”Jag minns att du var ledsen”


Jag träffade upp min gamla sambasyster Elisa över lunchen. Det var så mysigt och härligt och prata om alla de svårigheter man har att tackla under småbarnsåren. Därför kan det bli så skönt att titta tillbaka på gamla tider. Elisa hade gjort slut med nån kille och kommit hem till mig på Bokvägen 5. Jag hade satt på Norah Jones, kokat vaniljte och så hade vi suttit i min vita lyxsoffa från Mio och pratat hjärtekross. Ibland var det jag som var ledsen. Vi växlade, vi tog hand om varandra. ”Du blev tvungen att gå till jobbet, men jag fick vara kvar i din vita soffa och gråta till Norah Jones” berättade Elisa. Och så var det ju. Jag kom ihåg att mitt hem var hennes hearbreak hotel, det är ju så hemskt att vakna upp själv när det tagit slut.

Elisa: Jag kommer du ihåg när du blev ledsen över att det tog slut med den där killen.

Jag självsäkert: Ja, just det. Boris!

Elisa: Näe…

Jag: Ah.. Peter!

Elisa: Näe…

Jag: Var det Jean-Daniel?

Elisa: Näe… Det var den utländska killen.

Jag börjar skratta nervöst: Men herregud.. Det kan inte varit Marius?

Elisa skrattar: Nej.

Jag: Men det MÅSTE varit Reggie, han dumpade mig rätt snabbt och det var jag ju ledsen för.

Elisa ler: Just det Reggie var det!

Jag ler lättat: Helvete, vad svårt det är att hålla reda på alla.

Elisa: Jag VET.

Åren går och man blir äldre. Men vad jag är glad att jag har lite erfarenheter i bagaget. Jag hade inte velat träffa Gustav när jag var femton. Så glad att det hände 12 år senare. Har ni koll på era ex eller dejter? Är ni moder teresas eller Betty boops? 😉

Bloggvännerna har ordet

19 svar till “”Jag minns att du var ledsen””


 1. Diana skriver:

  hahaha jag har nog inte jättekoll på mina dejter men i alla fall på mina ex. Jag har dejtat en del men inte varit tillsammans med tusentals. Har haft 4 förhållanden, träffade maken sent, är väldigt, väldigt tacksam för mitt bagage och att jag träffade Mrs sent. 😀

 2. Hanna skriver:

  Haha jo ett par dejter har man varit på, dåliga som bra. Inte haft så många långvariga förhållanden men oj vad jag låg runt en period i mitt liv. Reste i Asien två månader själv, eller ja jag var inte särskilt själv, hehe. Vissa tycker det är konstigt/äckligt att ligga runt, medan jag tyckte det va så jävla kul och trivdes så bra i mig själv. Men sen tröttnade jag, och det var då jag träffade världens bästa kille. Hade det inte varit för min lilla period hade jag aldrig träffat honom, så jag är väldigt glad över mitt underlivsdisco!!!!

 3. Sara skriver:

  Så roligt att man är olika! 😀 Hann ha ett långvarigt förhållande före jag träffade min nuvarande sambo som jag varit tillsammans med sen jag var 20, är 27 idag, förlovad med honom och höggravid! Är SÅ glad över att jag träffade honom när jag gjorde, har aldrig varit någon som velat ha one night stands, utan har velat hitta den rätta att dela livet med ganska snabbt (inte för att jag dömer de som har många förhållanden/one night stands, alla får ju självklart göra som dem vill) men har själv aldrig haft det behovet. Idag så känner jag mig så trygg med honom, och just för att vi ha hunnit varit tillsammans länge så har vi verkligen lärt känna varandra utan och innan, innan bebis kommer! och det är en enorm trygghet! vi är verkligen ett team! 😀

 4. Madeleine skriver:

  Haha jag har inte koll på alla jag dejtat/träffat tillfälligt men jag har koll på mina ex i alla fall, bara två så det underlättar ju 🙂

 5. Sofia skriver:

  Kul att ha levt lite haha :)) Jag träffade faktiskt min man när jag var 16, nu 11 år senare är vi gifta och har en son! Men jag är glad att jag hann ”leva lite” under ett år där innan även om det mest var puppy-Love, men oj så ont hjärtekross gjorde då!

 6. Emma skriver:

  Jag och min karl blev tillsammans när jag var 17, har inga direkta ex bara små flingar i bagaget.. Här har inga underlivsdiscon (bästa ordet på länge!) ägt rum, det är en privat lounge så att säga 😉 Kan ibland känna att det hade varit roligt att leva loppan och testa lite olika men i nästa sekund har vi det så bra och tanken på en annan man känns otänkbar.

 7. Annica skriver:

  Älskade uttrycket underlivsdisco! Om livet någonsin vänder i ett oväntat håll (jag har realist ha!) så ska jag ta till mig det uttrycket. Träffade min man som 19-åring och är idag lyckligt gifta med två barn. Är nu 31!

  Ibland undrar jag vart tiden tog vägen och kan tänka som Emma ovan, men det är alltid väldigt kortvarigt. Är ju väldigt lyckligt lottad. Däremot trodde jag aldrig att jag skulle vara personen som var tillsammans med samma man sen ung ålder. Förväntade mig typ att vara singel fram och tillbaka tills minst 35. Så det kan bli.. ?

 8. Johanna skriver:

  Var singel tills jag var 24. Låg runt en del och drömde om provrörsbarn, för inte skulle väl jag hitta en kärlek..idag några år senare har jag en underbar bebis med min drömkille, min första pojkvän. (Men ok, nej, nu i bebistiden är det ingen drömrelation…men det får vara så i perioder, eller hur?)

  Det är EN enda Fling jag ibland tänker tillbaka på. Mest för stt vi pratade mycket i åtta års tid (!!), men bara hade en gång tillsammans. Han förblir alltid speciell. ”Jätteminiräknaren” kallade jag honom när jag typ blev tokkär när jag var tolv (ca 4 år innan vi började prata haha). Skulle vara roligt att se honom. Liksom, hoppas han vet att han är speciell för mig. MEN… Mer… Jag är glad om det går bra för honom, om han är lycklig. Jag är lycklig som vi har det nu. Vill alltid vara vi, min kärlek och jag.

  • Hanna skriver:

   Flingar att titta tillbaka på tror jag vi alla har. Jag är världens lyckligaste med min kille och jag vet att jag kommer spendera resten av mitt liv med honom, men det finns en liten semesterfling som jag tänker tillbaka på ibland. Det är dock mer i undran över vad han gör, hur han mår, om han är lycklig osv. Tänka får man:))))

 9. Johanna skriver:

  Mina kommentarer försvinner ju bara 🙁

 10. Bulan skriver:

  träffa upp?

  Vad är det för j-a språk, SKÄRP dig!

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Buuuuuuuu för buuuulan, mina tåååårar faallöööör förrr töööönten sommmmm harrrr sÅÅÅÅ trööööökigt liiiiv attttt haaaaaaan hetsar upp SÄJ överrrrr staVfel!

   Bulan, på riktigt. Skaffa dig en hobby. Du kan bättre än att hetsa upp dig över grammatiska fel på bloggar. Det är sorgligt, på riktigt.

 11. Sara skriver:

  Jag undrar varför du inte hade velat träffa Gustaf när du var 15? 🙂 Jag träffade min kille när jag var 15 och vi är fortfarande tillsammans 10 år senare 🙂 och har det bra såklart :’)

 12. Johanna skriver:

  Jag träffade min man när jag var 19. Noll erfarenhet av män. Idag, 10 år senare, är vi gifta och har två barn.
  Har aldrig känt någon nyfikenhet på andra män. Bara tacksam att jag träffade min kärlek så tidigt. Tänk alla år vi fått njuta av varandra och alla år som återstår. Underbart! Så kanske är jag en moder teresa? Eller bara en helt vanlig tjej;)

Lämna en kommentar