Alltid i min väska minus kaffet


 Det är ett nytt år och Halmstad Throwdown närmar sig. Jag är nervös. Jag är starkare än jag någonsin har varit, men så är min axel skadad eftersom jag liggammar dåligt. Ryggen krånglar och jag tycker det är svårt att avancera när man lever ett rätt oergonomiskt liv. Det är ju trots allt det som småbarnsåren är, speciellt innan dom kan gå. Blir inte axeln bra så blir det svårt för mig att tävla eftersom jag inte kan göra kippade pullups och annat. Men jag tränar för tävling, så är det.  
 Nyårsmålen har jag inte hunnit sätta upp än, men ambitionen är att ha dem klara inom två veckor. Har ni några nyårsmål? 

Bloggvännerna har ordet

14 svar till “Alltid i min väska minus kaffet”


 1. Chatrine skriver:

  Sedan 2009 ger jag ett enda nyårslöfte – att skratta varje dag.
  Hösten 2008 dog min 21åriga dotter i en arbetsplatsolycka och livet var svartare än svartast. Satt på nyårsafton och hulkgrät av sorg, ilska. Insåg att jag var tvungen att ta ett beslut över hur resten av mitt liv skulle vara. Då blev mitt första steg att ge nyårslöftet att skratta varje dag. Sorgen finns för alltid med mig och snacket att tiden läker alla sår – sorry, falskt. Såret i hjärtat av en förlorad dotter, min bästa vän läker aldrig. Men jag har ett bra liv, en fin familj och jag skrattar varje dag.

  • Elaine Orangutang Eksvärd skriver:

   Fan Cathrine… Jag kan inte tänka mig en större sorg, livet är så jävla orättvist. Du är så stark som går vidare och dina gråt ska få varvas med skratt emellanåt är inte mer än rätt. Din dotter vill ha en glad mamma trots att saknaden såklart kommer vara smärtsamt påtaglig. Kanske kan du hitta glädje i det som hade gjort din dotter glad, på så sätt är hon med. Jag finner inga ord trots att jag skriver dessa, men jag vill bara skriva att jag läste dina rader och de berörde hjärtat. Jag känner sorg, ilska över det livet drabbade dig med men också beundran över den du är och de nyprsmål du har satt. Kram

   • Chatrine skriver:

    Tack för din medkänsla ❤️
    Jag har alltid min dotter ’med mig’. Hon älskade sin mc – så jag kör så ofta jag kan. Hon älskade språk och Frankrike så vi är där flera gånger om året och jag kämpar med franskan, pust. Jag föreläser en del – Lev det liv du väljer. Det är ett sätt att ’använda’ min erfarenhet till något vettigt. Att på något sätt hitta ett värde i det vi går igenom.
    Om du nånsin sett serien Gilmore girls så är den väldigt nära vår relation. Med bara 20 års ålderskillnad var våra roller inte alltid jättetydliga 🙂 Ha en fin dag och pussa en extra gång på din fina familj. Du gör ett guldjobb!

 2. Amanda skriver:

  Åh Elaine… Du är en hjälte i drömmarna. Jag var mobbad hela högstadiet, blev utbränd pga prestationsångest för 1 år sen. Ofta så drömmer jag om hemska situationer, där vännerna lämnar mig utanför och jag står sär ensam igen och gråter inombords. Men inatt hände något, du fanns där. Du mötte mig på stan, du följde mig hem, du kramade mig hela kvällen och berättade för mig att du hade min rygg. Att du fanns där när det är jobbigt. Du symboliserar definitivt styrka för mig, den lilla tjejen finns kvar inuti men hon har stöd nu. Jag läser din blogg varje dag, den har hjälpt mig mycket med min självkänsla. Tack för att du räddade mig inatt, tack för att du räddar mig varje dag. Kram

  • Elaine Orangutang Eksvärd skriver:

   Men kära vän! Jag är så glad att jag fick vara din ängel i drömmen, vilken ära. Låter inte helt olikt mig att vara den där kramaren. Det är min dröm att att få vara där folk blir orättvist behandlade och ledsna, tänk att den ”besannades” i din dröm.❤️

 3. Banana skriver:

  Testa att prata med Amningshjälpen (heter det så?). De kanske kan komma med lite konkreta tips på hur du lättare och bättre kan liggamma?
  Mvh lösningsorienterad orangutang

 4. Hmm skriver:

  Jag passar på att om än lite sent önska god fortsättning (har firat ny år på annan plats. fantastik sådan)

  Jag bruka inte direkt ha nyårslöften utan har mer allmänna livsmål som alltid gäller, men ger gärna ett lite löfte här till dig. Om du vill fortsätta att ha bollplank till hur du ska tackla bloggen så ska jag försöka var ett sådant till dig
  Du ger mycket av dig och kanske kan detta vara ett lite sätt att vi kan ge tillbak åt dig?

 5. Frida skriver:

  Mitt nyårsmål är att må bra. Sedan jag började läsa din blogg (sedan förra våren) har jag insett att jag ska träna och äta rätt för att må bra. Jag måste även få unna mig, det är viktigt.

  Jag har dock en fråga. Drog på mig lunginflammation i dec (när jag precis börjat känna att nu har jag hållt igång med träningen i några månader ordentligt och det kändes bra). Har fortfarande biverkningar från denna dumma inflammation och hostat sönder muskelfäste och ev revben.
  Hur ska jag sen komma igång igen? På en bra nivå?
  Börjat ta lite promenader nu när jag orkar och ska hålla uppe det. Men vet inte hur jag ska trappa upp.
  Har du något tips?

  Tack för en bra blogg, Du är grym!!!

 6. Sofia skriver:

  Hej!

  Jag har själv liggammat och jobbar som PT och vet vad du har för problem med axeln för jag känner igen det själv. Har du fått bra hjälp, det finns en hel del stabiliserade övningar som kan hjälpt till med problem?

  Hälsningar Sofia

 7. Sofia :) skriver:

  Jag hakade förra våren på ”100 pass innan midsommar och klarade det, fortsatte själv med ”100 pass innan jul” och fick gjort alla dem med.. Så fortsätter på ett vinnande koncept, kanske ökar till 150 pass då jag ska iväg på klimatresa för min reuamtism och kommer träna flera pass varje dag i 3 veckor 🙂 Så en riktigt fin belöning på det, exempelvis ett par snygga nya träningstajts! 😉 Sen att hitta en kille vore la gött 😀 I övrigt är mina mål att må bra i kropp och själ! Lycka till nu med träningen och hoppas axeln blir bättre snart.. KRAM

 8. Nathalie skriver:

  Hej!
  Att liggamma är ju galet smidigt, mina axlar har klarat sig bra, men däremot har jag lyckats få ont i armbågen.
  Det ska vara jag för att kunna lyckas med det!

  • Nathalie skriver:

   Krya på axeln och lycka till i Halmstad!

   Vill du varva ner med en promenad är du välkommen till Falkenberg

   Hälsningar
   Nathalie
   (Detta kom inte med i meddelandet)

 9. bella skriver:

  Åh på tal om nått. Vad har du för skor?
  Hade verkligen behövt ett par nya

Lämna en kommentar