Dejt 2 av 12


Det var Gustav som planerade februaridejten som tog plats på restaurangen Aloë i Älvsjö. Som vi har velat gå dit länge och vad nöjd Gustav var med sin plan.

Lyxig mat där vissa rätter vad sådana att jag inte vågade sätta tänderna i dem. 

Men det blev mer mat för Gustav och det var han himla böjd med.

Jag gillar mat som barn äter, pannkakor, köttbullar och makaroner osv. När servitören säger ”oxkind” så känner jag att jag tappar det lite. Gustav brukar grava åt mig särskilt denna kväll. Ju lyxigare mar desto mer utförliga beskrivningar.

Servitören: På tallriken ser ni en kalvkind från (massa fina beskrivningar som jag missade). Kalven är tre år. 

När servitören har gått. Jag tittar ledsamt på tallriken och Gustav ler mot mig. Han känner sin fru.

Jag: Stackars kalv, jag kan inte äta dens kind.. en treåring liksom. Fatta när Matheo var tre och hans gossiga kinder.

Gravidhormonerna håller på att ta över, men jag försöker lugna mig.

Jag: Hur gamla blir kor?

Gustav tittar ledsamt på mig lutar sig över bordet och säger allvarligt: 70 år…

Jag brister ut: Näeeeee!” Och skjuter bort tallriken och Gustav garvar så han gråter. Jag är så lättlurad. Men det blev ingen kalvkind för mig. Däremot allt det vegetariska. Jag börjar gå åt det hållet igen.

I övrigt var dejten toppen, pussarna likaså.

Servicen på Aloë var makalös och restaurangen lika så. Helt klart värt fler besök! 

Bloggvännerna har ordet

2 svar till “Dejt 2 av 12”


  1. Y skriver:

    Fast han hade rätt, de blir ungefär 15 år-20 år om ingen äter upp dem och om de slipper få kalvar varje år. Mjölkkor blir mellan 5-10 år, beroende på hur duktig bonden är på att ta hand om dem och på hur väl de klarar av att producera den stora mängden mjölk och att ständigt (jaja, nästan) vara dräktiga. Äter kött och dricker mjölk själv men fy fan vilket värdelöst samvete jag har över det.

  2. Annica skriver:

    Jag grät en gång när jag rensade räkor…över all rom som inte fick bli räkbebsiar.. min man visste inte om han
    vågade skratta åt mina tokigheter! Gravidhormoner alltså!! ??

Lämna en kommentar