Kissade precis ut en yxa


Så här ser man ut då. Helvete vad ont det gör. Den här uvin är inte klok. 

Hahaha, ibland slår det mig att jag sitter och berättar om mina kissbesvär för en ganska stor skara människor. Inte klokt egentligen, har jag tappat det helt? Haha. Men ni känns som en vän som man kan prata med om sånt.

Usch. Jag börjar tro att jag kanske fick en allergisk reaktion på något jag åt. Man vill ju gärna tro det när man kissat ut en yxa. Jag har kortisontabletter nu och jag har tagit en tablett antibiotika nu. Jag ska testa och se. Får jag en reaktion nu så vet jag helt aäkert och jag dör inte för jag har kortisonet.

Nu ska jag frulla med familjen och sen blir det ett besök hos Deshimona för att lugna mitt hår. Och sen ska jag träffa Dagens Industri för en intervju. 

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Kissade precis ut en yxa”


 1. Denice skriver:

  Usch, det är hemskt att ha sådär. Mitt lilla tips från en som har skiten ca 2ggr om året. Lärt mig känna igen symptomen direkt som tur är. Men i alla fall, pressa 1-2citroner i en vattenflaska med vatten. En sådan flaska ska du dricka under 2tim, och så ska du göra hela dagen. Alltså dricka väldigt mycket. Ju surare desto bättre. Drick tranbär HELA vintern, för detta kommer troligtvis komma tillbaka. En gång haft en rejäl får lätt en till snart igen 🙁 Du ska inte dricka kolsyrad dricka. Trött på vatten, ta en rejäl kopp te med mycket citron och honung.
  Jag har varit nära att rena allt mitt blod i kroppen en gång för att urinvägsinfektionen gick upp i njurarna och vidare ut. Inlagd en vecka på sjukan, antibiotika dygnet runt med dropp och var ohyggligt sjuk.
  Gå på toa mycket men du måste ha något att kissa. Kan kännas även bättre att torka sig med en våtservett/eller lite toapappet med ljummet vatten.
  Krya på dig snarast och lycka till med kisseriet. Kram

 2. Essa skriver:

  Tack för en bra blogg! Råder dig snarast gå till läkaren för att få antibiotika av annan sort, annars finns risk att du utvecklar en njurbäckeninflammation, pyelonefrit. Bara av omtanke! Lycka till med bebisen! Hälsningar apotekaren

 3. S skriver:

  Drick inte saft. Undvik socker (bakterierna gillar det).
  Innan du går och lägger dig: pressa 1 citron och drick upp. Blanda inte med vatten och INGET socker eller honung. Bara citron pur natur.
  Sen sover du och försöker att inte gå och kissa.
  Blir jättesur miljö för bakterierna eftersom citronkisset ligger i blåsan hela natten.
  Upprepa varje kväll.
  Lovar att det hjälper.
  Undvik socker och allt sött.

 4. Pia skriver:

  Glöm inte att vila så kroppen får en chans att orka slåss mot infektionen <3

 5. Annina skriver:

  En skvätt äppelcidervinäger i ett glas vatten, varje dag för all framtid! I förebyggande syfte, det funkar (för mig i alla fall, har inte haft problem sedan jag började med detta för ett antal år sedan)! Vid akutläge: överdosera! Inte så gott i början men man vänjer sig och det blir uppfriskande och riktigt smaskigt efter ett tag! Krya på dig!

 6. Ebba skriver:

  Du ska ha en annan sort som inte är penicillin (eftersom du verkar reagera på det, heracillin och selexid är båda penicilliner) det finns andra grupper som du säkert tål! Ta ett snack med din doktor, så här kan du inte ha det! kram från en annan doktor!

  • Anne skriver:

   Byt antibiotika och ät hela kuren! Det kommer inte att läka ut om du duttar med en tablett här och där (som du dessutom kanske är allergisk mot). Om du hade feber på grund av UVI:n och inte på grund av typ mjölkstockning är det också en signal om en mer allvarlig urinvägsinfektion.

 7. Sanna skriver:

  Jag har haft många uvis och huskurer har aldrig hjälpt hur mycket jag än försökt och velat undvika antibiotika. Det är en särskild sorts antibiotika som hjälpt för mig. Jag tror den är ovanlig att få mot uvi i Sverige, men det kan vara värt att fråga läkaren. Tror inte den är penicillin heller. Den heter nitrofurantoin. Lycka till, att kissa yxor är inget kul!

 8. Malin skriver:

  Prata med en läkare och få en ny och annan antibiotika utskriven! Har du en riktig UVI (och inte brukar ha det hela tiden) så är det det bästa alternativet! Har själv haft mycket problem till och från och testat allt ifrån tranbärsjuice, tranbärskapslar, mängder med vatten, citronvatten, hiprex osv men skulle verkligen råda dig till att inte traska ut i träsket med sånt om det inte behövs. Jag åt hiprex en hel sommar och sen visade det sig att dom var det största problemet då jag fick veta när jag läste på att det verksamma ämnet ändras till ett farligt och lite frätande ämne i kroppen som är cancerframkallande, och dessutom kan ge smärta som vid en UVI och blod i urinen som biverkningar. Så nej, om det inte är något väldigt återkommande så är det bästa att bara behandla med en vettig antibiotika kur, finns ju mängder med olika så jag håller tummarna för att du hittar en som passar dig!

Lämna en kommentar