Stan är verkligen tom på folk


Jag vet inte riktigt hur vi någonsin ska vara i Stockholm en julimånad, eller första veckan i augusti. Det är ju så fruktansvärt tomt. Gustav och jag snackade om det när vi kom hem i fredags. Tomheten. En vacker stad utan människor är en vacker spökstad. Lite kusligt tyckte Gustav.Det kanske blir så att vi skaffar landstället eller hus så småningom. Bara för att få njuta av en tomt och inte få den där storstadspaniken jag tror många av oss stockholmare får i en lägenhet mitt i sommaren.Hur tänker ni? 

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Stan är verkligen tom på folk”


 1. Emelie skriver:

  Kan ni känna att ni förhastade er lite med lägenheten? Ni har precis blivit klara med renovering och inredning när ni börjar drömma om nästa boende. Minns att ni tittade lite på hus, men valde bort det. Känner ni att ni förändrats det sista eller valde ni bara fel? Kanske är det vanligare i Stockholm att byta boende i raskare takt än ute i övriga Sverige? Vore intressant att läsa dina tankar om detta. Är själv mitt i husletande och funderar mycket på detta med hem, boende och prioriteringar kring det. Kram!

 2. Petite skriver:

  Hej Elaine!
  Jag tycker att du är en grym förebild med massor av humor 🙂

  Jag har precis startat min blogg, där jag kommer ta upp ämnen missfall. Jag saknade själv stöd när jag fick mitt. Jag är nu inne på min andra graviditet och är livrädd!

 3. Andrea skriver:

  Haha, vad härligt för jag tycker precis tvärtom! Ju färre folk omkring under semestern desto mer semester! Självklart är det underbart att få spendera tid med vänner och familj lite extra under ledigheten, men semester för mig är lika mycket förknippat med lugna ”solodagar” då man pysslar på egen hand utan för mycket som händer runt omkring. 🙂

  • Sofia skriver:

   Håller med! Jätteskönt när det är lugnt i stan, inga bilköer, lätt att hitta parkering och ingen trängsel på kaféer och restauranger. Underbart som kontrast till resten av året tycker jag.

 4. Jenny skriver:

  Är det bara jag som tycker Gustav är väldigt lik kungen på den sista bilden? ?

 5. Johanna skriver:

  Jag bor i Gävle men får samma panik när de är varmt, vill så gärna ha en uteplats som man kan vara på! Speciellt nu när man fått barn så känner man sig ännu mer instängd i lägenhet.. Vi (jag) drömmer om en kolonilott att köpa ☺️

 6. Sofi skriver:

  Jag är stockholmare sedan födseln och fattar inte vad det är för storstadspanik jag skulle få i min lägenhet mitt i sommaren.
  Och jag förstår inte heller varför man skulle dra på sig kostnaden och ansvaret för ett sommarhus bara för att det är lite folktomt i stan några få veckor per år.
  Jag tycker att du är ute och cyklar.

 7. Hanna E skriver:

  Vi bor i lägenhet (i Råsunda, Solna) och har ett fritidshus på lagom avstånd (tar knappt 2 timmar att köra, ibland lite mer beroende på köerna).
  Visst hade det varit kul att kunna bo i hus hela tiden, men nu är det avkoppling att klippa gräs, fixa rabatterna och allt annat som måste göras. Det är avkoppling varje gång vi kommer tid och för mig med kontorsjobb är det fantastisk avkoppling att arbeta med händerna.
  Om vi hade bott i hus på heltid hade det varit väldigt stressande för mig, speciellt det där med gräsklippning och ogräsrensning. Jag har svårt att se det varje dag och bara låta det vara. Nu slipper jag se det varje dag.

  En annan sak som gör att vi väljer att bo kvar i lägenheten är att vi bor så centralt och den dagliga logistiken med transporter till skola och jobb fungerar bra. Vi går (maken) eller cyklar (jag) på mindre än en halvtimme till jobbet och skolan ligger 600 m bort. Det ger en frihetskänsla för vi är inte beroende av bussar eller t-bana.

  Vi har stugan som utgångspunkt på semestern, det är lite närmare därifrån till släkten och en del vänner. Barnen har vänner där som de inte träffar hemma och njuter av friheten att kunna komma och gå till sina kompisar (det är ett lugnt område med väldigt lite biltrafik, utom när det är loppisrunda i byn).
  En anledning till att vi är i stugan på semestern är framför allt för att det blir så varmt och instängt i lägenheten och att vi kan njuta av fördelen av att ha hus. Det där med att lägg gå ut och bara vara ute.

  Sen har jag inget problem med att vara i stan när jag har semester, jag har varit hemma i min lägenhet många semestrar. Men det är lite lättare med barnen att vara i stugan. Sen får man se hur länge de vill följa med dit…

  • Cecilia skriver:

   Precis så har vi också valt. Bor i Aspudden i Stockholm och har sommarstuga knappt 2h hemifrån. Ett sommarstugeområde med mkt barnfamiljer. Nära svärföräldrar också. Det har varit helt underbart å kunna dra dit inte bara under semestern utan helger under vår och höst också.

 8. Lins skriver:

  Vi bodde mitt på Östermalm, den dödaste av döda stadsdelar på sommaren. Blev som en gammal westernfilm där gräsbollar och damm virvlade på gatorna (hör du musiken?). Jag blev GALEN! Måste UUUUT!! Köpte hus (på landet) och har inte ångrat oss EN ENDA sekund!!! Ljuvligt att låta dörren stå öppen, barn hundar och katter springer ut och in som de vill…. SÅ. HÄRLIGT.

Lämna en kommentar