Finns det någon i Älvsjö som vill stycka sin tomt


Jag vill helst 200 kvm (det vi budade på var 187 kvm och bra planerat) , fyra rymliga sovrum på övervåningen plus vardagsrum. Ett gäst eller lekrum på entréplan plus tomt i anslutning till kök och/eller vardagsrum.

Så här såg drömhuset ut i Mälarhöjden. Jag skulle vilja bygga ett snarlikt.

IMG_5564 IMG_5554 IMG_5563

Men jag hade haft gräs istället för pool. Sen hade vardagsrum och matrum varit i anslutning till tomten. Åh vad jag längtar.

Nästa vecka ska vi lägga ut vår lya till kommande försäljning på Hemnet. Mikael från Flowergarden ska pimpa våra balkonger med lavendel och andra härliga växter och träd till plåtningen. Men vi kommer troligen ha kvar allt eftersom vi förmodligen kommer bo här även sommaren. Jag älskar vår lägenhet.

Bloggvännerna har ordet

12 svar till “Finns det någon i Älvsjö som vill stycka sin tomt”


 1. Louise skriver:

  La ni handpenning när ni skrev kontrakt? ? Då bör väl säljarna få ersätta för sveda och värk

  • Lena K skriver:

   Säljarna signerade väl aldrig kontraktet? Då är ju inget brutet heller.

   • Louise skriver:

    Är det inte brukligt i Stockholm att man sitter gemensamt och signerar och i samband med det betalar 10% i handpenning?

    • Marie skriver:

     Men problemet var ju att säljaren aldrig dök upp för den gemensamma sittningen…Sen har köparen ofta 7-10 bankdagar på sig att betala in handpenningen.

     • Louise skriver:

      Ah då förstår jag. Vad lurvigt gjort……kanske bra att det inte blev något då när det är en så stor affär med både känslor och pengar. Leta på förr eller senare händer det, vi letade 1,5 år här i Lund och förlorade minst 2 budgivningar

 2. Catharina skriver:

  Tyvärr ingen tomt till salu – vet dock en ganska fin och stor tomt i Älvsjö som inom några år kommer med stor sannolikhet att bli till salu. Men ni kanske inte har lust och tid att vänta? Utan att ni vill flytta till ert drömboende nu på en gång.

 3. Camilla skriver:

  Hej,
  Har tyvärr ingen tomt men delar problemet att inte hitta hus, vi letar hus i en ort i skåne där efterfrågan just nu är enorm men utbudet är litet. Så förstår er känsla av att det känns hopplöst ibland.

 4. Charlotta skriver:

  Har ni sett att det ligger en tomt ute till salu i Älvsjö? Det kanske är helt fel område, men bara så ni inte missat det.

 5. Sanne skriver:

  Du har verkligen fått hus på hjärnan 🙂 och så kan det ju va, vi får alla ngt på hjärnan ibland.
  Du har en fin lgh ni trivs och får plats i, du är gravid, du har en massa egagemang, varför stressa med sälja lgh o hitta hus nu nu nu? Är det ett extremt fall av ”boande”? Hursomhelst ni har säkert funderat igenom det och behöver ej min fundering och jag önskar er förstås lycka till och att du tar hand om dig också.

 6. M skriver:

  Tips:
  *Häggvik, Sollentuna ( Många barnfamiljer, lugnt, nära till tåg/handling/stan/flygplats, flera skolor)
  *Stuvsta ( Nära Älvsjö, Mindre/Lugnt centrum)
  *Gribbylund, Täby. Inspiration: Wittendalsvägen 11

  Hoppas ni finner er dröm. Förstår längtan när ni varit så nära ?

 7. Annie skriver:

  Bara att ta fram Trivselhus’ katalog så har du den husmodellen 😉

 8. Maria skriver:

  Källare! Det är mitt hustips, främst då till er med barn. Jag vet att det är en extra kostnad att bygga med källare samt att det kan bli fuktproblem, men vilka ytor man kan få ”extra”. Mina föräldrar byggde sitt hus 1980 och har en stor gillestuga. Som vi har använt det rummet; TV-rum, bordtennisbord, innebandy, fotboll, hinderbana och sovplats under varma sommarnätter. Tänk bara skillnaden i ljudnivå om ett gäng ungar härjar runt på övervåningen (trästomme är väl standard i enfamiljshus?) mot om de är i källaren där ett solitt betonggolv (med innergolv på så klart) dämpar hoppande.

Lämna en kommentar