Goda nyheter för Norrtäljes alla barn


Norrtälje kommun är fantastiska. De är Sveriges första kommun där samtliga förskolor blir blå prickar på förskolekartan. Det innebär att det kommer jobba aktivt med att både skydda barns integritet och lära barn om det. Respektera den egna och andras integritet. Det här hade aldrig hänt utan Lindas hjälp, jag fattar inte att hon kom till Tre ska bli noll som sänd från ovan till barnen. 

Det hade heller inte kunnat hänt utan er finansiella hjälp. Eller alla ni som skickat förskolebrevet till era förskolor! Tack?. Ni vågar bryta tystnaden och prata om obekväma saker med både era barn och förskolorna, just för att barnen ska få en bekväm uppväxt – den utan sexuella övergrepp. Tack! 

Glöm inte bort att skicka förskolebrevet till er förskolor. Och om ni vill stötta oss för att se till att alla Sveriges kommuner jobbar för barnens integritet och mot sexuella övergrepp så swisha oss den där latten du tänkte köpa imorgon. Den gör stor skillnad för barnen och för vårt fortsatta arbete. 30 spänn för tre barn i varje klass?.

Swish : 1234947982

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Goda nyheter för Norrtäljes alla barn”


 1. Miriam skriver:

  Vart hittar jag förskolebrevet? Jag bor i Norge, finns det en norsk version/översättning?

 2. S. skriver:

  Så bra! En grej bara: den version av brevet som ligger uppe nu känns lite daterad i stycket ” Många har fått svar från sina förskolechefer att de redan jobbar med integritet och hänvisar till läroplanen – en plan som utbildningsministern igår kritiserade då den inte är tillräckligt konkret eller tydlig.”

  Blir ju lite dumt om jag skickar till vår förskolechef att Fridolin sa något IGÅR när det i själva verket var flera månader sedan. För det är väl den delen av brevet som skickas automatiskt, eller har jag missuppfattat?

 3. Kim skriver:

  Hej.
  Vi har snart föräldramöte på vår förskola och fröknarna uppmanar alltid till att vi föräldrar ska tipsa dem om saker vi tycker att de ska ta upp.
  Vet att de jobbar en del med detta ämne redan och de har varit väldigt tydliga med att bara ordinarie personal och nån barnet vill får byta blöja/torka och att toabesök alltid sker med stängd dörr för barnens integritet tecx.
  Tänkte ändå att det kunde vara font om de fick en blå prick på kartan.
  Kan man skriva ut förskolebrevet och ge dem själv? Eller måste det ske via mejl?

 4. Kat skriver:

  Jag bor i Dublin och i början på
  Nästa år är det dags för min dotter att börja på förskola. Här har de videoövervakning exakt överallt och dörren får aldrig stängas när blöjor byts. Hur eller hur känns det här med videoövervakning himla tryggt. En pedofil vore ju helt knäpp om de vågade något då? Varför kan inte det införas i Sverige? Tycker ju verkligen barnens bästa ska gå före om anställda inte vill bli filmade.. jag arbetar med IT och vi har kameror överallt. Liksom
  Inget konstigt med det?
  Skulle inte det kunna skrämma bort iaf en stor del av pedofilerna?

  • Z skriver:

   Majoriteten av dem som blir utsatta blir det av en närstående. Hur många har kameraövervakning när moster och morbror hjälper till att passa barnen?

   • Kat skriver:

    Men lol- detta handlar om förskolor?
    Jag VET att det flesta blir utsatta av en närstående men min kommentar var svar på ett inlägg som handlar om förskolor?
    Förstår inte alls din poäng? Att man ska sluta arbeta med förebyggande på förskolor för de flesta övergrepp ändå sker av en närstående. ”De flesta” är inte samma Sam som ”alla” därav är det ju jättebra att jobba förebyggande på förskolor för att förhindra att det sker där, vilket vi alla vet skett alldeles för många gånger.

    • Z skriver:

     ”Lol”? Du ser inte hur osmakligt det du skriver är? Vad är så himla lol med övergrepp mot barn?

     Ja, jag förstår att det du skriver handlar om övergrepp på förskolor. Men Elaines arbete handlar väl även om att hjälpa barn som blir utsatta i hemmet (vilket majoriteten alltså blir)?

     • Kat skriver:

      Lol var på din larviga kommentar eftersom du tycker kameraövervakning på förskolor inte är aktuellt för det inte skyddar barn i hemmet.
      Varför skulle barn på förskolor inte skyddas med kameraövervakning för det inte skyddar barn i hemmet? Svara gärna :))

 5. Sofie Strand skriver:

  Känns superhärligt att alla förskolor i Norrtälje kommun nu gått med. När jag förra terminen skickade förskolebrevet till dotterns förskola fick jag svaret att de redan arbetade med detta på annat sätt och va inte intresserade av att få en blå prick. Nu får dottern inte kvar där men underbart att de ändrar sig!

 6. Fantastisk att alla förskolori Nortälje är eniga om det. http://polisenvillhjalpaoss.blogg.se/?tmp=292911

Lämna en kommentar