Chill pill


Sms från Paula: Får vi komma över och poolhänga!

Mitt svar: Kom!

Och så kom hela familjen Rosas Uribe över.

Jag älskar hur okomplicerat det är att träffa sin vänner i Spanien. Med sol tomt och en pool så kommer man riktigt långt. Barnen behöver liksom inte mer, inte de vuxna heller.jag kan önska att livet var så enkelt och socialt i Sverige utan snack som ”vecka 22 har jag en lunchlucka”. Så trist, men tyvärr en verklighet. 

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “Chill pill”


 1. Maria skriver:

  Semester och korta avstånd förenklar mycket. Jobbet tar ju egentligen mycket mer tid än de 40 timmar jag jobbar. Ska ta mig dit och hem, fixa med lämpliga kläder och ett hyfsat representabelt yttre samt sova i tid. Lägg på det några barn, hushållsarbete och träning så är det inte så konstigt att det blir en massa pusslande.

  • Sanna skriver:

   Precis vad jag skulle skriva, på semestern har man ju all tid i världen att hänga när alla andra också är lediga. Har ju inte så mycket med Spanien vs Sverige att göra. I vardagen är det ju så mycket mer man måste räkna in, jobb, hämtning/lämning på förskola och skola, egna intressen och barnens intressen. Inte så lätt att bara glida in då men det händer faktiskt i min vänkrets ibland ändå. Och det är ju supermysigt att ha något inplanerat längre fram som man kan se fram emot och längta efter 🙂

 2. Emma skriver:

  Det där beror nog på vem/vilka man pratar om.vi och våra vänner strävar efter att kunna vara så flexibla och spontana som det bara går (med flera barn). Det funkar ofta mkt bra och vi möts upp hemma hos varandra,i park eller skogen för playdejts och häng. Jag upplever att de flesta är oerhört flexibla och inte så uppbokade. Vi bor alla i sthlms-innerstad. Så det där är nog olika.

 3. Kinna skriver:

  Hr gör ni m alla dynor när det regnar ? Mycket att plocka in.

 4. Fia skriver:

  För oss är det tvärtom nästan. På semester tesers alla bort och under resten av året ägde flesta hemma. Är man bara i ett spontant gäng så är det inga problem . Tycker dessutom att att andelen spontana träffar har ökat sen man fått barn – folk är inte ute å flänger lika mkt

 5. Maria skriver:

  När jag var liten kom vuxna och barn bara hem till en spontant utan att ringa först. Och min familj gjorde likadant. Bodde i en by, i ett hus. I vuxen ålder har jag bara bott i lägenhet i storstäder och hade inte uppskattat den typen av spontanbesök…vill att folk ringer först, så man hinner göra sig bara lite iordning och städa undan lite först.

Lämna en kommentar