Vad tror ni om Sundbyberg?


När Gustav och jag var på dejt i helgen så cruisade vi genom villaområdena i Duvbo, Solna och Sundbyberg. Det är ju väldigt fina hus där och säkert svindyra. Men att ha nära till en tunnelbana, inte behöva tänka på gästhus eller utegym för att det är lätt att ta sig till och från gym och vänner. Det blir ju andra saker som sätter värdet då. Men jag vet inte varför det känns så främmande att flytta norrut när man bor söderut. Det känns mörkt, dimmigt och främmande på något sätt. Allt norr om t-centralen är mörker för mig, vilket är urfånigt, men ni känner säkert igen känslan. På bilder från Duvbo så ser det inte så mörkt ut som i mitt huvud.

Någon som vet något om skolorna i området Duvbo/Näckrosen?

Bloggvännerna har ordet

28 svar till “Vad tror ni om Sundbyberg?”


 1. Filippa skriver:

  Hej, Jag är uppvuxen i villa i Duvbo, har gått på de skolor som finns här och har allt gott att säga om det. Väldigt mycket barnfamiljer och personligen har jag haft en idyllisk uppväxt här. Det har alltid varit lätt att springa över till kompisarna i grannhusen och alla klasskompisar finns inom gångavstånd. Vi bor nära skolan och när vi fick gå själva så vinkade vi alltid till mamma och pappa som stod på altanen på övervåningen. Valborgsfirandet i Duvboparken är supermysigt och något som är värt att titta på. När barnen blir lite äldre så är det lätt att ta sig till gymnasier och skolor i stan och kommunikationerna är väldigt bra. Ett perfekt område som jag verkligen tycker ni ska flytta till!

 2. Alex - försöker bli lite mer tysk skriver:

  Jag är född och uppvuxen i Sundbyberg och vet ju tyvärr inget om skolorna just nu. Men i Sundbyberg finns allt du behöver och det är ju nära stan och väldigt blandat med folk och kulturer.

  Jag har bara bra saker att säga om Sundbyberg!

  Sundbyberg har någon form av hatkärlek med Solna så det finns ett samarbete mellan dessa kommuner vad gäller barnomsorg och fritidsaktiviteter och så där för barn.

 3. Anna skriver:

  Haha jag är uppväxt norr om centralen (Sollentuna) och tycker det skulle kännas jättekonstigt att flytta söder om stan. Har tyvärr ingen större koll på Sundbyberg dock.

 4. Sofie skriver:

  Är uppvuxen i Bromma precis på gränsen mot Sundbyberg och Solna (vid Bällsta typ), och måste säga att Sundbyberg har verkligen blivit fräscht i centrum och villaområdena är som övriga skriver supermysiga.
  Du har ju bott i Näckrosen som du skrev innan så lite norr om stan har du ju tagit dig 🙂
  Jag tror att med Telias flytt till Solna nästa år, och fler företag som flyttar till Solna/Sundbyberg, så kommer det bli ännu mer poppis och säkert gå upp i pris då fler säkert kommer vilja flytta dit.
  I Sumpan har ni nära till stan, till natur, shopping, flera fräscha sats och cykelavstånd till allt. Tycker ni ska kolla in det! 🙂

 5. Sussi skriver:

  Hej!
  Duvbo o Sundbyberg e bra att bo i. Centrum alltså

 6. Lina skriver:

  Hej!
  Jag är uppvuxen i Sundbyberg, bodde där mina första sju år. Har även bott precis vid er i Liljeholmskajen. Energierna i Sundbyberg är helt annorlunda. Håller med om det du säger angående att det är mörkt på något sätt. Det blir påtagligt när man kommer tillbaka efter att ha lämnat. Själen vill väl inte vara på vissa ställen antar jag. Och detta varierar såklart mellan olika människor, men den där känslan man får är ofta värd att gå på. Innerst inne känner man var man hör hemma.
  Lycka till med letandet!

  • Tina skriver:

   Jag kände samma sak när jag bodde i Duvbo/Sundbyberg i ca 2 år. Trivdes inte alls, konstig stämning på något sätt. Råare än jag upplevt på andra ställen (har bott på Östermalm, Kristineberg, Huvudsta och i Birkastan). Bor nu på södermalm och älskar det. Parker, nära vatten, mysiga fik, lätt att handla allting ekologiskt, många inspirerande människor.. Etc. Jag får fortfarande en dålig känsla när jag åker till Sumpan, men har kompisar (flera småbarnsfamiljer) som älskar Sumpan/Huvudsta/Solna. Så det är nog verkligen en smaksak så klart! Lycka till med letandet o funderandet!

 7. M&M skriver:

  Haha, vad roligt! Jag kände precis likadant förut när jag nästan flyttade söderut. Nu ska jag, som tur är, inte göra det. 😉

 8. Hanna S skriver:

  Haha! När jag bodde norr om Sthlm tyckte jag det var så mööörkt söder om …

 9. Towe skriver:

  Vi flyttade till Sundbyberg lagom till att vår son föddes, han är 2,5 nu. Så har ingen erfarenhet av skolorna, men att bo i Sundbyberg med en liten med mycket spring i benen är toppen. Förskolan vi är på är superbra och det finns mycket lekplatser.
  Bor inte själv i Duvbo, men i närheten. Väldigt mysigt och lugnt… Och som fler sagt, nära och enkelt att ta sig överallt.

 10. Hanna E skriver:

  Det är jättefina områden att bo i, de som har jämfört rekommenderar Sundbyberg framför Solna om man har barn då Sundbyberg satsar mer på förskolor och skolor.
  Själv bor jag i Råsunda (dock lägenhet) och vårt äldsta barn går i första klass i Råsundaskolan. Vi är jättenöjda med skolan, men skulle önska att det satsades mer på de som bor i kommunen än att få hit fler företag. Vi får väl se om det blir någon förändring då kommunalrådet har sagt att de vill locka fler barnfamiljer… men hittills har de mest lagt ner skolor och skurit ner på resurserna.

  Dock är det så att villorna både i Solna och Sundbyberg kostar rätt så mycket (i mitt tycke i alla fall) och det är inte så ofta det är några till salu. Den senaste villan i Solna såldes före visning och den låg ute för 10 miljoner.

 11. Frida skriver:

  I Duvbo har du Duvboskolan som är en väldigt högpresterande skola med väldigt bra resultat 🙂 Sundbyberg skulle du nog verkligen tycka om! Här finns allt! Nära till både stadsliv och natur!

 12. K. skriver:

  Här har du en till uppvuxen på söder som börjar skruva på sig av att leta norr om stan… :/

 13. Sanna skriver:

  kom till järvastaden ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ fast kanske inte då skolasituationen här inte är den bästa då det flyttat in så många barnfamiljer att kommunerna inte hunnit med! Trevlig helg tuffa Elaine ❤️❤️❤️

 14. Ulrika skriver:

  Min syster och hennes familj bor i duvbo och hennes barn går i duvboskola som är jättebra, liten med bra lärare och sammanhållning bland barnen. Finns en jättefin sjö där man kan promenera och springa i närheten också. toppen !

 15. Ullis skriver:

  Flyttade till Ursvik i Sundbyberg för snart ett år sen. Vår son går på ett ur och skur i Duvbo vilket är en kanonbra förskola. Vi håller utkik på hus i Duvbo men just nu är det väldigt dyrt. Huset du har på bilden har varit ute till försäljning i 1 år ca. Lägg ett skambud! En del att fixa invändigt dock tycker jag.

  • Ullis skriver:

   Vi trivs kanonbra i Ursvik men har ögonen Duvbo för att sonen ska få gå min sina kompisar, om det skulle knipa när han väl ska börja i skolan.

 16. Håkan Arnebrant skriver:

  Hej.
  Självklart ska ni flytta till Suveräna Sundbyberg!
  Vill ni bo i ett nytt modernt hus anpassat efter den moderna familjen med barn och familj i fokus ska ni välja Järvastaden (Sundbybergsdelen). Här är nära till skolor och förskolor (där dina barn dessutom får plats), granne med naturreservat med motionsslingor, grillplatser och skogsutflykter för barnen, bra kommunikationer både in till city och till flygplatser. Snart har du dessutom Mall of Scandinavia på promenadavstånd.
  Vill du däremot lägga din tid på att renovera ett gammalt sekelskifteshus ska ni definitivt flytta till Duvbo 😉
  Välkomna till Sundbyberg

 17. Kim skriver:

  Självklart ska ni flytta till Sundbyberg. Jag är född och uppvuxen här (bott i Sumpan i 28 år) och har enbart bra saker att säga om kommunen. Har i flera år bott intill Duvbos tunnelbanestation och det är verkligen ett jättebra läge. Nära till de mer centrala delarna med pendeltåg och bussar, men också nära de fina grönområdena kring Lötsjön och Råstasjön, samt Ursviksskogen. Har inga barn i skolåldern, men jag hade själv en idylliskt uppväxt och mycket positiva minnen från skolan. Sundbybergs centrum har rustat upp och där hittar man allt man behöver, mataffärer, klädaffärer, apotek, gym, bra restauranger etc.

 18. inez skriver:

  Jag vet att det inte är duvbo, men kolla in Enskede. Jag är själv uppväxt där och vill inte att mina barn ska växa upp på något annat ställe. många barnfamiljer och bara 10 minuter med gröna linjen in till stan!

 19. Christina skriver:

  Solna har låg skatt men kommunen är väldigt dålig på förskole- och skolfronten. Har kompisar som är ganska missnöjda. Skulle inte rekommendera Solna p g a det! Sumpan, har kompisar som bor där och trivs bra men jag skulle själv inte flytta dit. En känsla jag har.
  Jag skulle föreslå Edsviken i Sollentuna, dock får du åka pendeltåg från Helenelund eller Sollentuna station i sådana fall.

 20. sofie skriver:

  Om det är villa som gäller säger jag bara Enskede. Född och uppväxt där, bra skolor och inte lika stekigt och opersonligt som på norra stan enligt mig 🙂 bara 5-10 min in till söder också med tuben!

 21. Sara skriver:

  Hej! Jag bor i centrala Sundbyberg på gränsen till Duvbo och stortrivs verkligen. Har bott på söder förut och tycker att det här är perfekta kombon – det är som en småstad och allt man kan behöva finns här, men samtidigt är det lugnare än inne i stan. Har inga barn så vet ingenting om skolor, men vet att det satsas på från kommunen i alla fall. Jag rekommenderar verkligen Sundbyberg, i alla fall de centrala delarna!

 22. E skriver:

  Haha har precis samma känsla. Är uppvuxen söder om stan och av någon märklig anledning skulle det kännas så konstigt att flytta norrut. Där hittar jag ju inte runt på samma sätt och har noll koll på de olika områdena…

 23. Linda skriver:

  Jag bor i Duvbo och det är toppen! Mycket grönområden, mysigt område och närhet till allt. Duvboskolan är en jättebra skola mitt i Duvbo, Otroligt idylliskt.

 24. Angelica på Älgö skriver:

  Jag bodde i Sundbyberg /Duvbo när jag flyttade hemifrån, mysigare kommun får man leta efter. Helt klart godkänt om man känner sig tvungen att bo på norra sidan stan 😉

 25. Ida skriver:

  Hej! Vi har flyttat från söderförort till Sundbyberg och stormtrivs! Gillar småstadskänslan med närheten till Stockholms innerstad. Har en bebbe på bakning så kan tyvärr inte uttala mig om dagis och skolor ännu. Men enligt en kompis finns det många bra alternativ. Lycka till i era beslut!

 26. Alexander skriver:

  Hej Elaine.
  Nu är detta ett tag sen men om du i framtiden funderar på att Sundbyberg igen så rekommenderar jag staden starkt. Duvbo är dessutom ett väldigt vackert villakvarter med goda förutsättningar för barn och vuxna.
  //Alex

Lämna en kommentar