Besatt av gråblå


Jag är supernöjd med vår nya inredning, men har fått en ny färg på näthinnan -gråblå. Jag är besatt av det. Nästa lya ska få gå i den färgen på väggarna. 

 

Det i kombination med vitt tycker jag är sagolikt. 

 

Tänker att man skippar tapeter helt och barnens rum får en annan nyans av samma stuk.  

 Kan man göra så eller bryter jag mot nån inredningregel då? 

 

Jag vill titta på projekt, är besatt av sånt nu. Ensorts mental craving. Har ni tips på några inredningsarkitekter?

Bloggvännerna har ordet

21 svar till “Besatt av gråblå”


 1. Hmm skriver:

  Den kombon hade jag i mitt tonårsrum. Jag hade dessutom svart golv. Tycker fortfarande det är superfint. 🙂

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Svarta golv är magiska! Skulle vilja ha det i varje rum i min framtida lya!

  • Hmm skriver:

   Visst är det. 🙂

   Jag kan dock säga att jag var före min tid. Dels så med att väggarna skulle vara så mättat grå, de skulle vara ljusgrå enligt det årtiondet, samt svart golv hade man bara i kontor och liknade affärslokaler och då alltid med gräla väggar till. (sent 80-tal).

   Men alla protesterade innan och som inte kunde se min vision, men som såg det när det var klart, gav mig rätt hur fint det blev. 😀

   Go for it! 😎

   Min enda brasklapp är att på svart liksom vitt golv syns det snabbt när det blir dammigt.

 2. Olivia- småbarns mamma som lever drömmen i England skriver:

  Vi har faktiskt precis målat om med den nyansen ! Klassisk och går att kombinera så snyggt med allt möjligt! Angående att måla istället för tapet, det är något vi valt att göra. Våra pojkar är 5 och 2 1/2 (plus lillebror i magen) och de har precis upptäckt att väggar är underbara att klottrna på, öva bokstäver och siffror. Med målade väggar är det lätt att måla över och så är det färdigt. Medans klotter på tapet kräver omtapetsering. Vill man bryta av i ett rum så måla en fondvägg i en annan färg. Vill man ha motiv och saknar detaljer som kommer med tapet så är det lätt att måla mönster och figurer med hjälp av schabloner. Tavlor och hyllor med böcker ger också en detaljkänsla istället för tapet. Älskar själv tapet men för smidighetens skull med barn som busar så har vi valt att måla. Man kan alltid måla om, går snabbare än att tapetsera om 🙂

 3. Får är snälla djur på Gotland som säger bä 😉 Jag tycker att du ska köra på den gråblå färgen-det är en av mina favoriter som väggfärg. Fördelen är att den framhäver alla andra färger. Tipsar om ekgolv till-ek och blått är en match made in heaven.

 4. Hope skriver:

  Nate Berkus är en av mina favoriter! Inredningsregler bläää, man ska inreda som man vill och ha saker omkring sig som man tycker om och skita i vad andra tycker 🙂

 5. En av mina favoritdesigners är Nate Berkus, han finns här: http://www.nateberkus.com/portfolio/

  En annan favorit är Charmean Neithart även om hennes inredningar kan vara lite ”over the top”, eller kanske just därför. 😉 http://www.charmean-neithart-interiors.com/our-projects/
  Charlotta

 6. Maria skriver:

  Jättefin färg!
  Vart kommer det fina sideboardet på sista bilden?

 7. K. skriver:

  Då ska fröken titta på Million Dollar decorators!

 8. Therese skriver:

  Åh jag älskar oxå den kulören! Hela mitt hem ser ut så 😀 (bor i en etta hahaha)

 9. Josefine skriver:

  Ser väldigt fräscht ut med dom ljusa färgerna! 🙂

  http://frifrakt.nu

 10. Babbsan skriver:

  Jätteläcker färg 😀 Vill också ha!

 11. Fanny skriver:

  Hej!
  En duktig inredningsdesigner är Ika Ramel, http://www.ikaramel.se
  Hon har jobbat i Tyskland i flera år med några av Europas finaste hotell och slott. Men nu ska hon flytta hem till Sverige och försöka slå sig in på den svenska marknaden och letar alla möjliga typer av inredningsprojekt. Hon är väldigt duktig på just färger också, så kolla in henne.
  /Fanny

 12. Sandra skriver:

  Gråblått är himla fint. Jag har också fastnat för grått och blått både var för sig och tillsammans. När jag flyttade till ny lägenhet i månadsskiftet blev det en del nytt blått. Jag hoppas få in det gråblå också när jag byter soffa i framtiden. Men en sak jag tänker på kring färg är att det ju faktiskt är en smula mer giftig än tapeter är. Det lär ju inte vara livsfarligt med tanke på hur mycket man målar. Men färg kan släppa gifter en lång tid efter att den kommit på väggen läste jag för inte så länge sedan. Och när man målar barnrum rekommenderas det att man inte sover i dem på x antal månader. Något som kan vara bra att ta med i beräkningen! 🙂 (Undrar om detta är min första kommentar här tro? Måste passa på att säga att jag tycker mycket om din blogg då!)

  • elaineeksvard skriver:

   Åh vad kul att du kommenterar, jag löser alla kommentarer fyi. Bra att veta med färg! Det ska jag tänka på!

 13. Ley skriver:

  Hej,

  Jag funderar på att färga mina väggar i gråblå färg (köket, vardagsrummet och badrummet), jag måste också lägga in nya golv i köket och i vardagsrummet, jag undrar vilken färg skulle passa bäst, vitt golv, ljusgrått eller naturlig?

  Tack.
  Ley

 14. maja hägg skriver:

  Hej. Vad heter den grå-blåa färgen på den översta bilden? Riktigt snygg!
  Maja

 15. Natalie larsson skriver:

  Hej
  Vad heter färgen på första bilden? Färgen i sovrummet. Tacksam för svar snarast målaren står här och stampar och vill börja måla 🙂

 16. Ingrid skriver:

  Hej! Vilken färg är det i sovrummet, den blågrå? Ska måla om sovrummet och letar färg. Fastnade för den. Vet du vad den heter? Mvh, Ingrid

 17. Christoffer Ekblom skriver:

  Hej, vad heter nyansen på färgen? Vi vill köpa en liknande

Lämna en kommentar