Jag tycker så helvetes synd om mig själv


Bild 2017-07-03 kl. 14.23

Sen har jag stagnerat i min viktuppgång totalt. Jag vet inte om jag berättade det. Det gjorde mig så orolig. Benny är så stor att jag känner mig i vecka 40 redan nu. Går ofta och tänker om de räknat fel. Känns som att han skulle kunna komma när som helst. Jag får inte plats med mat. Dricker kaloririkt och har mig. Men barnmorskan sa att jag inte behöver vara orolig ens om jag gått ner i vikt. ”Du gick upp så fint i början så”, sa hon diplomatiskt. Haha. ”Fint” betyder 20 kilo på drygt sex månader. Nu har jag gått ned sex kilo, men jag har massor att ta av. Jag har fortfarande bröst på ryggen, så Benny lider ingen nöd. Det är väl jag som är orkeslös.

Hur mår ni då?

Bloggvännerna har ordet

15 svar till “Jag tycker så helvetes synd om mig själv”


 1. LINA skriver:

  Fy fan. Tycker också synd om dig!

  Jag och mannen har hunnit bli ovänner och sen sams igen, pga semesterplanering som vi har svårt att göra ihop. Jag vill massor och får dra fixa-lasset om det ska hända nåt, han upplever jag som en stor bromskloss och det gör mig så ledsen. Vill ju bara så mkt för barnens och hela vår familjs skull. Sen kapitulerade han och vi ska åka imorn som det spontant blev planerat, och nu hoppas jag att trippen blir bra så att vi har med oss det i bagaget till framtiden och kanske gör att semestrarna blir liiiite lättare att planera då…

  Stor tröst-kram till dig ❤

 2. Evalena skriver:

  Mår bra! Inte gravid, men ja, bråkat lite med pojkvännen. Men det var bra för det blev väldigt bra sen. Kom ihåg hur mycket jag gillar honom och hur fantastisk han är och allt sånt. Som man kan glömma korta irriterade ögonblick. Så det blev faktiskt bättre än innan. Annars, tja, juni var lite tungt, juli har kickat in och det känns som man börjat landa i att det är sommar. Tycker för övrigt du gör ett fantastiskt jobb, och du är såååå söt med din sallad! ? Ha det bäst! ???

 3. Stella skriver:

  Här är det sådär. 5dagar över tiden med trean o varit på begravning för min morfar idag. Dock glad över att jag kunde delta. Förstår dig till 100…går oxå upp mkt i början av graviditeten. Är lite lättare o rörligt nu men himla less på att vänta. Kom ut nu!! Mina tidigare barn har kommit tidigt så vet inte vad trean sysslar med.

 4. J skriver:

  Det tycker jag att man får, tycka synd om sig själv emellanåt. Även superwomen har dåliga dagar, veckor och år. Tänk om man skulle vara på topp jämt ? ?
  Idag har varit en bra dag med inte så mycket värk (kan ju vara för att vi inte rört oss ur ?) bara de vanliga gravid åkomma som andnöd och springande på toaletten. Min dotter mår bra och är glad över att fått en hel dag med bara mamma med mys,lek, pyssel och bus. Får se vad morgon dagen kommer med vilket sinnesstämning man själv är i och dottern ??
  Krya på dig! Ta hand om er och hoppas att imorgon bjuder på några ljusa stunder mitt i det dåliga ?

 5. Jj skriver:

  Lämnade just min hund på djursjukhuset för en akutoperation. Gråter mig sönder och samman. Bilen gick sönder för ett par veckor sedan och försäkringsbolaget vägrar tänka det. Reparation går på 30k som vi helt enkelt inte har. Bor mitt ute i ingenstans och kan inte ens handla mat utan bil. Fick promenera i 5 timmar för att handla senast. Min sambo har just skadat ryggen och kan inte gå. Min doktor tror jag fått skabb från dagisbarn och jag fick missfall för några veckor sedan. Could have been worse, right…

 6. Yes skriver:

  Ääääääälska äääääärlig-HET!

 7. Marie skriver:

  Hej
  Vad tror du om högkänslighet?
  Har själv upptäckt att jag är det.
  Befriande att få ord på det jag förstått tidigare i mitt liv.
  Läs gärna mer om det på de högkänsligas förenings hemsida.

 8. Susanna skriver:

  Usch, jag kommer ihåg allt för väl hur det är att vara gravid på sommaren, 17 juli är min yngsta född. Amma i stekhett väder är inte det minsta kul! Var så obekväm.

  Just nu har jag nackspärr, ungarna höstblåsor och mannen arbetslös. Ingen semester. Haha, jag trodde livet skulle bli mindre kämpigt efter 30. No money och två kids trodde jag inte… MEN jag är väldigt lycklig ändå, Vi skulle må bättre av en miljonvinst. I det här bondar jag och min man som aldrig förr, vi har kommit nära varandra. Vi försöker göra så barnen inte känner av vår ekonomiska frustrationen. Jag babblar på här och vet inte riktigt var jag vill komma längre för jag tappa tråden…. Det löser sig med allt nånstans, någon gång. Det kan inte alltid vara kämpigt vad vi än alla kämpar med. Det löser sig!!

 9. Fian skriver:

  Har drabbats av foglossning (väntar andra barnet vid årsskiftet) och googlar nu information hur jag kan underlätta för mig samtidigt som jag fortsätter stärka kroppen. Förra graviditeten var smärtfri och jag tränade fram till förlossning. Nu är det fotriktiga skor, träningskort, cykling och ergonomisk stol som gäller!

 10. Anna skriver:

  Jag är i vecka 37 snart. Varit sjukskriven 2 veckor och äter sååå mkt bröd! Mackor! Gick upp 10 kg fram till vecka 30. Sen har jag gått upp nästan 10’till nu. Egentligen är siffrorna inte viktiga men jag har fått så mycket celluliter på låren, armarna, rumpan…

 11. Anna Rollsjö skriver:

  Vecka 36+1 här!
  Igår sa det POFF och så sjönk magen. Bara sådär över dagen. SÅ skönt!
  Plötsligt kan jag andas och äta igen 🙂
  Snart har vi våra bebisar här!

 12. Hanna skriver:

  Kan vikten inte bero på att du äter stimorol och inget mer förutom sallad? Stimorol är ju laxerande dvs den näring du får i dig åker ut snabbt igen. Bara ett tips i all välmening om du är orolig.

Lämna en kommentar