”Hur mycket pengar lägger ni på mat ungefär varje månad? ”


IMG_2945

Ingen aning och det är för att det är Gustav som både inhandlar och lagar maten i vår familj. Tur det för jag är för lat för att lära mig kilopriser och bra priser. Gustav blir tokig när jag handlar, så han gört’. Man kan inte vara bra på allt här i livet. 🙂

Bloggvännerna har ordet

31 svar till “”Hur mycket pengar lägger ni på mat ungefär varje månad? ””


 1. Lovisa skriver:

  Haha! Samma här hemma fast tvärt om, hade någon frågat min sambo om våra matinköpskostnader och var genuint intresserad så hade min sambo frågat mig om cirkabelopp så att personen hade fått svar på frågan Kramar och ha en trevlig helg också ☺️

 2. E skriver:

  De är ju därför man temar upp så man kompletterar varann inte för att man är bäst på exakt samma saker..

 3. Johanna skriver:

  Jag har en fråga Elaine. Det är inte kritik eller så, utan är bara uppriktigt intresserad av svaret.
  Jag har uppfattningen av att din blogg de senaste veckorna ändrats väldigt mycket. Det har i princip varit en vecka med små inlägg om Amsterdam och nu följt av en vecka med små inlägg om Tylösand och däremellan lite inlägg med svar på frågor, likt inlägget ovanför. Lite sömnigt och innehållsfattigt har jag upplevt det. Är det medvetet att du delar med dig mindre av din vardag, och är det så bloggen kommer vara utformad framöver eller är det bara tillfälligt? Vill åter igen trycka att jag inte försöker kritisera, det är självklart mer än ok att ha perioder då man delar med sig mer eller mindre via bloggen. Jag är mest intresserad av svaret så att jag som läsare vet lite vad jag kan förvänta mig av bloggen i framtiden 🙂

  • Anonym skriver:

   Håller med Dig Johanna, det har känts så konstigt och så skäller Elaine ut folk också. Ok dessa kanske inte var helt normala kommentarer men ändå, svaren var nästan värre. Har också tänkt på hur Elaine mår?

  • elaineeksvard skriver:

   Hallå, bloggen är som den där delen av mitt liv som jag delar med mig av – olika och väldigt dynamiskt. Jag har fått en massa roliga frågor från er och en hel del tankar på olika destinationer jag varit på. Nej bloggen kommer inte vara så här i alla evighet, men jag kommer alltid att vara jag. Hoppas det lyser igenom oavsett hur sömnig eller vaken bloggen är ibland.

 4. Anonym skriver:

  För min del känns inte bloggen bra längre. Så jag säger hej då! Men hoppas allt är bra med Elaine!

 5. Kasandra skriver:

  Jag tycker mest att Gustav ser tröttare och tröttare ut på varje bild. Verkar utbränd av något slag 🙁

  • Johanna skriver:

   Men herregud vilken kommentar. Det är väl omöjligt att se på några bilder? Att folk ska behöva diagnostisera andra hela tiden. Sluta upp! Ha en trevlig kväll 🙂

  • Johanna skriver:

   Snyggare och snyggare tycker nog jag. 😉

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Haha, bilden på detta inlägg är från 2012.

   • Hope skriver:

    Hahaha

   • Kasandra skriver:

    Men precis det jag menade att han ser tröttare ut nu. Såg Matheo på bilden så haha på Er!

   • Kasandra skriver:

    Plus att det var inget illa menat. Jag hoppade inte på ett utseende utan endast på ett mående. Vet själv hur det är att vara utbränd. Elaine seriöst vad Du hela tiden mobbar alla som inte håller med Dig. Inte för att Du bryr Dig men jag tänker också sluta läsa denna blogg nu. Tyckte om den förut, men för många påhopp nu och speciellt av någon som ska vara expert på att argumentera? hmm…

    • elaineeksvard skriver:

     Nu hänger jag inte med? Kände du dig påhoppad av att jag berättade att det var en bild från 2012?

   • Sanna skriver:

    Det var väl inget påhopp och mobbing från Elaine på din kommentar? Hon skrev ju bara att bilden var gammal…stå för vad du skrev i stället för att hoppa på Elaine, det var faktiskt du som skrev en ganska taskig kommentar…

   • Annika skriver:

    Det är väl inte matheo på bilden?

 6. Maria skriver:

  Åh, där kan jag nog känna igen mig i Gustavs situation. Var ihop med en man för en del år sedan, och jag kunde bli tokig när jag sov över hos honom, för han lovade alltid att han skulle handla, men morgonen efter när man skulle äta frukost, så var det bara ”hoppsan, jag har visst inget smör hemma, och nähä, där var inget te kvar heller…och bara en skiva bröd. Men jag har en halv honungsmelon. Den kan vi ju dela på”. Det hade kanske varit fine om jag hade ett vanligt jobb el likn, men då gick jag en utbildning som var väldigt fysisk. Och för hans egen del kunde han äta frukost på jobbet. Och när jag var hos honom och vi skulle äta middag, så var det alltid en delepizza, för han kunde knappt laga mat och ville nog inte lära sig heller. När jag hade köpt ingredienser och lyckades få honom att delta i matlagningen, eller i alla fall hålla mig sällskap i köket, så skulle det alltid drickas öl el vin (och ibland ätas chips) under tiden. Och det övergick sedan till att det alltid skulle drickas när vi sågs. Till sist blev jag irriterad över det. Att han inte kunde ses utan att dricka. Att han inte kunde vänta tills jag inte var där, eftersom han visste att jag inte tyckte om det. Och han blev så arg på mig varje gång jag tog upp det. Jag förstod senare att han var alkoholist. I början när vi sågs öppnade jag en gång hans skåp under vasken och det var helt knökfullt av tomma ölburkar. Oj, vad mycket burkar, sade ja. Ja, jag har bara inte orkat gå ned med dem, de har legat där länge, sade han då. Men sedan upptäckte jag att det stämde inte. Där var alltid mkt burkar, och det var inte samma. Och i skåpet bredvid upptäckte jag att där var nån slags insekter/skadedjur, och sade det till honom, och oj vad arg han blev. Det skåpet skulle jag bara stänga, fick jag besked på. Han brukade ibland kalla mig för ”din gamla alkoholist”. Det var lite konstigt, för jag drack bara alkohol några ggr per år, och jag var inte gammal heller, bara 25-26 och han var över 10 år äldre, dvs gammal i förhållande till mig. Det var ju honom själv han pratade om, men vet inte varför han kallade mig så. Kunde säga saker som ”du är så sund så man kan bara spy”. Eller ”när du blir äldre kommer du säkert till att tycka att jag var en gammal gris”. Jag tyckte det var underligt att han sade så, förstod inte varför. Men i dag, många år senare, så tycker jag faktiskt så. Jag borde inte ha varit ihop med honom. Han bröt ned mig. Och första gången jag mötte hans bästa vän, så hade han sagt till honom efteråt, att jag liknade hans ex oerhört mycket. När han berättade det för mig, och jag fick se ett foto på henne, så fick jag lite kalla kårar. Jag tror han var ihop med mig för att han inte hade kommit över henne. (Han pratade ofta om henne, redan de första gångerna vi träffades pratade han om henne och det var inte i positiv mening). Och att det egentligen var henne han hade behov för att trycka ned, men det gick ut över mig, som liknade henne utseendemässigt, men i övrigt inte hade något som helst med henne att göra. Helt sjukt. Nej, nu kom jg ju helt från ämnet. Kom på nu, att jag saknar lite när du skrev mkt om relationer till killar som inte är bra för en. Hur sjutton ska man göra för att möta en bra man, som du har gjort, trots att man har haft en barndom som liknar din?

  • Helena skriver:

   För mig är hushållssysslorna en jätteviktig faktor vid val av kille. Det visar så mycket om vem han är och hur han vill leva. Om man träffar någon som inte gör det man själv förväntar sig så har man ett val att göra; acceptera det och göra allt själv, lära upp honom illa kvickt eller lämna. Det här med att vänta på att han blir bättre efter giftermål, eller efter barn funkar inte. Vid upplärning är det viktigt att se att han verkligen försöker, engagerar sig och efter några gångers övning på samma sak börjar ta egna initiativ till att göra den sysslan. Annars är det bara att ge upp och vända sig till något av de två återstående alternativen.

   Det är kanske inte receptet på kärlek, men det är en viktig del i att få det att hålla på lång sikt… När man inte bråkar om hemmet har man mer tid till att må bra och trivas med varandra!

   Så, fundera på hur du vill hur ditt liv ska se ut. Du kanske inte alls har något emot att sköta hemmet själv. Men istället vill du kanske att han tar större ansvar i något annat område. Vad är du bra på? Och vad är du dålig på? Det du är bra på själv kan du tumma lite på, medan det du tycker är jobbigt i livet behöver du någon som kan stötta dig igenom.

   Men det absolut viktigaste är att gå in med öppna ögon och inte tro att saker kommer förändras i framtiden. De är som de är nu. Är du redo att leva så? Isåfall kör på, annars dra eller testa att ändra om under en kort period. Svårt och hårt, men till slut kommer du hitta någon du trivs med!

  • Anna skriver:

   Känner lite igen mig Maria i din dåvarande relation.
   Min blivande man, om två månader, har under riden vi varit tillsammans haft möjlighet att äta sina större mål på jobbet. 7-16. Hemma på kvällen kör han fil/ mackor/ annat. Vilket är fine. Men ibland knappt det.. Han är i kokbranchen och ”skyller” lite på att han lagar massa mat jämt och tycker det är roligare att göra nått annat. ( slappa efter jobbet.) medan jag förklarar att jag intr kan äta bara mackor på jobbet, speciellt efter träning.. Då äter jag upp hela paketet med bröd..
   Jag har länge gjort matlådoemaraton på helgen, och sedan haft för veckan. Han börjar tycka det är en bra tanke, men tar intiativ när jag säger till honom. Vi har sparat mycket tid och pengar på detta.
   Ska tillägga att jag lagar mer mat i mitt jobb än han, jobbar med ensamkommande ungdomar, och har mer matlagning.

   Jag tror att detta är såklart olika inalla relationer, men jag är en som
   Måste äta var 3:e timme. Så ser då till att ha bra mellanmål hemma, samt bra råvaror i min mat för att orka med jobb och träning:)

 7. Imsevimse skriver:

  Vad härligt att inte behöva veta, eller tänka på, hur mycket man lägger på mat. Bra jobbat.

 8. lil skriver:

  Vilka otrevliga kommentarer! Det var ju fragestund har for ett tag sedan och det verkar som Elaine svarar pa en fraga i taget som hon gillar, darmed det ”nya” och antagligen tillfalliga bloggformatet. Fattar inte hur man kan bli upprord och ba ”nu lamnar jag bloggen” bara for det 😀

 9. Fia skriver:

  Båda handlar här hemma. För oss är det lätt, vi köper det vi tycker om och ekologiskt om det finns. Vi handlar ty aldrig halvfabrikat, pasta å skit med en massa socker i – men ibland slinker en falukorv ner.

  Å vad är det för kilopriser man ska lära sig? Det har jag helt missat

  • Josie skriver:

   Haha! Hon menar jämförelsepriser 🙂
   Det finns alltid en prislapp där det står jämförelsepris per kg, och då kan man se tex hur mycket dyrare/billigare (per kg) det blir att köpa en liten eller stor förpackning, från ett annat märke osv. Eller tomater från olika länder etc.

 10. Katarina skriver:

  Jag försöker lära mina barn att om man inte har nåt snällt att säga så kan man vara tyst. Om inte någon specifikt frågar efter ens åsikt. Skulle nog behövas läras ut till många bloggläsare 😉
  Tröttnar jag på en blogg, ja då slutar jag följa och så hittar jag en ny.
  Nu har jag hittat hit och älskar korta enkla inlägg som går snabbt att kolla igenom. Kanske får man en liten skön känsla eller tanke efteråt. Gillar även dig, Elaine när du är på Nyhetsmorgon.
  När godiset kostar under 50 :-/kg är det billigt. Bra att veta!!!

 11. Ina skriver:

  En blogg är kanske som gamla vänner. Antingen utvecklas man med dem eller så kan det vara dags att göra slut.
  Detta är en blogg som jag än så länge har förmånen att växa med 🙂

 12. wigwag skriver:

  Alltså..”Gustav blir tokig”.. så himla viktigt är det väl inte. Den dyraste korgen diffar väl med nån tusenlapp mot den billigaste för en småbarns familj med 2 barn och över en månad. Nu har jag inte stenkoll på barnmat, halv och helfabrikat och sånt för jag handlar mest råvaror och lagar själv.
  Börja handla mat Elaine för det är skit roligt klippa ut kuponger och jämföra priser och sen känner man sig som en kung om man lyckas spara några kronor. Haha..nä skoja bara.. men bonusen måste ni bli i.a.f annars förlorar ni massor med pengar. Jajamen! Så är det.

  • Alexandra skriver:

   Det kanske är viktigt för Gustav och då är det ju helt okej 🙂 tycker att det låter på Elaine som om de är väldigt nöjda med denna fördelning, så då tycker jag inte de ska ändra på ett koncept som funkar för de bara för att man själv tycker annorlunda!

   • wigwag skriver:

    Nej. . Elaine och Gustav måste göra som jag vill för annars blir jag tokig och slutar läsa bloggen direkt.

Lämna en kommentar