Se så besvikna vi ser ut


Alexandra vann inte. Jag tycker hennes jobb med Vi kallas tiggare är oslagbart, men det tyckte inte juryn.

Niklas och jag hade det så mysigt ihop. Han är en sån fin själ och rolig. Herregud vad jag skrattade åt hans himlande ögon på journalistpriset. Det kanske inte är en stylist våta dröm att se outfitsen där. Många var fina men det var inte Elle-galan och det ska ju inte vara det heller. Det ska vara ”journalistiskt”. Niklas❤️. Gud om jag kunde ge er ett citat från alla de han gav, utan att mena något illa. Han barn låtsades att han fick ge stylistråd till alla där inne och berättade för mig vad han hade sagt och för mig som har noll koll på mode blev det hysteriskt kul att höra om alla fadäser till kläder. Niklas:

”Glänsande vita strumpbyxor, nej nej nej”

”90-talet vill få tillbaka sina stövlar…”

”Gud, hon har ”jag-ska-städa-tofsen”. Varför?!”

”Här är en karl som har stil, men varför mössan?! Hallå vi är i Spegelsalen på Grand hotel!”

Nu hör inte ni tonläget men Niklas säger detta enbart till mig och om dessa personer med största kärlek, omtanke och oro. Det var så kul att lyssna på modeexperten som fick ta en promenad i något som var en ganska lång bit ifrån fashionparadiset.

Vi kramade om Pascalidou som såg smashing ut. Jag tycker om henne. Hon är äkta och en kvinna med en massa känslor. Jag gillar det.

På tal om känslor så började Janne Josefsson och jag bråka. Det slutade bra och var ett bra bråk, men jag får berätta mer sen. Måste kila iväg nu. Kram

Bloggvännerna har ordet

28 svar till “Se så besvikna vi ser ut”


 1. Banana skriver:

  Varför ens sitta så och kommentera folks utseenden? Visst att han jobbar som stylist men det är väl inte ok för det?

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Han viskade om folks kläder, det är ju hans jobb. Precis som jag kan vilja ge retoriska råd till folk jag ser hålla presentationer ibland.

   • Banana skriver:

    Hos mig slår det an något obehagligt. Känns som skolgårdsprat, tjejer som snackar skit om andra tjejer. Tyckte det var obehagligt då och tycker det är obehagligt nu. För mig känns det aldrig rätt att kommentera folks utseenden på ett negativt sätt, hur ”kärleksfullt” man än säger det. Var går gränsen för vad man säger bakom folks ryggar, vad är ok att snacka skit om? Kläder, utseende, vikt?

  • Maria skriver:

   Varför i hela världen skulle inte det vara okey?

   • Banana skriver:

    Men Maria, varför kan inte vi få ha rätt till våra åsikter? Är din den enda som räknas? Så om vi inte håller med dig så har vi fel?

    • Maria skriver:

     Vem har sagt att jag inte vill att folk har rätt till sin åsikt? Jag är bara nyfiken på varför dessa kommenterare inte tyckte det var ok att Niklas hade rätt att uttrycka sina åsikter om folks kläder, i en humoristisk ton, med sin privata vän. Det slår mig som hyckleri, då jag har svårt att tro att någon människa någonsin gått igenom en hel livstid utan att någonsin kommentera och skoja om främlingar i en privat situation, eller framför teven, tillsammans med en vän.

 2. Elsie skriver:

  Det är såklart helt ok att han sitter och skojar om det med dig, det har jag verkligen inget emot. Det som jag tycker är jobbigt är att du genom att skriva om det här så för du de privata ”skämten” ut till oss andra, som kanske är de där som det förmodligen kommenteras om ibland.

  Jag förstår att jag säkert gör saker eller ser ut på ett visst sätt som gör att andra kan kommentera om det men så länge jag inte vet något om det gör det mig ju ingenting. Det man inte vet har man inte ont av. Om jag hade varit på plats hade jag nu undrat vad han sagt om mig och min klädsel.

  Skämta på, men håll det för er själv 😉

 3. Elsie skriver:

  Det blir lite som i skolan ”jag hörde X prata om att du har mkt finnar men hen menade det på ett kärleksfullt sätt!” Som att det är kul att höra att nån uppmärksammat det alls…

  • Maria skriver:

   Men vi pratar kläder? Sen när får man inte skoja om kläder – de är ju inte fastvuxna i nåns kropp som finnar eller stora öron. Kläder är vuxna människors vuxna val – sen när blev det tabu att skoja om det?

   Är det kanske bättre att tycka synd om? ”Stackars den som har en sån ful mössa.” 😉

   • Elsie skriver:

    Måste man alls göra någon medveten om att det pratas om en? Jag vet inte om du nånsin upplevt det här men det är inte roligt att höra. Hur skoj är det att höra att man klätt sig fel? Som sagt ser jag inte att det är fel att prata om det med någon annan helt privat och skoja om det (kärleksfullt), det är att göra andra medvetna om att det pratas om dem som är det jobbiga.

    • Maria skriver:

     Hur gammal är du egentligen? Sedan när finns det rätt och fel inom kläder? Var stolt och stå för dina egna klädval. 🙂

 4. Karin skriver:

  Knasigt tycker jag.. En ska vara sig själv i sitt uttryck MEN PÅ RÄTT SÄTT (?) En tofs, som den personen uppenbarligen gillar kan vara fel- och bli utdömd av någon s.k expert. Hur kan det vara så, det är ju MIN tofs som jag valt? Vem kan vara expert över den, annat än jag själv? Och jag som inte är ”expert” har inget godkänt tyckande gentemot en ”experts” outfit tex, för jag är inte ”lärd”. Mycket knasigt, anser jag. Jag förstår att ert samtal var underhållande men jag tycker ändå att konceptet ”klaga på folks utseende” är trist och i synnerhet med tanke på vad vi lär våra barn/ungdomar..

  • Maria skriver:

   En person som har som yrke att jobba med kläder. Självklart har den sina egna preferenser som inte delas av alla och gudarna ska veta att stilexperters kläder ofta inte uppskattas av majoritetens smak, och dessutom skämtas friskt med.
   Jag förstår inte problematiken i ditt inlägg alls. Är du rädd att du ska få betala böter om en stilexpert inte gillar din tröja? Jag lovar, de är människor som alla andra och har åsikter som delas av vissa och av andra inte.
   Igen – var ligger problemet, varför skrev du överhuvudtaget ditt inlägg, vart vill du komma, vad är din poäng? *förvillad*

 5. Me skriver:

  Måste hålla med många här. Låter som rena mobbingsfasoner. Tyvärr inte roligt eller moget någonstans.

 6. Hanna skriver:

  Tycker inte heller det känns riktigt ok! Jag skulle inte gillat det. Även fast folk inte hör och han jobbar med kläder, känns inte charmigt att göra sig rolig på nån annans bekostnad. Han hade ju kunnat kommemtera de bra exemplen. Tänker på när du skrev att du inte uppskattade skvaller, skvaller kan sägas i syfte att höja sig själv det låter lite lika här. Annars gillar jag din blogg!! ?

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Han gav också en massa bra betyg på folk, det ska tilläggas. Mwn om det är mobbingfasoner är det även det i tidningar när de sätter botten eller toppenbetyg på våra kläder? Jag tror det är bra om man ser skillnad på sig själv och ett plagg. Jag har blivit sågad av stilexperter för klädval på nån gala, men jag har fattat att det varit klänningen de sågade och inte mig som person. Tror det är viktigt att se skillnad på sak och person. Klädval för stunden – sak. Jag – person. Sen är det ju skillnad om vi pratar om barn eller folk som inte har råd att ha fina kläder. Men här var det välbärgade journalister som jag tror struntar fullständigt i stilexperter, de vill ha vassa pennor inte flashiga kläder. Oh well, vi tycker lite olika här❤️

   • E skriver:

    Jag är totalt allergisk mot när medier, vänner, bekanta – ja alla – när de ska hålla på att ge omdömen om vad DE tycker om ANDRAs utseende och kroppar. Håll käften för fan önskar jag ibland att jag vågade säga. Men på något sätt är det så etablerat att man anser sig ha rätten att bedöma huruvida någon ser snygg ut eller fantastisk eller har snygga kläder eller har en snygg smal kropp eller blaaa blaaa bal bla. Orkar inte höra mer av dessa oönskade kommentarer. Kan inte alla bara fokusera på andra grejer än att ge sina bedömningar.

 7. Maria skriver:

  Wow. Känsligheten hos folk har nått alla höjder. Finns det ingen gräns på pk-eriet, detta är ju på löjlighetens gräns. Vad folk viskar om andra på tu man hand måste väl ändå få finnas en frihet i utan att pk-polisen är där också? Och något så otroligt ytligt och harmlöst som kläder – det är ju inte precis som att se satt och skrattade åt enbenta och tjockisar. INGEN blev ju sårad. Om någon tar åt sig av de allmänna kommentarerna som Elaine delade med sig av måste ju den personen ha väldigt svårt att leva i världen. Det är som att en enögd känner sig kränkt över när det pratas om synålar. Jag har bara så svårt att tro att alla som kommenterade här lever som de lär – att de aldrig skulle skvallrat och skojat med en vän om okända människor. Sen när blev DET elakt? Det är kanske inte den finaste humorn, men måste MSN vara perfekt jämnt? Och igen, ingen oskyldig drabbades. Kom inte och säg att ni aldrig suttit framför teven när det varit Nobelmiddag, schlagerfestival eller kungabröllop och skojat om folks kläder? På vilket sätt skulle det vara skadligt för någon menar ni?

  • Elsie skriver:

   Hur vet du att de personer som var mål för kommentarerna inte läser det här inlägget? Problemet är inte det som sägs (även om jag personligen kan tycka att det inte är ok att kommentera andras utseenden oavsett jobb) utan att det berättas att det sägs. Att göra andra medvetna om att det pratas (negativt) om dem.

   Många har säkert stått väldigt länge och valt ut kläder. Det är känsligt för de flesta och de är i en utsatt situation här. En (lätt hånande om än ”hjärtligt” sagd) kommentar om någon misslyckade outfit är det sista en ska behöva höra då.

   • Maria skriver:

    Om jag valde vita strumpbyxor och läser här att stilexperten Niklas tänkte ”nej nej” – varför skulle det göra mig nåt överhuvudtaget? Jag valde – precis som Elaine – kläder jag vet att jag känner mig snygg i och som jag gillar. Om jag var personen med mössa får jag skylla mig själv – det är vanlig artighet att ta av mössan inomhus. Inte för jag tror han bryr sig särskilt mycket heller – han vet förmodligen att stilexperter (och alla andra) skulle rekommendera mot mössa på en fest. Men kläder väljer vi ju själva, vissa gillar vissa gillar inte. Hår frisyrer och hårfärger också. Det är ju lekfullt och inte på dödligt allvar som så mycket annat tycks vara.

 8. Sara skriver:

  Detta inlägg gör att jag tappar respekt för Er som männsikor. Det Du beskriver låter oehört barnsligt och omoget. De personer som var där gör skillnad på riktigt, varje dag. Många av de nominerade och prisvinnare där sänder från krigsdrabbade länder och riskerar sitt liv för att upplysa oss om det elende som händer runt om i världen. Att sitta i samma rum som dem och tänka på strumpbyxor låter ignorant och absurt i mina öron. Och istället för att skämmas för Er reaktion, tycker Du att detta var så himla roligt att Du måste skriva ett inlägg om detta. Det är så respektlöst. Tänk om vi nästa gång Du föreläser om utsatta barn eller läser ur ”Medan han lever” hånar Dig för dina kläder och utseende istället för att lyssna på det Du offrat så mycket av din integritet för så vi kan se och agera? Visst vore det respektlöst? Pinsamt.

 9. Maria skriver:

  Alla ni som kommenterat här inne och anklagar Elaine – berätta först att ni ALDRIG skrattat/kommenterat folks kläder på Nobelmiddagen på teve.
  Sen är ni välkomna tillbaks. ”Den som kastar första stenen…”
  Som nu är uppfattas ni som hycklare och töntar.

  • Sara skriver:

   Maria, när jag läser E:s inlägg och dina kommentar kan jag inte annat än att tänka på Trump och hans anhängare. #hellretöntändum

   E skriver så ofta som varannan dag att hon inte vill prata vikt och utseende. Att hon skitet i hur hon ser ut så länge hon känner sig stark, att det är fel med skönhetsoperationer mm. Nu skriver hon att det är roligt att N snackar skit om folks kläder och hur de ser ut. Som vanligt så säger E en sak och gör en annan.

   Att N är stylist betyder ingeting. Varken E eller N var bjudna dit i sina yrkesroller. De var där för att stödja en vän vars yrke och kollegor de satt och skämtade om. Att de inte kunde ta in mer från den kvällen visar bara hur omogna och oseriösa de båda är.

   • Maria skriver:

    Om du tycker Elaine är så omogen varför är du här då? Jag tycker snarare du är omogen som låtsas att du är moralpolis och aldrig skojat om okända människors kläder.
    Och steget från mina åsikter till Trumps – wow. Milsvida.
    Släpp ner axlarna, vill jag säga till dig, om vi nu ska bli personliga som du verkar tycka.

 10. E skriver:

  Jag tycker att man inte ska kommentera andra människors utseende, kropp eller så. Det har de inte bett om och det påverkar dem och andra i din omgivning. Så otrevligt av den där killen.

Lämna en kommentar