Barnens hjärta i mitt hjärta


Jag är så stolt över detta samarbete för att tusen barnhjärtan ska få fortsätta slå.

Tusen hjärtan-Ambassadörsinsamling

Varje dag föds tre barn med hjärtfel i Sverige, vilket är 1000 barn per år. Tack vare forskningen har andelen barn med medfödda hjärtfel som räddas till livet ökat från 60 till 95 procent de senaste 50 åren. Idag lever cirka 22 000 barn i Sverige med hjärtsjukdom. För att kunna rädda ännu fler och ge de hjärtsjuka barnen ett så bra liv som möjligt, både som barn och vuxna, behöver forskningen mer pengar.

I samband med Alla Barnhjärtans Månad gör vi en gemensam insamling för att stötta kampanjen #tusenhjärtan för att fler barnhjärtan ska fortsätta slå. Jag hoppas ni vill vara med

För att ge en gåva så kan man antingen:

 1. Skänka via insamlingssidan
 2. SWISHA valfri summa till: 123 90 91 92 7 och märka betalningen med TUSENHJÄRTAN
img_1010-1.jpeg

/Elaine, swishar för barnens hjärtan.

Bloggvännerna har ordet

18 svar till “Barnens hjärta i mitt hjärta”


 1. Angie skriver:

  Vilket otroligt fint initiativ! Nu blev jag rörd. Födde en dotter för 6 mån sen o på läkarbesöket på BB samma dag vi skulle skrivas ut o åka hem fick vi reda på att vår tjej har ett medfött hjärtfel som är väldigt sällsynt. Vi var så lyckliga att få åka hem med vår bebis o så får man reda på detta. Helt förkrossad. Satt o googlade sjukdomen o grät. Hur kunde det bli så? Hon behöver få gå på regelbunden utredning och uppföljning hela livet o vi föräldrar behöver vara vaksamma över hennes symptom osv. Hoppas det går att leva ett långt och friskt liv o att livet inte blir så begränsat. Astrid Lindgrens Barnsjukhus är helt fantastiskt proffsiga så vi är tacksamma över deras kunskap o fint bemötande och hoppas forskning kan fortsätta hjälpa alla älskade hjärtebarn. Jag hittade också en sida som jag stöttar som heter hjärtebarnfonden på http://www.hjartebarn.se. Kram!

 2. Linnea skriver:

  Å va glad jag blir!
  Mvh En hjärtebarnsmamma

 3. Hmm skriver:

  Hej på er alla!

  Att skänka till forksingen i Sverige är oerhört viktigt. Privata medel är absolut de största pengarna till att de ska kunna bedriva forskning MEN…..

  Alla dessa fonder gör mig mest arg. De har sin adresser på Sveriges DYRASTE platser detta fallet HLF, på Normanstorg i Stockholm. Det finns INGEN andligen till att de inte lika gärna kan ha sitt ontor i tex Solna. Börja och gissa på hur mycket pengar som skulle kunna gå dit det behövdes istället för till hyra eller sitta i bundet kapital i from av en bostadsrätt. I barncancerfondes fall så pratar vi 5002m vid Stureplan. Skulle kunna tex finansiera hela 4 doktorander till.

  Vidare så har tophenferna på hjärt och lungfonden 1 087 000 kr i lön!

  Så mycket som 25% går till omkostnader dvs om du skänker 100 kr så går endast 75 kr dit det ska. 2013 så delade HLF ut 210 miljoner kronro. Det är bra MEN….

  det innebär att ca 70 miljoner inte gick dit det ska!!!!!! utan rak ner i fickan till dem som driver fonden.

  Det fins andra initiativ att skänka pengar. Glöm inte att det är viktigt. Men vi borde verkligen sätta större press på dessa flaska dinosaurier som skor sig på folks välvilja och ännu värre folks rädsla för att bli sjuka.

  • Hmm skriver:

   *edit Så mycket som 25% går till omkostnader …
   skulle vara

   Så mycket som upp till 25% går till omkostnader …

   • Carin skriver:

    Varje fond/organisation som har 90-konto har krav att minst 75% ska gå till ändamålet vilket Hjärt- och lungfonden i så fall håller sig inom. Du får klaga på 90-konto att de ska ha strängare regler om du tycker att 25% till andra omkostnader är för högt. Sedan finns det ju organisationer/fonder som ändå har bestämt sig för att mer av pengarna ska gå till ändamålet men det är alltså inget krav.

    I dessa 25% är det ju inte bara löner och hyra osv. det är ju även marknadsföring, utskrifter av papper, kontorsmaterial… det snurrar i väg ganska snabbt med allting som är runtomkring.

   • Hmm skriver:

    Carin: Som jag svarade Annan nedan så finns det ingen anledning att kostnaderna fortsätter att vara 25% efter en viss maxsumma. Behöver man mer pengar än så så är man inkompetent och borde avgå som VD snarast.

    Läs gärna om problemen med tex Röda korset SIDA m fl som har vuxit sig alldeles för stora och där onödigt mycket pengar får till omkostnader. Där effektiviteten gissningsvis skulle kunna ökas med ca 40%.

    Samma problem som många stora företag i Sverige haft sedan 90-talet med alldeles för stor arbetsstyrka som lätt kunde slimmmas med 65%. Och så har de också tvingats köpa ut sig till utländskas företag också som gjort just det. slimat organisationen och skurit bort onödigt ”fläsk”.

  • Anna skriver:

   Dock är det viktigt att ha i åtanke att även denna sektor behöver ha omkostnader för att få verksamheten att fungera. Forskning, marknadsföring, administration osv kostar pengar, och för givarna tror iallafall jag på att dessa saker är viktiga. Vi måste ju kunna se var pengarna går och hur de tas om hand om, och för detta krävs personal! Dessutom så behövs det långsiktigt arbete, och detta kan endast genomföras i stora organisationer med stora tillgångar, som har möjlighet att bedriva långsiktig verksamhet även om intäkterna skulle sina under en tid, något som mindre initiativ inte klarar av. Dessutom så har ju alla räkningar att betala, om dessa skulle arbeta mer än 100% och göra det ideellt skulle det aldrig fungera. Utöver det så sitter organisationernas generalsekreterare etc på ett enormt ansvar hela tiden, och för att kunna få välmeriterade personer på dessa positioner så krävs löner motiverar människor att söka jobb inom sektorn. Detta är redan nu ett problem, då vinstdrivande bolag kan ge mycket mer betalt, men den ideella sektorn behöver ju också välutbildade personer som vet vad de gör på höga positioner. Alltså, vi måste börja förstå att det är både nödvändigt och rimligt att inte 100% av de givna pengarna går till ändamålet, men att detta får väldigt mycket positiva effekter också! Och i dagsläget där vi har både Svensk insamlingskontroll och FRII dom kontrollerar våra ideella organisationer så har vi stor möjlighet att se exakt hur pengarna hanteras. Jag tror att vi måste satsa på kvalité inom den ideella sektorn, och detta kostar förvisso pengar, men ger oherhört mycket tillbaka!

   • Hmm skriver:

    Anna: självklart ska de inte jobba ideellt men en topchef som inte har större ansvar än så känns mer rimligt att de har en lön på ca 55`kr/ mån. Detta är ett jobb som lätt kan dirivas på 50% tjänst dessutom och flera av dessa chefer har ju dessutom andra uppdrag.

    Och så klart så behövs det pengar för att driva kampanjer men om du behöver så mycket som 50 miljoner om året så har du endast bevisat din inkompetens. ag är nämligen tämligen övertygad om att dessa bloggare tex inte tar ut någon arvode eller ett symboliskt sådant ifall ja.

    För att frigöra de pengar som behövs till kampanjer så skulle de tex räcka med att flytta kontoret till en billigare hyra. De finns ingen anledning till att de ska ligga lättillgängligt då folk inte kommer till dem utan e kommer till dem som de vill ha kontakt med.

    Vidare så finns det ingen anledning till att de sätt i % hur mycket som ska gå till omkostnader utan det borde finns ett tak på en fast summa. 70 miljoner i omkostnader i deras fall är katastrofsiffror på att kunna hantera sina kostnader då de har få till inga fasta kostnader utan bara ett bevis på att de har gjort sig själv till ett stort tungrott maskineri. Helt i onödan.

    Men om det känn ok för dig att av de 500 kr du skänker att endast ca 400 kr går fram så är det ju fritt för dig att ha din åsikt. Själv blir jag bara arg på alla deras reklamer som går ut på att föra folk rädda samtidigt som de själva har fantasimiljonlöner.

   • Sofia skriver:

    Men 55tkr i månaden kommer ju bli ungefär en miljon med pension, arbetsgivaravgift etc. Per år alltså…

   • Hmm skriver:

    Sofia: Om du räknar så så blir min första siffra över deras lön 2200 0000 Kr.

  • Nimsa skriver:

   Håller helt med dig Hmm. Bra och befogad kritik. Särskilt den om lokalhyra.

 4. Julia J skriver:

  Åh va glad jag blir av att du uppmärksammar detta Elaine! /Julia, som är lillasyster till ett hjärtebarn

 5. Theresa skriver:

  Oh, vad det värmer i mitt hjärta, att du stöder Hjärt- och lungfonden. Min lilla son dog i ett hjärtfel 2009 på Akademiska i Uppsala endast 3 månader gammal. Denna månad behövs,för att uppmärksamma hjärtfel, och framförallt att inte fler ska behöva dela mitt öde / Mamma till en saknad ängel

  • elaineeksvard skriver:

   Men Gud, tårarna kom ut som pilar när jag läste detta. Beklagar förlusten av ditt barn.. kan inte ens skriva menings utan att börja gråta. Stor stor kram

  • Joanna skriver:

   Fruktansvärt. Att förlora ett barn är ofattbart och precis som du säger något man aldrig, aldrig vill att någon annan ska få uppleva.

 6. Nina skriver:

  Tack för att du uppmärksammar de små hjärtebarnen. Jag är moster/gudmor till ett hjärtebarn som nu är 10 år. Han är en riktig kämpe som genom gått en stor hjärtoperation och även 10 andra operationer i sitt liv (föddes med fler ”fel”). Har aldrig träffat någon med sådab livsglädje som honom! En stor varm kram till alla hjärtebarn där ute<3

 7. Joanna skriver:

  Hej! Tack för att du uppmärksammar detta. För snart 30 år sedan föddes jag med ett stort och komplicerat hjärtfel och jag kommer att behöva gå på kontroller regelbundet hela livet. Jag hade tur och skickliga kirurger. Sedan dess har utveckligen gått framåt mycket tack vare forskning och bidrag till sådan. För er föräldrar och närstående till hjärtbarn vill jag säga att jag själv alltid haft en positiv bild av mina kontroller och sjukvården, så pass att jag idag arbetar som läkare själv. Mina föräldrar fick stå med oron inför varje kontroll, själv minns jag den gulliga personalen och glassen mina föräldrar köpte efteråt.
  Önskar er alla trygghet i sjukvården och välmående barn ❤️

Lämna en kommentar