Tack Mia Skäringer, Aftonbladet och alla ni andra


Lika mycket som det skadar när tidningar vinklar bort ljuset från barnen och kända personer med stora plattformar sprider lögner. Lika mycket hjälper det när andra tidningar kastar ljus på barnen och kända personer med desto större plattformar sprider sanningar som hjälper barnen. Tack Mia Skäringer, Aftonbladet och alla ni andra som har rätt fokus – barnen.

Inte en dag för tidigt. Äntligen får handbollstränarens offer ”Sara” fokus av journalisterna. Hennes ord, hennes skam och hennes kamp för andra barn. Barn som hon var. Det kan ni läsa om på Aftonbladet nu. Och var medvetna om att när man vrider fokus från barnens bästa till brottslingens – då är det en fokusering som kastar skugga på barnet och bortser från det. När man gör Patrik Sjöberg till brottsling för ett förtal och bortser de sexuella övergrepp som flickan utsattes för av handbollstränaren Alex Schulman och Expressen. Då gör man samma sak. Det är inte bara en vinkel, det är ett ställningstagande – mot barnens rätt. Så till nästa gång journalister, kritisera Patrik Sjöberg om ni behöver men mörka inte offret eller det specifika fallet i samma artikel. Sätt inte offerkoftan på en man som erkänt sex med ett barn i beroendeställning. Och säg framför allt inte att han inte har erkänt brott, för det har han. 

Bloggvännerna har ordet

4 svar till “Tack Mia Skäringer, Aftonbladet och alla ni andra”


 1. Faith skriver:

  Jävla as.Häng ut de allihop.

 2. Agneta skriver:

  ❤️

 3. Nina skriver:

  ❤❤❤❤

 4. Lilli skriver:

  Man förstår att Schulman har en hängning på detta därför att hans mamma gifte sig med en gammal gubbe, 30 år äldre. Det brukar finnas trauma och övergrepp i barndomen om en ung kvinna låter sig bli fångad av en så mycket äldre man och vi vet ju att Schulmans mamma levde ett fruktansvärt liv med missbruk och demoner, det gör man inte om man är en hel människa. Synd att Schulman känner att han måste försvara alla pedofiler bara för det. Han måste vänta på att folket upptäcker elefanten i rummet i hans historia – den utnyttjade mamman mitt i hans liv. 🙁

Lämna en kommentar