Dagens önskerubrik: ”Håll liv i förhållandet” – Elaines bästa kärlekstips


Vi människor är ju så himla olika! Och vad vi vill ha ut av en relation är också olika. Under min singeltid så hade jag nog svårt att säga vad jag ville ha ut av en relation, vilka ingredienser den skulle innehålla. Jag skrev istället en ”Min-framtida-man-lista” och hur han skulle vara – inte hur vi skulle ha det. Mamma har hittat fyra av mina gamla dagböcker i hennes källaren och jag är så nyfiken på vad som står i dom, jag är säker på att en sån lista finns med i nån av dom. Listorna för hur mannen skulle vara kunde bli ohyggligt lång, men varje gång jag blev kär så passade inte männen in på listan. Det är ju inte punkter på en lista som gör att man blir kär det är något annat. Men nu när jag har träffat Gustav så vet jag vad jag definitivt hade skrivit på Min-man-lista:

Trygg

Omtänksam

Fördomsfri

Modig

Hälsosam livsstil

Rolig

Snygg

Älskar- och visar mig genuin uppskattning oavsett om jag väger 93 eller 63

och mycket mycket mer.

Men om vi bara tänker saker som jag tror kan bli en livslång relation så är det de tre S:en som jag tror på.

Samtal, Skratt & Sex

Har man en bra kommunikation, delad humor och bra sex då tror jag att man kan leva ihop tills döden skiljer en åt. Vad är era ingredienser? Alla behöver ju inte samma sak, men för mig är de tre S:en avgörande. Är ett av de tre borta så faller allt för mig i längden.

Bloggvännerna har ordet

27 svar till “Dagens önskerubrik: ”Håll liv i förhållandet” – Elaines bästa kärlekstips”


 1. Klockrent! Håller absolut med dig om de tre S:en!
  Faller en, faller alla.
  Sen har jag en sån där ”plus-meny”-grej, han ska gilla hockey och inte vara allergisk mot hundar (om han dessutom tycker om de så blir det ju extra bra haha!)

 2. annica skriver:

  Bra lista Elaine! En sak undrar jag över dock. Om man för sig själv valt att leva utan sex tills man gifter sig och inser sedan efteråt att sexet hos den personen inte klickat med en själV?

  • Då kanske man kan jobba på det? Prata om det och jobba på det? 🙂

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Åh nej. Tror inte på sex enbart efter äktenskapet. Tror att man behöver åka till pippaloss ett hundratal gånger innan dess för att veta. Vem vet, din man kanske vill sniffa på dina tår tills han kommer. Sånt vill man ju veta innan man säger Ja. Eller så säger man JA med klasul:

   Tills döden eller dåligt sex skiljer oss åt.

  • fanny s skriver:

   Vi som väntade med sex innan äktenskapet finns och jag kan säga att det går jättebra. Man kan ju prata om sex även om man inte har det…man kan ju ändå veta vad man tänder på. Det viktigaste är att man inte är egoistisk i sängen. Om jag tänker på min mans bästa och han på mitt bästa så blir det ju kanon. Det finns saker jag inte ställer upp på,och det respekterar han såklart. Sex är ju något som händer mellan två personer, man gör det ju tillsammans! Inte två individer som bara ser till sitt eget, det är enligt mig dåligt sex.

  • Hope skriver:

   Det går såklart jättebra för vissa och fruktansvärt dåligt för andra.

  • pecawe skriver:

   Jag och min man var gifta på varsitt håll när vi blev kära. Vi hade inte sex innan allt var klart med våra skilsmässor och allt annat som skulle ordnas med barnen osv Jag tänkte mycket på vad som skulle hända om vi inte skulle klicka på det planet, men oroade mig helt i onödan. Kändes dock väldigt bra att vi väntade, kändes mer respektfullt mot våra ex.

 3. Anne skriver:

  Sex är inte avgörande för mig. I ett långt förhållande händer så många saker längs vägen, som t.ex fysisk sjukdom så jag tycker inte det faller på det, om båda har samma inställning att det får vila i perioder. I yngre ålder var det väldigt viktigt dock. Däremot kan det nog bli bekymmer om man har olika behov kring detta. Men kommunikationen, kroppskontakt och att ha roligt ihop – jätteviktigt!

  • Ida skriver:

   Håller helt med dig. Det är inte avgörande i mitt fall heller. Det finns något djupare än sex i relationen att det inte alls är en byggsten. Skulle något hända någon av oss som gör att sexet inte längre fungerar finns annat att ta av. För min del är det andra vänskap, det viktigaste som finns för mig. Sex kommer i andra hand.

 4. Katarina skriver:

  Håller med dig !!!

  Jag tänkte att jag skulle vänta tills efter jag gift mig, men jag är glad att jag provade innan, och det har inte varit en tråkig upplevelse kan jag säga ( jag gifte med med honom sedan ) ;).

 5. Mikaela skriver:

  Tre väldigt viktiga byggstenar i ett förhållande! jag och mannen skrattar så tårarna rinner flera gånger i veckan. Mest för att vi fånar oss. Sömnbristen gör sitt till med bebis i huset. Men är så glad över att sömnbristen mest orsakar skrattattacker än onödigt gnäll här hemma 🙂

 6. Lotta skriver:

  De tre s:en stämmer exakt för mig. Efter mitt lååånga liv ha jag kommit fram till detta, och har inte träffat någon där alla tre S:en finns. Vanligen är det på grund av att jag inte attraheras av de män jag kan prata och skratta med. Synd! Men jag lever ett väldigt bra liv trots det, och trots utan barn. Jag har en älskare som jag ”slipper” prata med och andra män (och kvinnor) som jag umgås med i övrigt. Och har också många barn i mitt liv: Syskonbarn, vänners barn, gudbarn, fadderbarn… Så deppa inte ihop alla ni som inte träffat er stora kärlek som det klickar med på alla plan. Man kan hur som helst inte leva sitt liv genom/via någon annan.

  • Jennifer skriver:

   Harligt att du har hittat vad som funkar for dig! Det later ju toppen att kunna kombinera olika personer och deras egenskaper for att fa den ultimata stimulansen for bade kropp och knopp 🙂 Mindre press pa en och samma person.

  • Emma skriver:

   Så härligt att höra någon som provat/provar det som jag tror är rätta vägen för mig!) Även om jag eventuellt kommer vilja ha barn på något vis i framtiden.) Men det här gjorde mig glad. Tack för det och kram!

 7. Hope skriver:

  Låter bra det 🙂

 8. Isabell skriver:

  Å vad svårt det plötsligt kändes. Vet inte vad mina krav var riktigt innan jag träffade min man, jag var ju bara 17 när vi träffades. Men idag skulle jag säga att vad som gör att vi fortfarande är tillsammans är att: Vi har samma humor(skrattar mycket) Vi har sjukt bra sex! Jag känner mig totalt bekväm med honom och vet att han älskar mig/tänder på mig oavsett om jag skulle vara svettig med flottigt hår eller om jag är uppklädd och sminkad 😉 Vi har samma värderingar/moral. Och vi har samma syn på våra barns uppfostran.

 9. Helena skriver:

  För mig är det i grund och botten viktigast att man är varandras bästa vänner, sedan finns det många bra grejer att applicera på det som kan vara viktiga, men relationen som bästa vänner är topp 1 för mig.

 10. Jennie skriver:

  Samtal, skratt & sex. Så. Jävla. Bra!

  Farmor och farfar har varit gifta i 55 år. Jag är bergsäker nu, från och med idag, att de hela livet har ägnat sig åt de tre S:en. De fånar sig som tonåringar. De skrattar varje dag. De pratar, varje dag, om stort och litet och djupt och vardagligt. Och de… ja… det sista vet jag faktiskt inte hur ofta de gör, men kommer ordet ”bra sexliv” ur munnen på en åttioårig kvinna och ser man dem kyssas måste det ju betyda någonting bra det med. Glansen i deras ögon när de tittar på varandra, efter 55 års äktenskap… åh ♥

 11. lillajag skriver:

  Jag håller med dig till fullo! För min del slår du huvudet på spiken med de tre S:en. Läser kommentarerna här och håller även med om att alla vinner på att båda har varit till ”pippaloss”, ärligt talat så underlättar det så ofantligt mycket. Allt det där man tror att man kan kontrollera släpper om man lekt utav bara fan innan 😀

  Men tillbaka till de tre S:en. Jag och min man har varit tillsammans i 10 år och har små barn – ändå är vi så oerhört förälskade i varandra. Det är underbart! När barnen var bebisar kunde vi ligga och skratta ner i var sin kudde för att inte väcka. Efter jobbiga situationer kan vi ofta skratta åt dom tillsammans efteråt. Det hjälper så ofantligt mycket, att ha roligt tillsammans. Och att kunna prata med varandra – om allt! Vi är verkligen varandras bästa vänner och sitter gärna kvar efter frukost och pratar om politik/ekonomi/etik/moral/psykologi/föräldraroll/jobb osv osv. Det är alltid så fantastiskt roligt att vara tillsammans med min älskling.

  Nackdelen är väl att ibland när man ska ha sex så skrattar vi så att vi ramlar ur sängen och tårarna sprutar. Men vi har lärt oss att hitta därifrån till kärlekspar också 🙂 Och sexet – det tycks bara bli bättre och bättre trots att det var fantastiskt från första stund.
  Jag önskar så att alla får uppleva de tre S:en tillsammans med någon, någon gång i sitt liv <3

 12. Elin skriver:

  När jag var 25 gjorde jag en lista på vad jag ville ha ut av livet och min partner. Insåg tyvärr ganska fort att min dåvarande sambo bara kunde ge mig en av fem på listan. Kort därefter träffade jag en kille som i stort sett hade samma lista och mål. Tror att förutom de tre S:en behöver man nog ha samma mål i livet för att orka hänga ihop.

 13. Fa skriver:

  Precis blivit sambo med min kille (brasse, faktiskt) och måste lägga till ett N till dina tre S. Närhet. Herregud, skulle aldrig kunna ha ett förhållande utan konstant närhet. Ju mer man får, ju mer vill man ha. Att det sedan leder till sex är ju iofs inte heller fel 🙂

 14. A.L skriver:

  Hur länge har du Elaine och din man varit ihop? Relevant va? 😉 tycker jag iaf.. Kan inte se det skrivet ngnstans?

 15. daniela skriver:

  håller så med dig om de tre S:en!!

 16. pecawe skriver:

  14 år med min älskade och det har vi definitivt fixat tack vare de tre S:n. Dessutom blir allt bara bättre varje år som går!!!

Lämna en kommentar