Mamas


Jag tog med min älskade mamma till Grand hotel igår. Vi drack Bellini och åt deras smörgåsbuffé som jag trodde kostade 250, men notan kostade en flygresa till Spanien. 1600 kronor. Herregud! Visst kan man unna sig saker, men jag antar att jag alltid kommer.. Eller jag kommer aldrig att tappa det vad det gäller vad saker få kosta och vad som är värt att köpa. En måltid för 1600 borde garantera att man bajsar guldklimpar efteråt. Oh well. Det var gott och vi åt tillsvi mådde dåligt.Jag har fått i uppgift av min psykolog att fråga mamma mer om hennes barndom och uppväxt. Hur det var att vara ett syskon av elva och mycket mer. Jag intervjuade min mamma och hon berättade en massa saker.Jag hade velat ställa min pappa samma frågor. Det hade blivit ett obehagligt samtal med smärtsamma sanningar om inte han hade varit en psykopat och kronisk lögnare för att rädda sitt eget skinn. Hur kommer det sig att han utnyttjade mig. Vad för principer lärde han sig från farmor och farfar om några alls? Varför tog farmor livet av sig tror han? Vad har gjort honom så gränslös och respektlös mot barn och kvinnor? Usch.

Bloggvännerna har ordet

6 svar till “Mamas”


 1. Vanesa skriver:

  Smart! Jeg intervjuet nettopp min biolgiske far for å prøve å forstå han og hans valg bedre. Liberating var det!

  http://vanesastrand.blogg.no/

 2. Sofia skriver:

  Intervjua är verkligen ett bra ord. Det blir inte lika personligt, utan man får distans till det hela. Skulle själv vilja göra det, för att förstå mig själv bättre.
  Förresten din mamma verkar så gullig men samtidigt så stark. Bra kombo. Men smörgåsbuffé vad är det? Menar du smörgåsbord? Då förstår jag prislappen lite bättre.

 3. Livet i USA skriver:

  Whoa, det var lite saftigt ja. Hoppas det var de bästa smörgåsarna du någonsin ätit!

 4. Nilla skriver:

  Vilken snygg klänning! Var kan man hitta den ?

 5. Maria skriver:

  Snyggo! Tror du har fått din mammas kinder

 6. Maria skriver:

  Angående det att intervjua, jag kom i tanke om en bok som den danska författaren Hanne Vibeke Holst har skrivit, som heter ”Min mosters migræne”. Vet ej om den är översatt till svenska, och vad den i så fall heter. Men den handlar om kvinnorna i Hannes släkt. Hon intervjuade sin mormor på ålderns höst. Väldigt intressant, smårolig och bra skriven. Tror du skulle gilla den.

Lämna en kommentar