”Är du säker på att det inte är två där inne”


Till er valde jag temat på veckans fixa vardagssnacket. Plumpa gravidkommentarer är många och min förhoppning är att ni tack vare detta inslag ska ha svar på tal.

Vad vill ni att vi tar upp som tema nästa gång?

Bloggvännerna har ordet

14 svar till “”Är du säker på att det inte är två där inne””


 1. Elin skriver:

  Vänner som bara pratar om sig själv? ?

 2. Melissa skriver:

  Tack Elaine för detta!! Är så himla trött för dessa kommentarer.
  Den här är också bra: ” oj vad tjock du har blivit ” ?

  Jag förstår att folk menar ingeting illa (hoppas jag) men det är så tröttsamt att man måste förklara sig konstant.

 3. Ann skriver:

  HUR och VARFÖR är det så förbjudet med gravidkommentarer?? De flesta är ju välmenade med humor i blick. Sedan när är graviditet ett förbjudet ämne? Någon skriker integritet men det är väl närmast förtjusning från ”givarens” sida. Det är ju så innerligen gulligt när en person är gravid och denna någona är väl stolt över sin graviditet, så varför bli kränkt av hejande kommentarer.

  • Melissa skriver:

   ingen har sagt att det är förbjudet och alla håller med att folk menar väl MEN att ständigt påpeka att man är tjock, undrar hur många barn är det i magen , vilja klappa osv är Tröttsamt och fullständigt önodigt .
   För man säger inte till en överviktig person :”oj vad tjock du är” eller till en smal :” oj vad smal du är”.
   Varför ska gravida konstant kommenteras ? Och om man tår åt sig varför är det ”våra hormoners fel”?

  • Renee skriver:

   Du skriver att man är väl stolt över sin graviditet. Så behöver det inte alls vara. Man kanske har en svår graviditet i bagaget, något som slutade så fel eller var nära att sluta fel. När man då lyckats bli gravid igen kan graviditeten kantas av mycket oroar och ångest. Kommentarer från okända kan såra/skada mer än många tror. Alla som kommenterar utgår ifrån att allting är bra i grunden men så är det tyvärr inte alltid. Man ska vara väldigt försiktig med vad man säger om man vill väl.

 4. Hanna E skriver:

  Fick också frågan om det verkligen inte var två där inne när jag var gravid med vår tvåa, dock var det efter att storasyskonet glatt hade berättat på förskolan att det var två bebisar i mammas mage.

  Annars blev jag förfärligt trött på dem och framför allt kommentarerna om kön och att vi måste vilja ha ett barn av det andra könet än storasyskonet. Jag blev riktigt irriterad över de kommentarerna både när det gällde första och andra barnet.

 5. Maria skriver:

  Personligen säger jag bara ”vad fin du är”
  Kommenterar inte något annat.
  Min syster tog jätteilla vid sig när folk kommenterade att hon var så stor. Så gäller att tänka vad man säger.

 6. Erika82 skriver:

  Har en bekant som ofta fick höra ”Är du säker på att du har ett barn därinne” för att hon var liten. Kanske skoj första gången men Sen blev det tröttsamt.

 7. Cissi skriver:

  Haha efter mina tre graviditeter har jag hört det mesta! ”Du är nästan oförskämt liten!” Oj, förlåt?
  ”Du spricker snart du!” ”Typisk pojkmage” Nja fast det är en tjej även denna gång. ”Du är inte så stor för att vara i sjätte månaden” Nähä, jämfört med? Jag var som störst med tvåan, minst med ettan och trean var mittemellan. Brukar köra den dryga undervisande typen tillslut, magmuskulatur, mängden fostervatten, storlek/läge på barnet. Att det finns lika många olika magar som graviditeter?

 8. Anna skriver:

  Jag är i min andra graviditet och har aldrig fått kommentarer som jag tar illa upp för. Tvärtom har jag just idag fått höra av tre personer att jag är vacker! Det får jag dock aldrig höra som icke-gravid, haha?

 9. Susanna skriver:

  Har aldrig riktigt blivit sur över kommentarer, inget att lägga så mycket vikt i enligt mig. Jag har svarat skämtsamt tillbaka. Däremot när alla tror att det är okej att klappa eller smeka lätt på magen utan att fråga, där säger jag ifrån utan vett och sans.

 10. Trine skriver:

  Jag har nyligen fått mitt första barn och arbetade under graviditeten i butik. Dagligen fick jag kommentarer om min storlek, något som självklart är tröttsamt. MEN för mig handlade det inte så mycket om vad som sas utan snarare det faktum att människor, både folk jag känner och främlingar, tycker sig ha rätten att kommentera min kropp. Tycker rent ut sagt att folk ska ge blanka fan i hur andra ser ut och sluta spä dagens utseendefixering. Det är INTE okay att plötsligt kommentera någons vikt och utseende bara för att den råkar vara gravid. Det finns så mycket andra kvaliteter en människa besitter som är värda att kommenteras och som bör vara fokus.

 11. Therese/zill skriver:

  Jag är så himla, himla trött på alla kommentarer jag fått.
  Jag är tjock, det mesta av min tjockhet har satt sig på magen, vilket gjort att jag ser gravid ut även när jag inte är det. Så i flera års tid har jag fått frågan om jag är gravid och när jag ska ha, osv. Mitt svar har varit ”alltså nej, jag är bara tjock!”, vilket fått personen ur balans och de blir ställda – mission accomplished.
  Men, i hemlighet har jag varit så jävla ledsen, för vi har kämpat så himla länge för att bi gravida. Vi lyckades i höstas, men tyvärr blev det inte som vi tänkte oss, utan vi fick missfall i 13:e veckan. Senast för 3 veckor sen hade jag en vikarie på jobbet som frågade mig om när jag ska ha… Jag svarade henne att jag ska inte ha, jag ser ut så här och du får aldrig fråga nån om du inte är 100% säker. Hennes svar? ”Jamen, min dotter ska snart ha, och ni är ungefär lika stora…” (eehh?)

  Jag köper inte argumentet att folk frågar för att glädjas åt ens graviditet. Det är faen inte främlingars sak att glädjas. Även om det syns, och en rör sig ute som gravid är det inte upp till N.N på stan att ta sig rätten att klämma på magen, fråga en eller annan fråga osv. Låt kvinnors kroppar vara, oavsett hur en ser ut… *suck*

Lämna en kommentar