Kärleken till blommor och cyklar


Något jag fascinerades av i Amsterdam var svårigheten att hitta parkering – cykelparkering. Aldrig har jag sett en stad med så tätt stående cyklar och att de behandlas som fridlysta blommor. Cyklar är som kor är i Indien – heliga. Här ser ni en som man har offrat blommor till. Säkert en cykelmodell som är en av många cykelgudar i Holland. 🙂DSC02073Något jag fascinerades av i Amsterdam var svårigheten att hitta parkering – cykelparkering. Aldrig har jag sett en stad med så tätt stående cyklar och att de behandlas som fridlysta blommor. Cyklar är som kor är i Indien – heliga. Här ser ni en som man har offrat blommor till. Säkert en cykelmodell som är en av många cykelgudar i Holland. 🙂

Bloggvännerna har ordet

3 svar till “Kärleken till blommor och cyklar”


 1. P skriver:

  Nu ar jag inte hundra pa om det är likadant I holland men I storbritannien visar en blomsterkladd cykel vid sidan av vagen att någon har dott I cykelolycka dar…

  • E skriver:

   Nej det är inte likadant här! Helt enkelt utsmyckning för att det är kul 🙂 Vad jag vet så har vi även långt mindre cykelolyckor här eftersom vi har avsatta cykelvägar etc. Ca 6 om året som omkommer i Amsterdam, mestadels relaterat till fylla, turister och kanalerna

 2. Deniz skriver:

  Jag har en fråga och det har inte med inlägget att göra..
  Hoppas du kan svara eller någon annan här inne..

  En bekant till mig berättade att hennes dotter som är 7 år frågade sin mamma om hon och hennes pappa ligger med varandra! och om hon får titta på när de gör det!

  Hon tyckte inte att det var någon stor grej och att hon skulle köpa en bok om samlevnad. Hon tyckte det var dags att läsa och berätta det för henne.

  Jag tycker inte att detta är klokt någonstans!!!

  Vad ska jag göra ?

Lämna en kommentar