Föreläsningslivet och förhandlingsteknik


CiQZy6sUoAAbftNGodmorgon folket! Idag ser jag fram emot jobbet. Anledningen ser ni i föregående inlägg. Men inte bara det. I natt kände jag så starkt att jag inte ska amma, någonsin igen. Evy vaknade 01.30 och tog tutten var varannan minut fram till 05.00. Om jag försökte röra mig från henne så drog hon tag i bröstet utan att titta åt mitt håll. Hon var värsta ninjan och hade nästan som sensorer eller ögon i nacken. Hon visste när jag tänkt tanken att röra mig därifrån. När jag låg där som hennes mänskliga napp för 671:a gången i natt så kom jag på att det här skulle kunna användas som tortyrmedel. Fast föremålet för tortyrbruket är alldeles för sent. Oh well, nu är jag på väg till Örebro där en storpublik väntar. Jag ska föreläsa med ett gäng andra. Dessutom ska jag förhandla upp mitt arvode till några sammanhang i november. Det är ett företag som tyckte jag skulle vara nöjd med noll kronor mitt första uppdrag 2007. Och nu tycker de att jag ska ha sämst betalt av alla föreläsare. Det tycker inte jag. Och det ska jag berätta idag. Jag är en rätt bra förhandlare, vet ni varför. Det är inte en kärlek till pengar utan kärlek till rättvisa. 

Nu spänner vi musklerna för rättvisan! 

Bloggvännerna har ordet

9 svar till “Föreläsningslivet och förhandlingsteknik”


 1. Hockeysmurf skriver:

  Snygg frisyr! 😀
  Snar dags för löneförhandling här (två veckor) och i helgen, efter ett par glas vin, började jag skriva ner alla saker jag gjort på jobbet senaste året. Måste läsa det innan jag skriver ut det och tar med till förhandlingen tror jag. 😉 😀

 2. fia skriver:

  Vill du ens jobba för det företaget om de behandlar dig så? Jag hade typ bara ”FUCK YOU” och gått. Min uppfattning av dig är att du har ett bra rykte och att du inte har några problem med att få jobb.

 3. När jag läser definitionen av retorik på första bilden kommer jag att tänka på en annan gammal fin definition. ”Retorik är konsten att kunna be någon dra åt helvete på ett sådant sätt att personen ser fram emot resan.” Det kanske är det du ska göra med företaget som inte vill betala? 😉
  Charlotta

 4. A way of living skriver:

  Så jävla bra! Det bästa argumentet ever

 5. Emelie skriver:

  Skriv gärnahur det gick sen! Och lite tips!
  Själv jobbar jag som sjuksköterska inom landstinget och det vi får höra när vi vill ”löneförhandla” (vilket bara är rent spel för gallerierna) är att ”det finns inga pengar”. Ett argument som är väldigt svårtt att bemöta, men som inte är sant. Tro fan det finns pengar, men vi prioriteras inte. Man hamnar dock i en återvändsgränd varenda gång. Tips?

 6. M skriver:

  Min 13 – månaders ammar fortfarande och vissa nätter (dom är dock få) är inte alls roliga men jag försöker alltid tänka att hon verkligen behövde mig extra mycket just dom nätterna och hon får vakna och känna sig trygg och lugn. Tänk om du inte ammat- då hade ni kanske fått vara vakna med en ledsen Evy halva natten. Och du är inte en mänsklig napp – nappen är en plastig fejktutte kärlek till dig för att du verkar vara en sån fin person ❤

 7. Annan skriver:

  Jag var där! I Örebro och lyssnade. Och Du, Elaine, var dagens BÄSTA för mig och mina arbetskamrater! Du inte bara snackade om retorik; du GJORDE det. Du kändes äkta, kompetent och vi fick skratta! Kanon!! *alla tummar upp*

  (Däremot fanns en annan ”föreläsare” som jag undrade vad han gjorde där egentligen…. Fint pianospel, men …. Han skulle behöva hjälp med manus och kanske en kunnig retoriker som kan lära honom ett och annat för att kunna åtminstone följa en röd tråd… och inte framstå som en levande pr-kampanj eller (faktiskt) ganska självgod. Han var VERKLIGEN i behov av en kurs hos dig! Ja, du vet nog vem ….)

Lämna en kommentar