Låg tolerens för bullshit


Jag är ganska matt faktiskt. Jag har märkt att jag har låg tolerens för bullshit och biter ifrån rätt snabbt när saker blir märkliga och den senaste tiden har det varit märkligt. Nej det handlar inte om troll på nätet utan folk i min bekantskapskrets och några led bort. Var inte oroliga det har gått en tid sedan det jag skriver om hände men droppen kom idag efter mitt inlägg om systemfelet i Sverige.

En person som jag inte varit kompis med på femton år hävdade att jag skrev inlägget för att få fler läsare till bloggen. Hon menade på att det är därför jag skriver inlägg om förskolepedofiler, för att öka läsarantalet på bloggen. Hur arg jag blev är svårt att beskriva med tanke på det jag kämpar för, själv varit utsatt för som barn och dessutom skulle denna blogg självdö om jag skrev inlägg som dessa hela tiden. Jag tappar snarare läsare när jag skriver om förskolepedofiler för folk pallar inte. Hennes anklagelse var så låg på alla sätt och vis. Jag hade inte orken att förklara varför, för är man så empatistörd som hon så förstår man inte. Jag förklarade att det inte bara var systemfel i Sveriges rättssystem utan också i hennes hjärna. Sen förklarade jag att hon är blockad på både telefon och sociala medier. När jag blir arg så blir jag arg. 

Det andra var en person som saknar total självdistans. Nog för hen var snål innan och hade svårt att bjussa på ören, men jag visste inte att självdistans, perspektiv och lite humor ingick i dessa ”kapital”. 

Och sist är en bekant som jag fick höra kommit på sin tonåring med att allvarliga ting och dessutom skämtar bort det. Hur kan en förälder skämta bort en sån sak? Att det finns sådana föräldrar nåt led bort är så skrämmande. 

Att det är fel på världen märks inte bara när man slår på tv:n utan man behöver bara se på folk i sin direkta närhet eller bara några led bort. Känner ni igen det? Vad gör man. Nåt måste man väl göra men allt orkar man inte. Jag vill använda all min energi åt min familj, sunda/bra vänner och sexuellt utnyttjade barn. Jag har inte energi över för bullshit. Men jag inser att jag lagt en del tid på det förr i tiden. Men de tiderna är över. Hur är det för er? Finns det bullshit som ni skulle behöva släppa? 

Bloggvännerna har ordet

8 svar till “Låg tolerens för bullshit”


 1. Magda skriver:

  För mig är det tvärtom; jag skulle snarare behöva ta fighterna ibland, inte släppa allt och låta allt bero.

 2. Sofia skriver:

  Take no prisoners! You go girl 🙂

 3. Angélique skriver:

  Jag vågade bli av med en vännina som jag träffade på SFI och som bara var full av bullshit. Hon ”lät” intressant till en början men jag märkte mer och mer att jag blev hyper nervös när vi skulle ses.Hade inte nån droppe självförtroende runt henne. Jag öppnade ögonen en dag när hon började kritisera väninnor hon hade. Då tänkte jag, det hon gör med de, gör hon i min rygg med. En vecka senare ringde jag henne, berättade att jag tyckte vi skulle pausa i våra umgänge. Sen dess har jag inte saknad henne ett dugg, inte heller all hennes bullshit om allt och ingenting.Än idag kan jag se mig klappande på min axel.
  Folk som inte se all du gör för barnen, är inte värda att umgås en sekund mer med.
  You rock girl ! <3

 4. ErikaJ skriver:

  Tänkte samma sak att inlägg om pedofiler lär knappast ge fler läsare.

  Jag har så få nära vänner att jag aldrig behövt göra slut med en vän. Hade dock en person i min närhet, en vän men inte nära, som inte kunde acceptera att vi hade olika politiska åsikter. Tolkade allt man sa som negativt. Det gick inte heller att förklara vad jag menade utan hon utgick från det värsta. Så det kan också vara jobbigt när nån vill vara den goda och framställa alla andra som ”onda”.

 5. Emilia skriver:

  Vissa människor behöver du inte i din närhet. Men tänkte dock på din väninna med dottern, du har säkert mer info om situationen, men jag själv skojar ofta bort jobbiga saker och låstas för människor(även nära vänner) att det inte är så farligt. Hon kan ju faktiskt må jättedåligt och inte ha en aning om hur ska hjälpa sin dotter och hantera situationen, men skojar bort det med människor runtomkring för att kunna hantera det själv som en försvarsmekanism. Brydde hon sig inte påriktigt tycker jag också att det är helt galet, men sådant kan ofta vara svårt att läsa hos andra människor!

 6. Maria skriver:

  Jag skulle vilja kunna hjärta kommentarer igen.

 7. A skriver:

  När jag läser din blogg och sedan ser man vilka fina kompisar du har, får man hoppet om at det finns bra människor som inte bara tänker på ”omsättning” och inte går över lik på folk för att nå sina ”mål”.

  Ge inte upp och du är Ängel i en värld där det vimlar av materialistiska bullshit.
  (när jag är trött på bullshit, tar jag en titt på din blogg och får hopp och får en …skön känsla, man får fotfäste?! svårt och förklara. Tänk om man hade en vännina som du! ).

Lämna en kommentar