Vecka 23


Jag har aldrig förstått det här med att folk rapporterar vecka för vecka förrän nu. I denna graviditet tycker jag det är kul att se hur andra har det med sina magar. Kul att se Bellas mage
som är vecka 29 och veta att om 6 veckor är jag där. (null)
Bara 17 veckor kvar tills vår bebbe kommer till världen! Jag längtar och jag mår så bra denna gång! Vid vecka 30 så vaggade jag förra gången, ska bli intressant att se hur det blir denna graviditet. Jag tränar på och gör det bästa av det jag har. Längtar tills Gustav får känna sparkarna han med, än så länge är det bara jag.

Hur mår ni preggos? Några som ligger nära mig i vecka?

Bloggvännerna har ordet

40 svar till “Vecka 23”


 1. Feff skriver:

  V.19 första barnet. Illamående och kräkningar fram till v.17
  Måste erkänna att det har varit och är jobbigt. Har inte vägt mig men gissar på 4 kg plus är inte van vid en mage som är i vägen hela tiden. Hoppas såklart jag kommer kunna tycka det är roligt och mysigt att vara gravid snart.

 2. DeMarkey skriver:

  Jag är inte preggo, men mår bra med mina två ändå. Det räcker gott och väl för mig, för jobbet med två är enormt och kräver en hel del tålamod, som jag inte har. 😀

  Fin mage du har sötis, jättefin! Mysigt med sparkar och alla buffar. Det är verkligen magiskt.

  Ha en fin dag

 3. Olivia- småbarnsmamma som lever drömmen i England skriver:

  V.24 och väntar vårt tredje barn. Har känt sparkarna utan på magen i ett par veckor nu, så mysigt, speciellt när de äldre syskonen kan känna och förstå. Mår bra i graviditeten men lider av vinterförkylningarna. Undrar också om jag kommer vagga i v.30. Magen är så mycket större denna gången..

 4. Vecka 36 här så en bit före, men kul att följa andra ändå! Jag vaggar som tusan och har gjort ett tag pga svår foglossning sen v.16 ungefär. Jag längtar verkligen efter att kunna gå ut på en normal promenad igen utan att behöva stödja mig på kryckor.

 5. Dr L skriver:

  Hej!

  Är gravid i vecka 23 precis som du. Väntade barn samtidigt som dig sist också och tycker det är kul att följa. Härligt att du ser ut att må så bra! Själv har jag varit sängliggande i mer än 3 månader pga kräkningar men börjar sakta återvända till livet och jobbet. Längtar efter lillan så jag går av, bara 4 månader kvar nu!

  • Johanna skriver:

   Stackare! Jag har precis vart sängliggande 2 veckor pga kräkningar och det tyckte jag va nog drygt! Lycka till:)

 6. Nathalie skriver:

  V. 21 + med första barnet och tycker det är jättekul att hänga med i andra graviditeter. Mår jättebra! Kram

 7. Linnea skriver:

  Är i vecka 32 och börjar känna att vaggandet är nära. Fick första barnet en vecka före dig så det är så kul att vi tajmar varandra hyfsat bra igen! Den här gången upplever jag ett mycket större tryck neråt när jag går, så att jag blir konstant kissnödig av att röra mig och verkligen känner att huvudet är nere mellan benen sen flera veckor tillbaka. Det minns jag inte så tidigt från förra graviditeten och det gör allt lite tyngre. Känner att tyngdpunkten har flyttat sig och att jag nu lutar mig bakåt fast jag försöker tänka på hållningen.

 8. Evelina skriver:

  Gravid med andra barnet v. 25, bf 16 maj!!

 9. Jessika skriver:

  Jag är i vecka 21, kände mig svinstark senaste veckorna fram till i lördags när jag däckades av en förkylning. Så nu är jag mest snörvlig och ynklig och tänker typ bara på mat. Men utöver det vill jag nog säga att jag mår riktigt bra egentligen!

 10. Marie skriver:

  v. 26 här (25+5) så en bit före dig.
  Mådde illa till vecka 11, hade paus till vecka 18 och mådde pyton till vecka 20 igen. Kände sparkar i vecka 20 och de kändes utanpå i vecka 22.
  Jättemysigt att följa dig i din graviditet, du är så ärlig om det mesta 🙂

 11. Camilla skriver:

  V. 28 (27+5) med första barnet. Kände första sparkarna i v 23 och mannen kunde känna 1 v senare. 🙂 Har mått bra hela tiden men magen är allt lite i vägen sedan en månad.
  Kämpar på med löpning, spinning och mina chins – med 8 kg extra vikt är det okej för mig att jag behöver passning direkt. 😉

 12. jelag skriver:

  Hej!
  Vi är i exakt samma vecka! Kul att följa dig 🙂

 13. Jämtlandshanna skriver:

  Inte gravid men tycker det är kul ändå! 🙂 spännande att kunna jämföra med sin tidigare graviditet också.
  Kramar!

 14. D skriver:

  V. 30! Känner mig ganska smidig i kroppen, förutom att jag har himlens mkt foglossning. Samt svullna händer och fötter. Önskar jag också kunde röra lite mer på mig, är rädd att kroppen förtvinar! Längtar mycket efter bäsen där inne.

 15. Millan skriver:

  Jag går in i vecka 18 imorgon med första barnet och har varit nervös för allt sedan start. Du vet känslan av att inte riktigt fatta att man är gravid, utan att det lika gärna kan vara en väldigt försenad mens? Har mått ganska bra hittills förutom trötthet och har nästan varit besviken (!?) för att jag inte känt av mer. Har ingen riktigt tydlig mage än och alla som får veta att jag är gravid blir förvånade, följt av kommentarer om att det verkligen inte syns, något som jag inte blir lugnare av. Nu är det 1 1/2 vecka till ultraljud och idag har jag känt av en liiten rörelse längst ner i magen, så nu kanske jag äntligen kan släppa oron och njuta lite! Längtar tills vi kan planera och drömma mer om inköp, namn och framtiden med bebis 🙂

 16. preggo skriver:

  V 25+5 med första bebben. Vaggar redan pga ”härlig” foglossning som dessutom ilar som faaen i puppbenet (blygdbenet med korrekt benämning haha). Har mycket sammandragningar och haft en blödning för ca 1 vecka sen, samt huvudvärk/migrän sen v 13. Humöret är inte på topp alla gånger och kan gnälla över hur jobbigt det är, men är otroligt tacksam över bebben i magen då det tagit tid och kraft med tidigare förlorade barn i mage sent i grav. Håller alla tummar för att vi får åka hem från bb med en bebis denna gång!

  • preggo skriver:

   Och med första bebben menar jag att jag nu ska ha passerat en ”riskzon” i min graviditet. Är tredje graviditet men första barnet

 17. Sandra skriver:

  V. 25!! Mår oförskämt bra förutom problem med magen pga järntabletterna. Dock oerhört sugen på semlor hela tiden.. 😉

  • Petra skriver:

   V. 10 och redan magproblem pga järnet. Förra graviditeten fick jag järn utskrivet i vätskeform och det var bättre. Ska kolla upp det igen.

 18. Lisa skriver:

  Är i v 21 med barn två!

 19. Tove H skriver:

  Elaine! Så kul för oss att se din bebbes och din utveckling. Kanske speciellt för oss gravida, jag vet inte. Hur som, jag är i v21 nu tror jag, ja, v21. Haha! Mår bra men är så fruktansvärt ojust mot min karl. Har inget tålamod alls emot honom. Börjar dock vända nu, hoppas på att inte vara en häxa i 40 veckor!!! Kramkram

  • Lollo skriver:

   Är också i v 21 och ofta irriterad på mannen utan godtagbar anledning. Igår tog han fruktsallad med fel hand och fick en snäsning för det 🙁 stackarn

 20. Jeanette skriver:

  V 34 för mig med andra barnet och här vankas det fram. Är så sugen på att bli av med magen och ontet och börja träna igen!

 21. Kristin skriver:

  Hej! Är ca 2 veckor efter dig tror jag, så härligt att ha någon som är lite före så man vet vad man har att vänta sig, gah! Just nu har jag ångest gällande att välja sjukhus här i Stockholm ! Vilket ska man ta, bara det närmsta?! Panik, har ni tänkt nåt där? Detta är första barnet så har ingen erfarenhet alls av vart man ska ta vägen. För mycket val… Kram

 22. Hilda skriver:

  Är i vecka 28 med BF 24 april. Detta är andra barnet. Min äldsta son är född sept-12. Har mått ganska bra hittills. Känner av fogarna lite om jag hållt igång för mycket. Men det fungerar att jobba iaf som vanligt. Cyklar från och till jobbet. Men ingen träning

 23. Miriam skriver:

  Gravid i v. 25 med första barnet. Mått uselt sedan start och sedan en vecka sjukskriven 25% pga. sömnsvårigheter och huvudvärk i kombination med typ hjärtklappning, illamående, foglossning och nerver i kläm. Men man ska inte klaga =) Den som väntar på något gott!! Tack för en peppande blogg!

 24. Tess skriver:

  V.21 första barnet 🙂
  Mår bra men börjar få ont i ryggen.

 25. Rebecca skriver:

  Hej!
  Helt och topic.
  Läser din bok snacka snyggt, mycket bra! En fråga, en person med dålig självinsikt= svårare att bli en bra talare? Tolkar jag det rätt?

 26. Kristina skriver:

  Vecka 27 idag. Jag har haft en grymt bra månad med mycket energi och glädje. Ändå är det årets mörkaste och kallaste månad (bor i norra Norrland). Jag börjar fundera på att förbereda mig men gör ingen yoga (som förra gången) eller mindfulness. Dock är knipövningarna en daglig grej och det tack vare pilateselin på instagram. Borde väl ta fram pilatesbollen senare när BF närmar sig, fick tips av Ebba von Sydow om hur bra den är under värkarbetet. Det ska jag testa då. 🙂

 27. Linda Lundberg skriver:

  Är i v 23+2, mår väldans bra. Min sambo kände precis bebis spark i min mage och tycker det är häftigt. Vi har en 1 1/2 åring hemma och funderar mycket på hur han kommer reagera när bebis är här. Ser fram emot att följa dig de månader både du och jag har kvar tills dess vi får träffa våra bebisar♥. När har du bf?

 28. Sanna skriver:

  Hej Elaine!
  Jag är samma vecka som du och det är mitt andra barn. Minst lika spännande denna gång 🙂 Roligt att få dela denna graviditet med dig! Jag mår inte så bra i kroppen men i själen mår jag bra, jag bara längtar tills denna lilla bebis kommer till världen! 🙂
  Jag blev så glad när jag såg att du var gravid igen, jag vet att du hade de kämpigt att bli gravid denna gång. All lycka till er och jag följer dig med spänning 🙂

 29. Emelie skriver:

  Vecka 19, andra barnet. Mår bra! Ultraljud igår, så härligt att få de en frisk liten knodd där inne!

 30. Sara skriver:

  Jag är gravid i vecka 19, med första barnet (drömt om detta länge). Efter 16 veckor av hormonkaos i kroppen (totalt känslolös, vilket har varit jätteläskigt, ”hjälp, vad har jag gjort? jag är gravid med någon jag inte är kär i längre!”) illamående, den enorma tröttheten och känslan av att bara vara fet och ful så har jag äntligen kommit in i den där omtalade lyckobubblan. Känner mig fin, magen syns, har mer ork, och bara går och småmyser med tanken på att det ligger en bebis där inne.

 31. Cc skriver:

  Jaa, kul med magbilder! Finfin liten kula du har!

 32. siri skriver:

  Jag ligger på exakt samma vecka som dig 🙂 Beräknad till den 31 maj <3 sirialina på instagram!

 33. Amanda skriver:

  Äntligen, kul med gravid rapport! Jag är i v 11 med nr 2 som jag fortfarande ammar 🙂

 34. Cecilia skriver:

  Idag 1/2 är jag i v 23+2 så jag tror vi ligger ganska lika i graviditeten. Kul att följa dig då! Gravid med 2:a barnet och mår toppen än så länge, har dock en vilde i magen. Kände lillen redan i v17 och sambon kunde känna i v 19 🙂 så det är full fart därinne!

Lämna en kommentar