer nu, att ni köpt fel hus. Om det är så omfattande ombyggnader, för vi kan inte kalla detta renovering, som måste göras för att ni ska gilla huset så borde ni ha kunnat hitta ett som passar er bättre. Tex verkar ni inte 100% nöjda med att köket och umgängesytor är ett plan upp. Detta vill man/jag ju ha i markplan, och jag tror även att det skulle passa er bättre. Ni gillar ju att umgås mycket med vänner, man hänger i köket, vardagsrummet, glider vidare ut på altanen, ut på gräsmattan. Barnen kan leka ute när man grejar i köket. Att behöva vara i köket och laga mat och barnen vill leka på gräsmattan en våning ner skulle göra mig jättestressad. Gym i anslutning till gräsmatta, superbra. Men gästrummen kan man ju ha högst upp, de ska ju ändå typ bara sova där.
  Få ner kostnaderna för ombyggnader 1 miljon!? Hur mycket ska ni bygga om för? hur många 100 tusen har ni redan slängt i sjön på alla dessa ritningsförslag och kostnadsförslag, utan att egentligen ha fått något alls ännu. Sälj, leta tomt och bygg nytt precis som ni vill ha istället.

 16. Marie skriver:

  Kanske kan ni byta fönster senare? Att inte göra det nu direkt?

Lämna en kommentar