”Vad är era gulligaste smeknamn på varandra?”


Vi kallar varandra för ”baby”. Jag minns första gången det ploppade ut 2008 och hur generad Gustav blev när han sa det. Ändå hängde det kvar.

Vilka småbruk har ni i ert hem ni egentligen båda tycker är löjliga, men de händer ändå?

När vi gör en sång av ”Min baby, aha, Min baby, aha!!” Vågar inte avslöja hur den går, den är superlöjlig och rolig för oss. Lite skämskudde.

Bild 2016-05-17 kl. 12.37Några kompisar kallade varandra för ”svin” och ”skitstövel” och menade att det var kärlek i det. De separerade sen. De kallar inte sina nya respektive för skitstövel eller svin kan jag berätta. Det är gulligullmarathon. Kanske är smeknamnen är bra mätare för hur relationen mår? Vad kallar ni varandra för?

Bloggvännerna har ordet

61 svar till “”Vad är era gulligaste smeknamn på varandra?””


 1. Tissel skriver:

  Babe och älskling säger vi!

  Kallar dock alla i min nära krets för älskling. Det har jag fått från min mamma tror jag. Jag har däremot tänkt på att det kanske är över gränsen för vissa tjejer när jag även kallar våra killkompisar (tjejernas respektive) för älskling? Pratat med min kille om detta och han är helt fine med det. Jag är liksom varm, kärleksfull och fysisk mot andra i mitt sätt att vara. Men vill såklart inte uppröra någon?

 2. Susanna skriver:

  Jag säger allt från älskling, hjärtat, putte, darling, hubby. Ganska random. Jag älskar när han säger frugan! Kochanie för jag är halvpolska och det betyder älskling. Och så säger vi åh, min Gustav från me gusta / Susanna älskar kärleken ❤

 3. Haha aaalltså, bobbo, bubbis, hubbis och alla varianter av det. (Why oh why? I don’t know…) Förutom Mumin då, men det är mest på bloggen 😉

 4. Ruffie-Lina skriver:

  Pöti, kommer nog från sötis pötis som det blev nån gång för många år sedan 😉 låter helknäppt när man tänker på det men det bara blev så! Och så har vi även använt pälsk mycket, också en förkortning av älskling pälskling hahaha!

 5. lil skriver:

  Jag kallar honom för allt jag gillar att äta, haha! <3

 6. Emilia skriver:

  Jag och min sambo tar kanske hem priset när det gäller ”löjligt” språkbruk.
  Vi kallar varandra för Millis (för Emilia) och Willis (William) samt alla tänkbara varianter på dessa.. Schmillovsky, millskovic, willipeg..
  Jag är rätt liten och han väldigt lång så då är det ”apflickan och apskötaren” när jag klänger runt hans hals som en liten apa. Vi använder också klassikerna älskling osv när brukligt, haha.
  För att kommunicera i vardagen använder vi knappt riktiga meningar utan ropar ”schmeeeee” i olika tonfall för att lokalisera samt bekräfta varandra.
  Allt kombinerat med fåniga danser och gester som ibland får oss att stanna upp och ifrågasätta vad vi faktiskt håller på med..
  Mitt favorituttryck han kallar mig för är nog ”pluttiflickation”.
  Nu när jag läser igenom min kommentar blir jag nästan lite chockad över nivån på puttinuttet, haha.

 7. Anna skriver:

  God natt min skatt säger vi om kvällen.

 8. Emma skriver:

  Vi har alltid (i 10 år) kallat varandra för älskling. När någon av oss istället använder våra namn så låter det kantigt och konstigt. Frågar man vår 2,5-åring ”vad heter mamma” eller ”vad heter pappa” så svarar han alltid ”älskling” ❤️

 9. Elin skriver:

  Vi kallar aldrig varandra vid namn, försöker att göra det när vi umgås med andra men oftast går det inte alls. Vi kallar varandra för mumsan, mumsen, elskling, hjärtat, bejbyn, och det är så härligt! Säger dessutom alltid puss puss före vi skiljs åt.

 10. Mary Sane skriver:

  Alltså jag dööör! Det här är de roligaste kommentarerna jag någonsin läst. Vi kallar varandra för ”mommy” och ”daddy” eftersom vi har tre katter som är som våra barn. När vi är ute nånstans (alltså jag och sambon) så ger det inget att jag ropar hans namn, för han hör det aldrig. Jag visslar istället och det funkar väldigt bra.

 11. Isabella skriver:

  Asså herregud jag och min kille är så fruktansvärd töntiga och puttinuttiga med varandra. Mina smeknamn för honom blir liksom bara mer och mer random, först var det ”bumbibjörn” som förkortades till ”bumbi” och sedan till ”muumi” och nu kallar jag honom för ”muu” Hahaha så jävla knäppt. Vi kallar varandra för olika djur fast på ett bebisaktigt sätt T.ex kallar jag honom för koalis och då klamrar han fast vid mig som en koala. Han kallar mig för buggy och så låter jag bsiiiii… Som nån slags insekt. Han kallar mig för bläcki när jag har blött hår för han tycker det ser ut som jag har massa tentakler.
  Vi har massa random sånger. Tex har vi en där jag sjunger ”äggi äggi äggi” och skakar på rumpan när vi steker ägg.
  Även ”herbamaaaris herbamaaaris” när man kryddar äggen med herbamare.

  Alltså vi går säker över gränsen för vad som är okej för ett par att göra i form av att vara puttinuttiga. När vi pratar om något som är lite jobbigt så pratar jag på engelska med bebisröst för då får man alltid glatt mottagande haha. Antar att det är försvarsmekanism av något slag.. Men men vi är jättelyckliga ihop och trivs med varandra och vi är inte bara så med varandra såklart men kan erkänna att vi är överdrivna.

  • Emilia skriver:

   hahahahahaha! Underbart! Det påminner lite grann om hur vi beter oss hemma också, se min tidigare kommentar, speciellt det med koalan. bläcki! haha underbart.

  • elaineeksvard skriver:

   hahahahahahahaha älskar er två bara av att läsa texten!

  • Mary Sane skriver:

   Isabella jag var tvungen att print screena din kommentar för den måste sparas åt eftervärlden!!

  • Anna-Karin skriver:

   Haha äggsånger 🙂 haha bäst idag!

  • Malin skriver:

   Jag var tvungen att berätta om detta för min kille efter att jag läst det. Hans kommentar:
   ”Trodde du att det var JAG som skrivit det eller?”. Sen konstaterade vi att våra tankar som ”men alla gör väl ändå sånthär?” stämde.

   Jag kallas baby monkey (bl.a.) i vårt förhållande, uppkallad efter den där youtubevideon där en apunge rider på en griskultings rygg (baby monkey riding on a pig). Han har även skrivit en sång som går typ ”Malin är en apa, en apa apa apa”.

 12. Haha kan inte ens dela med mig om vad vi kallar varandra för, skämskudde! Men lite gulligt …
  http://erikalindgren.com

 13. Julia skriver:

  Haha tänkte kommentera att vi inte har så många men så inser jag att det har vi visst! Älskling, olika varianter på baby (bibi, bebbeh, babe osv, cutie patootie, pussigurkan. Ett tag var det även biffen och kexet men det rann ut i sanden haha.

 14. Lu skriver:

  Vi kallade varandra bebis på skämt (svenska versionen av baby liksom) men det har fastnat. Brukar alltid skämmas lite när min man kallar mig bebis framför andra som inte är invigda i hur detta startade. Haha. Han tänker liksom inte på det för det är ju hans ”namn” på mig.

 15. Sandra skriver:

  Vi är så originella så vi kallar varandra för älskling eller säger bara namnet.
  Min man brukar dock kalla mig ”världskriget” (efter tre graviditeter med alla dess hormoner som inte bara han drabbats av) eller ”regeringen”. Vår yngsta son på tre år skulle få följa med en granne och klappa deras kaniner, då sa han att han skulle fråga regeringen först

 16. Tove skriver:

  Räcker väl att säga att jag blir förvånad när min sambo kallar mig vid mitt namn hehe…

 17. Hope skriver:

  Jag kallar min man för Piggy, lillgrisen, oink oink, hallå du gamle indian eller ”Chla Ona ha anna Ona gåtää” som betyder Jonas vill ha chocklad annars börjar Jonas att gråta (han brukade hota sin mamma med det när han var liten) och sist men inte minst Old man’s ass (sex and the city) haha. Han kallar mig för hjärtat, Hippo eller Marge (Simpson)
  Skämskudde 😉

 18. Sandra skriver:

  Haha så härligt att läsa alla kommentarer! Man kan bara le åt all kärlek! Jag blir alltid kallad pyttis, pytten, pytte eller pytt. Medan min kille får leva med att kallas loppan, nu och föralltid❤️

 19. EMMA skriver:

  Oj vi kallar varandra för massa saker. Gulleplutt, hjärtat, plutt, älskling, sötnos etc. Mest säger jag hjärtat tror jag.
  Sen så kallar jag typ barnprogram för barnis. Sätter IS bakom massa saker bara för jag tycker det låter ”gulligare”.
  Nu har vår 4 åring börjat göra likadant och kallar sin lillebror för massa smeknamn. Rackarbuse, sötis, gullis, busis, snällis och sätter IS bakom ord också gör han! Pottis (potatis) kvällsis (kvällsfika)

  • Sara skriver:

   Alltså jag dör vad roligt! Trodde jag va den enda som gjorde det. Skäms ihjäl när jag nån gång på jobbet råkar säga typ ”nån som ska med på lunchis?” hahahaha

 20. Ulrika F skriver:

  Här är det Mickepicke och Ullebulle! Han sjunger gärna dessutom…. Ullebulle Ullebulleeeee 🙂 Kärlek sen 25 år tillbaka!

 21. HaCan skriver:

  Kallar min Anton för Fjanton eller smurfen! Det kommer från när vi var kompisar som små och första bilden jag fick på honom så var han blå som en smurf!

  Han kallar mig för Hannah Montana för att jag alltid går och sjunger för mig själv

 22. lillajag skriver:

  Vi har ju varit tillsammans i nästan 10 år nu och varit gifta och föräldrar hälften av den tiden. Mestadels kallar vi varandra för älskling, älsk, goding men ibland händer det att jag kallar min man för hjärtat eller vännen min eller ”ja vännen?”. Det sista blir lite skäms på eftersom det är hur jag pratar till barnen. Haha, kanske vägs det upp mot alla de där gångerna då jag bara kryper in i den där bubblan som väntar i hans nacke, precis bakom örat, där de enda ord som ryms är ”mmm min man!”. Ibland tilltalar min man mig vid namn, då känner jag mig som när man var liten och hade gjort något dumt och skulle få en tillsägelse 😀 Haha!

 23. Linda skriver:

  Här hemma sägs och skrivs vi med ’bäjbi’ eller älskling och har gjort så länge jag kan minnas. Jag kan inte ens säga min mans namn när jag ropar på honom för att bäjbi är så inarbetat 😉

 24. Jenny skriver:

  Min man kallar mig för hjärtat och jag kallar honom för gullis. Fast jag skulle aldrig göra det framför folk, känns för puttinuttigt.

 25. Cecilia skriver:

  Min älskling kallar mig ”biffis” (jag är smal och lång).
  Jag skrattar lite förnöjt åt det. Känner mig stark. 🙂

 26. Amanda skriver:

  Lever i en engelsk relation och vi säger mest sweetheat, honey, babe och ibland kallar jag han för älskling 🙂 smeknamn är ju dö gulligt tycker jag!

 27. Ida skriver:

  Haha det finns många fina klassiker, snutteplutt och gubbstrutt, älskling, snusmumrik, kapten superbajs mm Älskar att komma på fåniga smeknamn!

 28. Ida skriver:

  Ååh… Jag älskar min karl så himla mycket. Vi är svengelsk-språkiga här hemma. Från början renodlat engelsktaliga men nu smyger sig mer och mer svenska in hela tiden.
  Jag kallar min kille för honey, hon (som en förkortning av honey alltså) eller mer ofta grandpa eller daddy, för att han är ”mycket” äldre än mig (nåja, bara 6 år) och vi skojar ganska mycket om hans ålder på ett kärvänligt vis. Fast daddy kommer nog av att han är så bossigt omhändertagande, typ ”drick te och ta en alvedon” kan han säga på telefon om jag är hemma sjuk eller ”gå och tvätta händerna” när vi har varit ute på stan och just kommer hem eller klassikern varje kväll innan jag somnar, då pussar han mig på örat och viskar ”let me know if you need anything”.

  Nu kände jag mig tvungen att förtydliga att jag inte kallar honom för något av ovanstående i sänghalmen, haha! 😀

 29. Anna skriver:

  Jag bor ihop med en Australiensare i Australien och vi kallar varandra för Pumpkin, när det är extra töntig så kör jag svenskt uttal och förstärker P:et…. PumPkin, haha min kille är inte super imponerad när vi är ute bland folk!!!

 30. Pauline skriver:

  Herregud vi har så många namn. Balja, blumsa, flumsen, pejja, fnump, boschkiboo, bulle bopp, lillgrisen, och allt vad det nu kan vara. Älskling ibland men aaaldrig baby, vi båda hatar det ordet haha. Vet inte om våra är mycket bättre.

 31. Åsa skriver:

  ”Kjæresten”,älskling” & ”min bästa”(mannen norsk )

 32. AnnaLi skriver:

  Min man kallar mig för alla möjliga grönsaker (vet inte varför..). Gärna som en kombination av två grönsaker. Plommongurka (?!) är den absolut vanligaste. Själv kallar jag honom för snutte, snufflo, snuttis, älsklingsälskling eller bara älskling.

 33. M skriver:

  Haha de börja med att vi kalla hunden för tusie ist för hennes namn. . Sen börja ja reta sambon me tudie. . Och de är så än, tudie och nu kallar ha mig tuda ♡

 34. Sandra skriver:

  Pändi (sandra) och mitchall (mikael), varianter på dem som pändilooou, mitchall pitchall. Men annars typ Micke, baby, gubben, gumman, och allt som oftast kallar vi varandra för psyk. Men de är för att vi är så knäppa och den andra säger alltid ”aand you love it!”.

  Skönt att man inte är ensam om dessa knasigheter!

 35. Hilma skriver:

  Min sambo kallar mig för Prutten eller El prutto och jag honom för Honey Bunny. Så sjukt fånigt inser jag nu när jag fick se det nedskrivet 🙂

 36. Jessika skriver:

  Min kille kallar mig för grodan och jag tycker det är gulligt och när vår dotter kom till världen blev det lillgrodan på henne

 37. Fru W skriver:

  Kallar alltid maken för älskling, kan verkligen inte säga hans namn inför honom utan att det låter konstigt. Han kallar mig för älskling, min skatt, mitt allt, det bästa som finns. Inför andra får jag heta regeringen, chefen, hon som bestämmer

 38. Sandra skriver:

  Hahaha herregud här är det inte direkt vanligt gulligull som gäller.. Mer sjuka kombinationer haha! Vanliga smeknamn är ”krafset”, ”löken” och hans absoluta favorit är när jag kallar honom ”skinkhunden” eller ”ham dog” på engelska. Då blir han alldeles varm av kärlek. Eh ja…..

 39. Angelica skriver:

  Haha så kul att läsa allas kommentarer! Jag och min irländska man säger Babe eller Baby. Jag säger Honey ibland och han kallar mig Babenation och på sista tiden bara ”nation”. Haha.

 40. Sara skriver:

  Jag och min kille kallar varandra mysmurvel (eller bara murvel) och kompanjon. Haha, och han kallar mig mysmumrik. Jag är halvfinne så det är bla därför haha. Och jag kallar honom mysoxen.
  Haha och massa annat som ploppar upp i huvudet just för stunden.

 41. Sandra skriver:

  Vi kallar varann älskling har gjort de nu i 12 år. Till och med barnen kan ropa älskling pt oss, haha!

 42. Paola skriver:

  Han kallar mig pjutt eller pjuttis, som bebisar säger plutt eller pluttis. ALLTSÅ LOL, skäms av att bara skriva det :’D hade aldrig reflekterat över att det var ”bebisspråk”.. Jag kallar honom för tjockis <3 eller gulleplutt.

 43. Jess skriver:

  Jag tror jag och exet vinner, vi kallade varandra för Smulan och Lunkentuss. Utvecklades till bland annat Smulis, Smulskling (fiffig sammanslagning av Smulan och Älskling) och Lunkis. Som framgår tog det slut, men smeknamnen var sagda med kärlek.

 44. Annicka skriver:

  ”Babe”, ”älskling” och av någon underlig anledning ”koala”…. haha <3

 45. Annica skriver:

  Min man kallar mig babe, har alltid gjort det från typ dag ett.. Blir alltid ställd när jag hör honom tilltala mig vid namn! Meeeen jag kallar honom ingenting! Säger bara hans namn, medan jag kallar barnen och djuren aaallt möjligt. Stackarn haha..

  Jag är väl inte så bra att visa mycket kärlek offentligt överlag så att kalla honom något annat vid namn har alltid känts konstigt för mig.
  Ibland råkar jag iofs kalla honom för ”mate” (dvs kompis) eftersom jag kallar våra barn det….inte fullt så poppis när jag säger det till honom. Usch vad okärleksfull jag låter som nu men det är jag verkligen inte

 46. Emma skriver:

  HAHAHAHA så roliga kommentarer! vi är också ganska löjliga
  Jag heter Emma – Emasita säger min sambo och jag svarar med Aminosito då han heter Amin.. När vi vill retas ropar vi ”aminosito luktar fiso” eller ”Emasita luktar fiii*a..
  Brukar även sjunga en massa ramdom om varandra, som rimar. Amin amfetamin osv…
  Finis, älskling, gullunge, goseplutt är ord vi också säger.
  Skäms ibland när man råkar säga något löjligt när man är med andra.. Men de är bara så vi är
  Jag hatar ord som ”gumman” och ”sötnos”

 47. Tone skriver:

  hahaha, fantastiskt! Jag trodde vi var ”dom enda” med löjliga gullegulle namn, men tydligen inte 🙂 älskar det!
  Vi har en norsk-svensk relation, så vårt språk är generelt väldigt svorsk och speciellt 🙂
  Våre smeknamn började med att han kallade mig för Pus (norsk ord for katt), sedan utvecklade det sig till Pas, Pasen, Las, Lasen, Lasilas, Pasipas och alla andre möjliga varianter. ”Puss på dig din pas!” Haha. Och det går inte att kalla varandra något annat med andra häller, så nu har även våra kompisar börjat kalla oss pasen osv.
  Vi ska även gifta oss om 5,5 veckor och min blivande svärmor hade sagt till min mann ”Det blir vel iallafall inte så att prästen säger: Tager du denne pas?!” Haha, dog av skratt när han berättade :):)

 48. tess skriver:

  Hahah asså jag trodde inte att det fanns några som var i närheten så töntiga som jag och min kille. namnen har utvecklats från baby till bibbidi, bibban, bårbådår, mildilill, chubbla, gullis, käris, vackris och så vidare… allt med sjukt töntiga konversationer också. typ 90% av det vi säger till varandra betyder inte ens nåt utan är bara fjanterier, skådespel, danser, sånger…
  vi kan kalla varandra för sjukt hårda grejer också ibland, helt på skämt alltså. där skämtet typ är att man kallar den andra för det grövsta man kan komma på fast man inte ens är arg, men man kanske tycker den andra gjort nåt lite smådumt eller så är vi inte överrens om nåt. det funkar ju om man säger det på rätt sätt men ser nog inte så bra ut i skrift 😛

 49. Grisen skriver:

  Hhahah. Varit ihop i 5,5 år. Vi kallar oftast varandra för babe eller gris, meeeen jag blir även kallad: tutte, tuttis och rumpan alt. Tutt-rumpan (?)… Brukar ofta få ett ”Hej rumpan” när jag vaknat på morgonen. Jag brukar kalla honom för Snoppen eller Snoppi ibland. Obs aldrig i sexuella sammanhang! Kör också med jättetöntiga namn som typ bumbibjörn, mitt lilla honungsbi, gullefjun etc för att han hatar det. När vi är arga säger vi våra riktiga namn. Haha alltså ingen annan bland kommentarerna har skrivit om kroppsdel-namn. Är vi sjuka? 🙁

 50. Marie skriver:

  Vi kallar inte varandra så mycket sånt längre tyvärr. Vi har några namn som hänger kvar men ett tag var vi superputtinuttiga. Bruno har hängt kvar länge, jag hade väl solat lite mycket blivit lite brun och sen blev det Bruno. Bruno Jörgensson var det rätt länge. Smulan ibland när jag smular.

  Jag kallade honom för kelloggs ett tag. Kallat honom för kel och gos. Då blev det kelgos och sen kelloggs. Sen låter tacos som tack gos. Så det har vi kallat varandra ett tag 🙂

Lämna en kommentar