Puckon på nätet och makthavare som säger ifrån


.

Alla kan inte gilla mig och jag kan inte gilla alla. Jag måste acceptera det, i synnerhet när man ger sig in i hetluften kring så känsliga diskussioner som barns rättigheter. Men ni är så många här som jag tycker om och som stärker mig. Som inte förväntar er att jag ska vara Moder Teresa utan uppskattar att jag är jag.  Som tycker det är helt ok att be folk att ”fuck off” ibland trots att jag är retoriker. Finns ingen motsättning. Ni stärker mig. Och Cissis inlägg igår och kommentarerna på hennes FB var så sköna och befriande att läsa. Jag var inte rabiat eller aggressiv i mitt svar, vissa tyckte till och med att jag var för hövlig. Haha, en moder teresa ;).

Och alla som förstod att vi inte kan vara hela världens kudtjänst på privata angelägenheter. Så skönt! ?

Det är skönt med folk som har stora plattformar säger ifrån och tar ställning. Vågar kalla folk idioter när det är befogat. Jag har alltid tyckt det är befriande med folk som vågar visa känslor, men också vågar säga förlåt om det blivit för arga. Jag ser ingen dubbelmoral i det. Bara mänsklighet.

Älskar för övrigt Arnold!

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “Puckon på nätet och makthavare som säger ifrån”


 1. Ulrika skriver:

  Varför måste man ogilla hit och dit då? Kan man inte bara acceptera att människor är olika? Att dra gränser är inte samma sak som att hata.

 2. Ulrika skriver:

  En fråga till: Kallar du folk för idiot och pucko i verkliga livet också, när du är i konflikt med någon? Vad brukar bli effekten av det, uppnår du det som du vill uppnå?

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Puckot i rubriken syftade på den som kommenterade Alnords sida och kallade de som vann Special Olympics för r-ordet.

   Fråga till dig Ulrika. Tror du att jag kallar folk puckon och idiot i verkliga livet. Tror du att jag har kommit dit jag kommit om jag hade gjort det i konflikter?

   Däremot har jag bett riktiga puckon och idioter för puckon och idioter på nätet. Troll kan jag kalla det.

   En fråga till till dig. Hur blev mitt gränsdragande ett hat? Berätta vad som du uppfattade som hat?

   • Ulrika skriver:

    Jag uppfattade det som att du försvarade rätten att agera i affekt, därav min fråga om hur du agerar i verkliga livet. Ledsen om jag missförstod.

    Du skrev även om att ogilla andra. (Hat var kanske att ta i.) Jag tänker att olika uppfattningar i olika frågor inte alltid behöver resultera i personliga sympatier eller antipatier, utan helt enkelt stanna vid att man tycker olika i sakfrågan. Vad tänker du om det? Kan man t.ex. ha en annan syn än du på hur man arbetar förebyggande i förskolan när det gäller barns rättigheter – men med samma mål i sikte – eller är man automatiskt en puckad, idiotisk eller loj person då? Betänk att du är en viktig opinionsbildare i de här frågorna, ditt förhållningssätt i debatten kan vara helt avgörande.

    • Elaine Eksvärd skriver:

     Nej det var inte så jag menade. Ingen fara.

     Din andra fråga skrämmer mig. Det låter som du verkligen fått en dyster bild av mig och mitt arbete för barns rätt till en barndom utan sexuella övergrepp. Klart en förskola som jobbar med integritet på ett annat sätt aldrig skulle vara ett pucko i min mening. Jag har fler gånger sagt att har man en annan integritetslösning eller policy som kanske till och med är bättre än förskolebrevet så är man fri att mejla den till oss så kan man hamna på förskolekartan ändå.

     Agree to disagree är en mening vi använt många gånger på denna blogg. 🙂

     Var din sista fråga genuint menad? Jag skulle aldrig följa en person som jag misstänkte hade såna åsikter som du undrade om jag hade. Men jag är glad att du frågade och hoppas att svaren gör att det känns tryggt att hänga kvar.

     • Ulrika skriver:

      Tack för ett bra och förtydligande svar! Ledsen om jag tog i. Jag arbetar själv som förskollärare och tycker att det är jätteviktiga frågor rörande våra barn som du lyfter. Har bara haft lite funderingar kring ditt bemötande, men jag förstår bättre nu.

Lämna en kommentar