Önska en bloggrubrik så skriver jag


  

Det var ju himla längesen vi gjorde det! Önska vettja så kanske jag kan ta en önskerubrik per dag ett tag framöver. Inom rimliga gränser förstås. Gud så kul! Fire away! 

Bloggvännerna har ordet

72 svar till “Önska en bloggrubrik så skriver jag”


 1. Ennet skriver:

  Så blev jag en feminist!

  • Lisa skriver:

   om att bli lycklig, finna sig själv, jämförelse med andra kvinnor/tjejer utseende och beteende/ sätt att vara på, livs ångest

 2. Jennifer skriver:

  -När är det okej att tillrättavisa andras barn?

  -Hur skulle jag hantera om mitt barn blev mobbad eller var en mobbare?

  -Mina drömresmål

 3. Anna skriver:

  ”Pojke eller flicka?”
  Hur tänkte ni där? Kollade ni upp innan? Ville båda kolla/inte kolla och hur gick era diskussioner? Jag ska snart på mitt tredje barns ul och vi kan inte bestämma oss. Jag har två pojkar och är så rädd att bli besviken vid ett ul. När man väl får barnet kommer ju inte de känslorna att komma. Så tänker jag medan min man vill kolla. På ett sätt får man närmare kontakt med barnet men jag vet inte om jag vill. Just ni vill jag ha en tredje son men känslor kan man inte styra. Det är absolut sista gången jag är gravid och behöver lite hjälp i tankarna. Jag läste att du önskade en flicka (självklart ett friskt barn men en önskan är ju inte ett måste som bara måste bli så). Så tar tacksamt emot ett blogginlägg om detta tabubelagda ämne! Tack för en underbar och öppen blogg. /Anna

  • tess skriver:

   jag tänker att jag vill ta reda på det i förväg, så kan man hantera eventuell besvikelse då och sen acceptera och börja se fram emot det man kommer få. detta för att undvika besvikelse just när ungen kommer ut, så att det kan bli en enbart lycklig stund!

 4. Malin skriver:

  En dag i mitt liv, utklädd i gorilladräkt!

 5. Malin skriver:

  Träning under graviditeten. Hur du motiverar dig och hur fu varvar kondition och styrke. Ditt tänk rundt detta:)

 6. ”Min livsuppgift”
  🙂
  Charlotta

 7. B skriver:

  När nära vänner sviker i kris

 8. Sanna skriver:

  I väntan på pluset

 9. Jacqueline skriver:

  Elaine, du är i mina ögon en väldigt klok kvinna och förebild. Jag undrar, hur ser du på alla roller som en kvinna i livet har? Att vara mamma, yrkesverksam, vän, partner, dotter, ev syster och där emellan bibehålla sitt jag?

 10. Johanna skriver:

  Mina favoritnamn. Min favoritstad. Min favoritträningsövning. Bloggens betydelse för mig. Att gå på kändisevents. Min relatin till svartsjuka/avundsjuka och hur jag undviker det.

 11. ÖrebroÅsa skriver:

  Om jag inte jobbade med retorik…

  Om jag var statsminister för ett år…

 12. MH skriver:

  – Om å sette grenser ovenfor andre

  – Hvordan man kan være åpen om at man har blitt misbrukt selv, hva man kan si

  – Så hadde jeg gjerne lest mer om det å velge bort en eller begge foreldre pga misbruk etc.

 13. Anna skriver:

  Hjälp, jag lever med en latmask! Ambition versus lättja.

 14. Åhh…. Kul ja! Många bra förslag här nedan 🙂

  – Så vågade jag starta eget.
  – Min första föreläsning.
  – När jag och Gustav flyttade ihop.

 15. Sarah skriver:

  ”Min knäppa/konstiga vana/ovana”

  ”Ett recept från min mamma”

  ”Här ska farfars fåtölj stå”

  ”Gästinlägg från….”

  ”Om jag bara fick äta tre saker resten av mitt liv skulle jag äta…”

 16. Din Favorit skriver:

  Åh, vad roligt!

  – Det jag egentligen skulle vilja blogga om men inte kan med bara på mitt eget initiativ
  – Vad jag vill göra när jag är ensam (alltså utan någon annan, när du är själv)
  – Saker jag vill hinna göra innan jag dör
  – Min relation till djur
  – Mina favoritlåtar

  – Videoblogg när du busringer någon (vän/livsmedelsverket/whatever) och rådfrågar hen om vad ska göra med det otrolig skumma paketet du mottagit från en läsare. Vågar du öppna?

  Massa kraaaam!

 17. Tina skriver:

  -”hur man skaffar nya vänner”
  -”förlossningsdepression”

 18. Maria skriver:

  Tack för träningsutmaningen på 5000m rodd Elaine och all träningspepp! Från att vara totalt omotiverad till o träna idag gjorde den att jag gav fullt ut på passet och satte tiden 23.16! Tack för inspirationen! 🙂

 19. Anna skriver:

  ”Min väg till författarskapet” skulle vara väldigt spännande. Hur gick du till väga? Hur var det att få ett ja?

 20. JohannaLeion skriver:

  Från att överleva till att börja leva

 21. Jenny skriver:

  Att våga satsa på kärleken

  Att stå vid ett vägval

  När jag sket på mig

  Om jag var 25 igen

 22. MK skriver:

  ”Att våga göra en stor förändring” Du tycks vara en person som gjort stora förändringar. Jag skulle behöva mod och motivation. Har egentligen en ok vardag men kommer inte vidare, mest kanske för att jag inte vet vart (både geografiskt och livsstillsmässigt) jag vill.

 23. Malin skriver:

  Min ledarskapsfilosofi

 24. E skriver:

  Miljötänk

 25. Emma skriver:

  – du får aldrig en andra chans att göra ett första intryck.

 26. Almisen skriver:

  Att nå botten- hur blir man lycklig igen?

 27. JoLi skriver:

  ”Följ mig en dag” i videoformat.

 28. Hmm skriver:

  Hur ska vi bära oss åt för att vi alla ska förstå varandra bättre.

  Eller, hur ska vi sluta att missförstå varandra.

 29. Åsa skriver:

  Det är fantastiskt att följa din blogg. Att läsa dina inlägg gör att jag själv får en större medvetenhet kring vad jag själv tänker och känner kring vissa frågor. Nu funderar jag mycket kring min egen självkänsla. Hur ser du på självkänsla? Allmänt eller din egen? Hur viktigt är det att ha en stark självkänsla? Kan man ha en ”jätte” stark självkänsla? Eller har det med vilket sammanhang man befinner sig i? Hur kan man bygga upp självkänslan? Det finns massa skrivet om detta i litteraturen, men är nyfiken på hur du tänker kring detta ämne. Tack för en super bra blogg!

 30. Linda skriver:

  Så här blir ens bröllopsdag magisk!

  Hoppas att du skriver om detta, jag ska gifta mig i augusti o behöver lite mer inspiration!

 31. Kelly skriver:

  Tio anledningar till att jag är en orangutang.

 32. Ruffie-Lina skriver:

  Nu har inte jag läst igenom alla anda kommentarer så det kanske redan är nån som frågat samma sak. Men here it goes!

  Jag undrar om du på riktigt PÅ RIKTIGT innerst inne verkligen känner att du ändrat tankemönster angående att se ner på din kropp, ha det knivigt med relationen till mat osv osv som du skrivit om tidigare..? Jag öööönskar så att jag också kunde få känna så till 100% men det är sååå svårt att ändra på! Och så kan jag inte sluta tänka på att jag är rädd att min lilla Elise ska gå igenom samma sak.. Jag ska dock göra allt i min makt för att förhindra det.
  Hur ser du på det, att förebygga ett sånt tankemönster hos dina barn?

  Kram!!

 33. Margareta skriver:

  Om att ha svårt att sluta älta och att ångra dåliga val

 34. Malkn skriver:

  Min största framgång.

  Eller

  Publiken från helvetet.

 35. Caroline skriver:

  ”Alicante/La Zenia på 7 dagar”

 36. Lisen skriver:

  Ingen önskerubrik men skulle vara intressant med ett svar på tal till ”Hanna” som kommenterade under bloggkommentatorerns inlägg ang att bryta med en förälder… Blev som de flesta där inne helt paff av hur hon la skulden på precis alla andra utan den som faktiskt var den som betett sig illa! Här är ett litet citat tex: ”Jag har heller inte sagt att världen vore bättre utan BB eller Eliane. Jag har skrivit att det är även deras mammors fel att de har en skitpappa till pappa.”

 37. Mirella Rohlin skriver:

  Hej!tack för en underbarblogg.
  Ett förslag är synen på andlighet .
  Ett annat förslag är att veta att en affärside passar en alltså att det är den rätta för en /tack på förhand MVH M

 38. Ella skriver:

  -Hur många fel gör ett rätt?
  Vad lär vi oss egentligen av misstag och hur kan man gå vidare och med hjälp av det man varit med om få det rätt tillslut.
  -första arbersintervjun
  Vad ska man tänka på? Finns det några fallgropar?

 39. Emma skriver:

  ”Vloggdag (videos) istället för bloggdag” alltså att filmar och pratar om de inlägg du i vanliga fall skriver på en dag 🙂

 40. Maria skriver:

  Mitt värsta köp

  Mina två fulaste plagg i garderoben

  Min favoritdesigner

 41. Caroline skriver:

  Just nu är jag avundsjuk på alla som verkar riktigt kära i sina partners… Jag har en svacka just nu.

  Så jag önskar:

  ” Håll liv i förhållandet” – Elaines bästa kärlekstips : )

 42. j skriver:

  Ett ”aha moment”

 43. Maria skriver:

  Kärlek på avstånd. Har du erfarenhet? Tror du det funkar med distansförhållande?
  Jag har blivit riktigt kär för första gången i mitt liv men han bor i Australien och jag Sverige…
  Behöver pepp men ärlighet… 🙁

  • Maria skriver:

   En kompis till mig var tillsammans med en kille i Australien i fyra år. Hon bodde i Sverige. Det går om man vill kämpa!

 44. Maria skriver:

  Min syn på tonårstjejer som Ligger runt

  Matheo ska va med i paradise hotel

 45. Sanna skriver:

  ”Då visste jag!”

 46. wigwag skriver:

  ”Tunghäfta, föreläsningen åt helvete, publiken rasande, gömde mig bakom draperiet.” Eller nåt sånt i den stilen. Men det har väl aldrig hänt dig förstås.

 47. Pernilla skriver:

  Hej! Tack för en härlig blogg 🙂 aldrig kommenterat här tidigare men kände att nu är det dax.

  Jag har dyslexi och något som heter dyskalkyli. Det sistnämnda är det jobbigaste, att erkänna som 25 åring att man inte kan räkna är oerhört jobbigt. Så en dag slängde min chef detta i mitt ansikte.. Eller ja mer än en gång. Hur skall man stå upp för sig själv i en sådan situation? Just då kände jag mig som 7-8 år gammal igen som bara satt och grät över matteboken och mamma som försökte allt! Det slutade alltid med en lapp till läraren. Jag vill ALDRIG mer känna så.

  Tack på förhand. 🙂

  • wigwag skriver:

   Hejsan hejsan! Wigwag här. En första kommentar måste få svar tycker jag. Så du blir kvar. E. har nog fullt upp med annat just nu. Du kan väl svara ”Jag har dyskalkyli. Det är en diagnos. Och jag är jävligt bra på att räkna för att ha den diagnosen. Så du..jag gör mitt bästa. Och det får du nöja dig med eller göra nåt åt det. Tex säga upp mig. Fuck off!” Det sista beror väl iofs på hur förbannad och modig du är. Men utnyttja din diagnos på nåt sätt i ditt svar till chefen så blir det säkert bra. Elaine har säkert nåt ”maktnamn på det. Kanske kunskapsmakt. Ha det gott/Wigwag.

 48. Liss skriver:

  Hei! Hva svarer du når andre ”setter deg i bås”, at det finnes forventninger til ting du kan si/ ikke kan si pga yrket ditt. Jeg kan for eksempel få høre ” og du som er psykolog”. Tenker at du har også har fått høre dette ”du som er retoriker, må jo/ kan ikke….hva svarer du da?

 49. Maria skriver:

  Min garderob
  Mitt kylskåp
  Mina fördomar (Alla har fördomar, vare sig man vill eller inte)
  Min tv vecka (favvoprogram)
  Mina idoler

 50. Elina skriver:

  ”mina tankar om öppna förhållanden” och annan icke tvåsamhet, möjligheter och begränsningar, allmän acceptans

 51. Mia i Nacka skriver:

  ”Saker jag önskar att jag hade vetat när jag var 20 år”.
  ”Därför valde jag att arbeta med retorik”.
  ”Mina bästa tips till andra mammor”

  Tack för en bra blogg!

 52. Sara skriver:

  Boktips!! Både skönlitterära men också böcker för utveckling.

 53. E skriver:

  Min klassresa; så har jag upplevt den.

 54. Johanna skriver:

  Jag skulle vilja läsa om hur man kan få hjälp i vardagen genom sitt kroppsspråk! Hur kan man undvika att bli missuppfattad? Få mer pondus?
  Uppskattar din blogg!

 55. Jenny skriver:

  Då sket jag i det blå skåpet!

 56. rahwa skriver:

  Hej Elaine!
  Först och främst tack för allt du delar med dig och bjuder på. Din blogg är en stor favorit och jag uppskattar den inspiration och något av mentor/förebild du blivit för mig.
  Jag hade önskat att du skrev ett inlägg om hur du kände inför att bli en publik person, både genom ditt arbete som retoriker för allmänheten och som bloggare. Jag har så mycket jag själv vill göra och kanaler jag vill nyttja för att nå ut till fullo – men hämmas av tanken att inte få vara vemsomhelst (privat), utan bli ”någon/den” av både min närmaste omgivning eller de omkring. Det kanske låter lite diffust men jag hoppas att ni förstår och vill dela med er om hur ni kände att gå från ”privata okända Elaine” till att bli ”allas vår Elaine”.
  Tack på förhand och ha det fint! 🙂

Lämna en kommentar