Efter 15 minuter på Kamrat..


Min inkorg svämmar över av medelålders män som vill ta kontakt med mig, ett barn och ha nakenbilder bland annat.

Bloggvännerna har ordet

25 svar till “Efter 15 minuter på Kamrat..”


 1. Maria skriver:

  Vad ?! Berätta! Har du ett lockbetes-konto på en dejtingsida, såsom de gjorde i filmen Pedofil Hunter?

 2. Eva skriver:

  Åh fy farao! Kan man skriva tillbaka och hänvisa till någon organisation som kan hjälpa dem ur ett sådant beteende? Skrämmande läskigt!

 3. evelina skriver:

  Men så jävla vidrigt!! Vilka punghuvuden…. usch vad äcklad man blir!! Tänk våra älskade barn.. åååå. Vilken värld!

 4. Binki skriver:

  Det är därför jag inte tillåter min dotter (10 år) att ha konto på MoviestarPlanet. Hennes kompis fick förfrågningar där om att skicka nakenbilder, om hon hade legat med någon, etc. 10-ÅRINGAR!!!!!

 5. maja skriver:

  blir så ledsen och förtvivlad.. hur ska jag kunna skydda mitt barn i denna vidriga värld. usch mitt hjärta går sönder

 6. Förtvivlad skriver:

  Även om man sett det här tidigare, så är det som en käftsmäll varje gång. Det är så sjukt. Minns när jag hängde på passagen som 13-15 åring att det flera gånger hörde av sig gubbar som ville ”bara snacka på msn” svarade aldrig. Min mamma pratade jämt om riskerna på internet. Ville alltid ha koll på vem jag skrev med och vilka sidor jag hängde på. Och hon upprepade det ständigt. Därför var jag alltid på min vakt.

  Jag vill absolut vara med och kämpa mot pedofilerna. Det jag undrar är hur man kan göra när man konfronterar dem, vad kan man skriva? Ska man uppmuntra dem att söka hjälp eller vad?

  • Pia skriver:

   Jag har precis skaffat ett konto som säger att jag är 13 och inom 2 minuter hade jag fått mail från 2 killar i åldrarna 28 och 40.. Jag undrar också vad man kan skriva när man konfronterar dom?

 7. Lorraine skriver:

  Fy fan. Det är som du säger, Elaine. Där det finns barn finns det pedofiler. För ett tag sedan läste jag om hemsidan pottermore. JK Rowling har skapat en interaktiv hemsida gör alla Harry Potter-fans, många av dessa är barn.
  Rowling har varit mycket restrektiv med hur användarna på
  Hemsidan kan interagera med varandra. Det finns tex inte möjligheten för privat chatt. Detta gör att just hindra pedofiler att ta kontakt.

 8. Hmm skriver:

  Skulle vilja kunna hjälpa men jag klara det inte. Jag mår så illa och mitt hjärta går i tusen bitar.

  Hoppas jag kan bli starkare en dag!

 9. Johanna skriver:

  Jag har nätvandrat idag och jag kommer fortsätta med det. Det tog tre sekunder på kamrat att som 15 årig ung flicka (falsk identitet) bli kontaktad av ca 5 olika män 30-40 år. Jag skrev såhär ” Jag är en nätvandrare och jag vill uppmana dig att omgående sluta ta kontakt med unga kvinnor!! Det finns säkert andra saker i livet du kan ägna dig åt. Var en man inte en pedofil!!” Dem flesta svarade inte tillbaka men några blev arga och tyckte jag skulle visa lite ”respekt” dem var minsann inga pedofiler. Ok men vad är då din avsikt att som 40 åring kontakta en 15 åring??? Ju fler vi blir som gör det här desto bättre!!! För alla barns rättigheter!!!

  • Annica skriver:

   Känner spontant att det är fel att uttrycka sig som du gör och skriva ”unga kvinnor”. Skriv barn. Det är ju barn. 15-åringar må vara tonåringar men de är INTE unga kvinnor.

  • k1 skriver:

   Att nätvandra på Kamrat är helt okej, och vi har haft nätvandrare från exempelvis Svenska Kyrkan, Maria Ungdom, Fryshuset, m.fl. på Kamrat under många års tid. Begreppet ”nätvandrare” är etablerat, och det betyder inte ”jaga pedofiler under falsk identitet”! Ett orubbligt krav för alla på Kamrat är man följer Kamrats regler och villkor. Vi kan inte ge utökade befogenheter eller tillåta någon att bryta mot de regler som gäller för alla andra medlemmar, även om syftet är gott. Det är t.ex. inte tillåtet att registrera sig med falsk ålder, och/eller ladda upp en profilbild som man hittat på nätet som lockbete för att jaga pedofiler (tänk på att det är verkliga barn, även på ”hittade bilder från nätet” – skulle du vilja att ett foto på ditt eget barn användes i sådana här sammanhang utan ditt samtycke?)
   Det är också väldigt viktigt att alla medlemmar, även s.k. nätvandrare eller vad man vill kalla sig, anmäler till oss om de uppmärksammat något som kan bryta mot våra regler. Annars har vi ingen möjlighet att veta vad som hänt, och ingen möjlighet att agera. Vi är helt beroende av tips och anmälningar för att veta vad som hänt, och vi tar oss inte rätten att ”tjuvläsa” privata meddelanden mellan våra medlemmar utan misstanke om regelbrott.

   Vi vet att problematiken kring pedofiler på nätet är något som väcker starka känslor – det gör det även hos oss – och vi vet att många vill engagera sig och hjälpa till. Men att ge sig ut på sajterna och ”jaga pedofiler” under fejkade barnkonton är dock ingen vidare bra metod.
   Dels har resultatet av den typen av ”pedofiljakt” i stort sett inget juridiskt värde. Det är inte möjligt att väcka åtal mot någon för brott mot ett påhittat/falskt brottsoffer, och därför finns det ingen möjlighet för polisen att arbeta med de ärenden som ”pedofiljägare” genererar. Vi på Kamrat tar dock alltid tacksamt emot tips, för de bryter i många fall mot våra regler, men det kan aldrig gå vidare till ett polisärende.

   Och vi ser också att fenomenet att jaga pedofiler under falsk, minderårig identitet riskerar att förvärra det här problemet eftersom det ger vuxna på sajten intrycket att det finns en massa barn här som är intresserade av att ”snacka sex”. Det gör det faktiskt inte! Men en väldigt stor andel av de ”pedofiljägare” som vi har sett på sajten genom åren är tyvärr väldigt intresserade av att prata sex med äldre. En alltför stor andel söker aktivt den typen av kontakter och i vissa fall t.o.m. tjatar på män att snacka sex. Men även de som agerar passivt och ”sköter det snyggt” ger en felaktig bild eftersom barn i regel INTE är intresserade av sådant. Verkliga barn protesterar i regel högljutt direkt (eller ignorerar de personen helt) när någon tar den typen av kontakter. ”Pedofiljägare” däremot tenderar att snabbt nappa, inte protestera och t.o.m. uppmuntra samtalet, och vi hittar dem ofta i långa sexuella konversationer med de här männen, vilket är just exakt vad de här männen vill. Och ofta hinner vi kasta ut mannen långt innan pedofiljägaren hunnit berätta att det inte är ett verkligt barn bakom kontot. Det medför att den vuxne lämnas i tron att det finns en massa barn på Kamrat som är intresserade av det här, vilket är djupt problematiskt.

   I den uppmärksamhet som Kamrat fått på sociala medier senaste dagarna skrivs mycket om hur de som nu kallar sig ”nätvandrare” blir utkastade medan pedofilerna får vara kvar. Det är en djupt orättvis beskrivning, eftersom vi givetvis försöker agera på alla olika regelbrott – inte enbart de som registrerat sig under falsk identitet. Enda anledningen att de som beskrivs ha tagit grova sexuella kontakter har fått vara kvar på Kamrat är att de inte har blivit anmälda till oss! Faktum är att från de nästan 400 fejk-konton som registrerades som falska 15-årigar för ca två dygn sedan fick vi enbart in ca 10-15 anmälningar! På riktigt! Och det känns djupt orättvist att samma personer som utkräver ansvar från oss inte själva ens orkar anmäla…

 10. K skriver:

  Uh, den hemsidan… hängde där som barn (ja barn, inte ens tonåring!). Råkade själv aldrig ut för något men har hört att det är ett av de pedofiltätaste platserna på internet. Varför stänger man inte bara ner den där hemska sidan? Hur kan man ens ha mage att stå bakom en sådan här hemsida?

 11. Anneli skriver:

  jag är med i kampen, men är verkligen inte någon retoriker.
  Kan du inte hjäpa oss med förslag på svar?
  Lägg upp ett antatl olika svar till olika kommentarer och frågor du fått?

  Tänk om vi är 10 eller 100 eller 500 personer som reggar oss och som svarar bra till dessa äckel!! Jag har definitivt tid att lägga på detta, men önskar lite support i uppstarten.

  • k1 skriver:

   Att nätvandra på Kamrat är helt okej, och vi har haft nätvandrare från exempelvis Svenska Kyrkan, Maria Ungdom, Fryshuset, m.fl. på Kamrat under många års tid. Begreppet ”nätvandrare” är etablerat, och det betyder inte ”jaga pedofiler under falsk identitet”! Ett orubbligt krav för alla på Kamrat är man följer Kamrats regler och villkor. Vi kan inte ge utökade befogenheter eller tillåta någon att bryta mot de regler som gäller för alla andra medlemmar, även om syftet är gott. Det är t.ex. inte tillåtet att registrera sig med falsk ålder, och/eller ladda upp en profilbild som man hittat på nätet som lockbete för att jaga pedofiler (tänk på att det är verkliga barn, även på ”hittade bilder från nätet” – skulle du vilja att ett foto på ditt eget barn användes i sådana här sammanhang utan ditt samtycke?)
   Det är också väldigt viktigt att alla medlemmar, även s.k. nätvandrare eller vad man vill kalla sig, anmäler till oss om de uppmärksammat något som kan bryta mot våra regler. Annars har vi ingen möjlighet att veta vad som hänt, och ingen möjlighet att agera. Vi är helt beroende av tips och anmälningar för att veta vad som hänt, och vi tar oss inte rätten att ”tjuvläsa” privata meddelanden mellan våra medlemmar utan misstanke om regelbrott.

   Vi vet att problematiken kring pedofiler på nätet är något som väcker starka känslor – det gör det även hos oss – och vi vet att många vill engagera sig och hjälpa till. Men att ge sig ut på sajterna och ”jaga pedofiler” under fejkade barnkonton är dock ingen vidare bra metod.
   Dels har resultatet av den typen av ”pedofiljakt” i stort sett inget juridiskt värde. Det är inte möjligt att väcka åtal mot någon för brott mot ett påhittat/falskt brottsoffer, och därför finns det ingen möjlighet för polisen att arbeta med de ärenden som ”pedofiljägare” genererar. Vi på Kamrat tar dock alltid tacksamt emot tips, för de bryter i många fall mot våra regler, men det kan aldrig gå vidare till ett polisärende.

   Och vi ser också att fenomenet att jaga pedofiler under falsk, minderårig identitet riskerar att förvärra det här problemet eftersom det ger vuxna på sajten intrycket att det finns en massa barn här som är intresserade av att ”snacka sex”. Det gör det faktiskt inte! Men en väldigt stor andel av de ”pedofiljägare” som vi har sett på sajten genom åren är tyvärr väldigt intresserade av att prata sex med äldre. En alltför stor andel söker aktivt den typen av kontakter och i vissa fall t.o.m. tjatar på män att snacka sex. Men även de som agerar passivt och ”sköter det snyggt” ger en felaktig bild eftersom barn i regel INTE är intresserade av sådant. Verkliga barn protesterar i regel högljutt direkt (eller ignorerar de personen helt) när någon tar den typen av kontakter. ”Pedofiljägare” däremot tenderar att snabbt nappa, inte protestera och t.o.m. uppmuntra samtalet, och vi hittar dem ofta i långa sexuella konversationer med de här männen, vilket är just exakt vad de här männen vill. Och ofta hinner vi kasta ut mannen långt innan pedofiljägaren hunnit berätta att det inte är ett verkligt barn bakom kontot. Det medför att den vuxne lämnas i tron att det finns en massa barn på Kamrat som är intresserade av det här, vilket är djupt problematiskt.

   I den uppmärksamhet som Kamrat fått på sociala medier senaste dagarna skrivs mycket om hur de som nu kallar sig ”nätvandrare” blir utkastade medan pedofilerna får vara kvar. Det är en djupt orättvis beskrivning, eftersom vi givetvis försöker agera på alla olika regelbrott – inte enbart de som registrerat sig under falsk identitet. Enda anledningen att de som beskrivs ha tagit grova sexuella kontakter har fått vara kvar på Kamrat är att de inte har blivit anmälda till oss! Faktum är att från de nästan 400 fejk-konton som registrerades som falska 15-årigar för ca två dygn sedan fick vi enbart in ca 10-15 anmälningar! På riktigt! Och det känns djupt orättvist att samma personer som utkräver ansvar från oss inte själva ens orkar anmäla…

 12. K skriver:

  Ni som nätvandrat, har ni angett er mailadress eller har ni skaffat en ny för detta syfte?

 13. Johanna skriver:

  Har skapat mig ett konto. Nu jävlar!

 14. Jennie skriver:

  Jag skapade ett konto kl 19 ikväll och direkt hörde två killar av sig – 27 och 43 år gamla. Jag skrev att jag var 13 år. Nu har den ena tjatat om att jag ska ge honom min kik trots att jag skriver att jag inte får ge ut den för att jag råkat registrera hela mitt namn och inte kan ändra det. Han skriver ”bara ge mig din kik”, ”kan inte ju” skriver jag tillbaka. Då svarar han ”kan du visst”.

  Alltså, jag är så äcklad. Snart ska jag avslöja mig.

 15. Kajsa skriver:

  Åh, snälla, gör en liten handbok! För alla som vill hjälpa till men är lite ängsliga.

 16. Josefin skriver:

  Kamrat är exakt som det var när jag var 11-12. Minns bla en man som mejlade sexnoveller med honom och mig i huvudrollen. Han bad mig även att ringa in till ett skyddat nr (typ som man gör vid en telekonferens) och sa att jag skulle få en mobil om jag kom hem till honom. Jag var 12, han 46. Jag åkte aldrig dit.

  Min första kyss som 14åring var dock av en 25åring jag träffade på Kamrat.

  Insett som vuxen hur jag balanserade på gränsen att någon hemskt skulle hänt. Men jag var ett barn. Och litade på vuxna….

 17. Jessica skriver:

  Men usch vilka jäkla äckelavskum det finns. Vad är det för fel på dom, helt ärligt? Nä vi måste sätta stopp för det här nu.

  • k1 skriver:

   Att nätvandra på Kamrat är helt okej, och vi har haft nätvandrare från exempelvis Svenska Kyrkan, Maria Ungdom, Fryshuset, m.fl. på Kamrat under många års tid. Begreppet ”nätvandrare” är etablerat, och det betyder inte ”jaga pedofiler under falsk identitet”! Ett orubbligt krav för alla på Kamrat är man följer Kamrats regler och villkor. Vi kan inte ge utökade befogenheter eller tillåta någon att bryta mot de regler som gäller för alla andra medlemmar, även om syftet är gott. Det är t.ex. inte tillåtet att registrera sig med falsk ålder, och/eller ladda upp en profilbild som man hittat på nätet som lockbete för att jaga pedofiler (tänk på att det är verkliga barn, även på ”hittade bilder från nätet” – skulle du vilja att ett foto på ditt eget barn användes i sådana här sammanhang utan ditt samtycke?)
   Det är också väldigt viktigt att alla medlemmar, även s.k. nätvandrare eller vad man vill kalla sig, anmäler till oss om de uppmärksammat något som kan bryta mot våra regler. Annars har vi ingen möjlighet att veta vad som hänt, och ingen möjlighet att agera. Vi är helt beroende av tips och anmälningar för att veta vad som hänt, och vi tar oss inte rätten att ”tjuvläsa” privata meddelanden mellan våra medlemmar utan misstanke om regelbrott.

   Vi vet att problematiken kring pedofiler på nätet är något som väcker starka känslor – det gör det även hos oss – och vi vet att många vill engagera sig och hjälpa till. Men att ge sig ut på sajterna och ”jaga pedofiler” under fejkade barnkonton är dock ingen vidare bra metod.
   Dels har resultatet av den typen av ”pedofiljakt” i stort sett inget juridiskt värde. Det är inte möjligt att väcka åtal mot någon för brott mot ett påhittat/falskt brottsoffer, och därför finns det ingen möjlighet för polisen att arbeta med de ärenden som ”pedofiljägare” genererar. Vi på Kamrat tar dock alltid tacksamt emot tips, för de bryter i många fall mot våra regler, men det kan aldrig gå vidare till ett polisärende.

   Och vi ser också att fenomenet att jaga pedofiler under falsk, minderårig identitet riskerar att förvärra det här problemet eftersom det ger vuxna på sajten intrycket att det finns en massa barn här som är intresserade av att ”snacka sex”. Det gör det faktiskt inte! Men en väldigt stor andel av de ”pedofiljägare” som vi har sett på sajten genom åren är tyvärr väldigt intresserade av att prata sex med äldre. En alltför stor andel söker aktivt den typen av kontakter och i vissa fall t.o.m. tjatar på män att snacka sex. Men även de som agerar passivt och ”sköter det snyggt” ger en felaktig bild eftersom barn i regel INTE är intresserade av sådant. Verkliga barn protesterar i regel högljutt direkt (eller ignorerar de personen helt) när någon tar den typen av kontakter. ”Pedofiljägare” däremot tenderar att snabbt nappa, inte protestera och t.o.m. uppmuntra samtalet, och vi hittar dem ofta i långa sexuella konversationer med de här männen, vilket är just exakt vad de här männen vill. Och ofta hinner vi kasta ut mannen långt innan pedofiljägaren hunnit berätta att det inte är ett verkligt barn bakom kontot. Det medför att den vuxne lämnas i tron att det finns en massa barn på Kamrat som är intresserade av det här, vilket är djupt problematiskt.

   I den uppmärksamhet som Kamrat fått på sociala medier senaste dagarna skrivs mycket om hur de som nu kallar sig ”nätvandrare” blir utkastade medan pedofilerna får vara kvar. Det är en djupt orättvis beskrivning, eftersom vi givetvis försöker agera på alla olika regelbrott – inte enbart de som registrerat sig under falsk identitet. Enda anledningen att de som beskrivs ha tagit grova sexuella kontakter har fått vara kvar på Kamrat är att de inte har blivit anmälda till oss! Faktum är att från de nästan 400 fejk-konton som registrerades som falska 15-årigar för ca två dygn sedan fick vi enbart in ca 10-15 anmälningar! På riktigt! Och det känns djupt orättvist att samma personer som utkräver ansvar från oss inte själva ens orkar anmäla…

 18. Johanna skriver:

  Alltså… samma här! kKillar över trettio som tar kontakt hela tiden!!! Va fan gör man?! Vilka svin!

 19. k1 skriver:

  Att nätvandra på Kamrat är helt okej, och vi har haft nätvandrare från exempelvis Svenska Kyrkan, Maria Ungdom, Fryshuset, m.fl. på Kamrat under många års tid. Begreppet ”nätvandrare” är etablerat, och det betyder inte ”jaga pedofiler under falsk identitet”! Ett orubbligt krav för alla på Kamrat är man följer Kamrats regler och villkor. Vi kan inte ge utökade befogenheter eller tillåta någon att bryta mot de regler som gäller för alla andra medlemmar, även om syftet är gott. Det är t.ex. inte tillåtet att registrera sig med falsk ålder, och/eller ladda upp en profilbild som man hittat på nätet som lockbete för att jaga pedofiler (tänk på att det är verkliga barn, även på ”hittade bilder från nätet” – skulle du vilja att ett foto på ditt eget barn användes i sådana här sammanhang utan ditt samtycke?)
  Det är också väldigt viktigt att alla medlemmar, även s.k. nätvandrare eller vad man vill kalla sig, anmäler till oss om de uppmärksammat något som kan bryta mot våra regler. Annars har vi ingen möjlighet att veta vad som hänt, och ingen möjlighet att agera. Vi är helt beroende av tips och anmälningar för att veta vad som hänt, och vi tar oss inte rätten att ”tjuvläsa” privata meddelanden mellan våra medlemmar utan misstanke om regelbrott.

  Vi vet att problematiken kring pedofiler på nätet är något som väcker starka känslor – det gör det även hos oss – och vi vet att många vill engagera sig och hjälpa till. Men att ge sig ut på sajterna och ”jaga pedofiler” under fejkade barnkonton är dock ingen vidare bra metod.
  Dels har resultatet av den typen av ”pedofiljakt” i stort sett inget juridiskt värde. Det är inte möjligt att väcka åtal mot någon för brott mot ett påhittat/falskt brottsoffer, och därför finns det ingen möjlighet för polisen att arbeta med de ärenden som ”pedofiljägare” genererar. Vi på Kamrat tar dock alltid tacksamt emot tips, för de bryter i många fall mot våra regler, men det kan aldrig gå vidare till ett polisärende.

  Och vi ser också att fenomenet att jaga pedofiler under falsk, minderårig identitet riskerar att förvärra det här problemet eftersom det ger vuxna på sajten intrycket att det finns en massa barn här som är intresserade av att ”snacka sex”. Det gör det faktiskt inte! Men en väldigt stor andel av de ”pedofiljägare” som vi har sett på sajten genom åren är tyvärr väldigt intresserade av att prata sex med äldre. En alltför stor andel söker aktivt den typen av kontakter och i vissa fall t.o.m. tjatar på män att snacka sex. Men även de som agerar passivt och ”sköter det snyggt” ger en felaktig bild eftersom barn i regel INTE är intresserade av sådant. Verkliga barn protesterar i regel högljutt direkt (eller ignorerar de personen helt) när någon tar den typen av kontakter. ”Pedofiljägare” däremot tenderar att snabbt nappa, inte protestera och t.o.m. uppmuntra samtalet, och vi hittar dem ofta i långa sexuella konversationer med de här männen, vilket är just exakt vad de här männen vill. Och ofta hinner vi kasta ut mannen långt innan pedofiljägaren hunnit berätta att det inte är ett verkligt barn bakom kontot. Det medför att den vuxne lämnas i tron att det finns en massa barn på Kamrat som är intresserade av det här, vilket är djupt problematiskt.

  I den uppmärksamhet som Kamrat fått på sociala medier senaste dagarna skrivs mycket om hur de som nu kallar sig ”nätvandrare” blir utkastade medan pedofilerna får vara kvar. Det är en djupt orättvis beskrivning, eftersom vi givetvis försöker agera på alla olika regelbrott – inte enbart de som registrerat sig under falsk identitet. Enda anledningen att de som beskrivs ha tagit grova sexuella kontakter har fått vara kvar på Kamrat är att de inte har blivit anmälda till oss! Faktum är att från de nästan 400 fejk-konton som registrerades som falska 15-årigar för ca två dygn sedan fick vi enbart in ca 10-15 anmälningar! På riktigt! Och det känns djupt orättvist att samma personer som utkräver ansvar från oss inte själva ens orkar anmäla…

Lämna en kommentar