Efterlängtat paket


Mötet med projektledaren för renoveringen gick toppen. Och när jag kom hem så väntade ett litet paket från Marakesh…

 Kaklet till vårt kök! Det var förvisso matt, jag tror att det ska vara blankt. Visst kan man välja? Men fina färger, precis de som vi ska ha i hemmet.

 
Nu ska vi upp och handla födelsedagspresenter till familjen, massor som har fyllt år och som ska firas på söndag. 

 

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Efterlängtat paket”


 1. Tina skriver:

  Hej! Har för mig att jag har läst att man måste ytbehandla med nån olja eller vax när plattorna ska läggas i ett badrum för att de ska tåla vatten. Det borde ge dem det blanka ytskickt du efterfrågar. Kan vara värt att fråga tillverkaren.
  Någon annan här som vet?

  • Joanna skriver:

   Hmm. Kaklet borde väl redan vara behandlat? I alla fall kopior av sådant kakel som finns i handeln. Men original kakel från Marakesh kanske måste behandlas?

  • Karin skriver:

   Kaklet måste ytbehandlas och blir då glansigare om än inte högblankt. Går att använda såpa eller en speciell impregnering som man köper från marrakesh design. Instruktioner tillhandahålls vid beställningen, så bara att kolla bilaga i orderbekräftelsen som kom via mail.

 2. Ida skriver:

  Kaklet från marrakech är inte behandlat. Det måste oljas/vaxas eller så innan det tål väta. Ska man ha de to t ex ett badrum behövs regelbunden behandling för att det ska hålla sig fint!

 3. Malin skriver:

  Det blir blankare med tiden! Vi har haft vårt från Marrakech i 4 år nu på vår toalett och det blir blankare med åren! Tänk på att det är väldigt känsligt mot starka rengöringsmedel. Råkade spraya med ett supermedel som gav små prickar som inte gick bort. Annars är det tummen upp?? Love it!

 4. Peter skriver:

  Marrakech är en porös betongplatta (alltså inget riktigt klinkers) och är alltså naturligt matt. Plattan behöver behandlar regelbundet. Blir något blankare av behandlingen men aldrig så blankt som ett vanligt kakel är.
  Finns däremot massa kakel/klinkers i liknande mönster i både blanka och matta varianter att välja på om man besöker en välsorterad kakelgrossist då det är populärt med mönstrade plattor för tillfället. Fördelen om plattan är kakel/klinkers är att man slipper hålla på att behandla 🙂

 5. Malin skriver:

  Orginalet er ikke blankt. Skal behandles. Men såååå fint!!!

 6. Det där kaklet är min våta-kakel-dröm. SÅ FINT!

 7. nenne skriver:

  Grymt snyggt kakel kommer sätta tonen för hela köket:-) Det är alltid matt och skall behandlas med special olja/vax . MEN var vaksam på vilken olja/vax ni använder, och testa först på en platta innan ni gör allt på väggen Så att det inte blir som det blev hos oss, att allt det vita i plattan antog en lätt gulvit ton efter behandlingen. Jo, vi använde det som tillverkaren rekommenderade och hade Marrakech originalplattor. Så i vårt fall fick vi slita ner alla plattor och börja om, men valde då en annan vax som man normalt sett använder till sjöstan.

 8. Johanna skriver:

  Vi har nyss satt upp liknande kakel i köket.
  Plattorna är ”råa” när man får dom och ska sedan behandlas 2 ggr med kakel och steninpregnering innan fogning och sedan med Stone Brite efter fogningför att inte vara så porösa. De är något mer blanka efter denna behandling men inte som glaserade.
  Blir sjukt snyggt! Älskar vårt kök!

Lämna en kommentar