Läser tsunamiberättelserna


IMG_5317.PNG

Tårarna bara öser ned. Läser om Pigge, Emmelie Ohlsson och många fler som förlorade sina nära och kära till Tsunamin. Sen läser jag Magdalena Graafs blogg. Den känns så ärlig och genuin. Jag är så glad att hon har kvar alla sina läsare under sin fas av sorg. Man vet ju aldrig. Ni var många som var med mig när jag sörjde farfar. Jag delade med mig av sorgen här på bloggen. Men ibland var jag rädd för att någon skulle kommentera något i stil med ”nej, nu får du rycka upp dig”. Det hände aldrig och det verkar vara så för Graaf också. Så skönt. Ni är människor som läser bloggarna och ni har, precis som oss bloggare, livsfaser och det fina är att de går över och så kommer det nya.

IMG_5346.JPG

Men jag inser att jag mår bra av att läsa hennes blogg oavsett fas. Hon hanterar allt så rätt och ärligt. Vi är alla med om sorg nån gång.

Vad läser ni gör bloggar förutom min?

Bloggvännerna har ordet

12 svar till “Läser tsunamiberättelserna”


 1. Sanna skriver:

  Jag läser dagligen din, bellas , paulas , skitungarna, Magdalenas , jonna jinton och linneaiusa .

  Sen finns det bloggar jag läser precis så som jag ser på 2 and a half men – alltså bloggar där man inte behöver fundera / tänka / analysera / lära sig något utan det mesta är bara yta / perfektion och nya jeans 🙂

  Men gillar kontrasterna .

  Dom jag radade upp är mer bloggar som jag läser när jag har tid till eftertanke och reflektion , dom ger mig verkligen någonting <3

 2. Xiao skriver:

  Jag läser bara din. Fick du något svar från A? 🙂

 3. Johanna skriver:

  Din, Jennifer Sandströms & Blondinbellas, sedan småsurfar jag runt på annat en del också. Farligt med två gravidbloggar, guuuud vad jag längtar efter bebis..

 4. Anonym skriver:

  Kära Elaine, gissa vem Angelica, Denise och Messi träffade strax före jul

 5. Carola skriver:

  Monas universum, Att vara någons fru, Glamourpsykologen, Magdalena Graaf, Den enarmade banditen, Lady Dahmer, Malenami, För sån é jag, Cecilia Blankens, Knivlisa, Spiderchick…..mfl

 6. Carina skriver:

  Vilka fina men också sorgliga berättelser! Jag läser din och knivlisas blogg.
  Jag tänker på det här med sorg. Jag blir oftast bara tom när jag läser om det, i veckotidningar talar folk ut om den jobbiga tiden – och hur fantastiskt starka de blev sedan. Sen, när sorgen på något sätt omvandlades till styrka.

  Min sorg, mitt syskon som dog plötsligt, har visst gjort mig starkare. Jag har svårt att fastna i en grå vardag, jag har lätt att älska och visa kärlek. Jag vet att jag bara har idag.

  Men det är också det där som aldrig försvinner (eller gör det? det har gått sex år nu) som man inte pratar om. De där hjärnspökena man ska gå runt med i tystnad. Jag pratar inte om det, det kanske är bara jag som fastnat i sorgen, alla andra som lyckas vända den?
  Den där vetskapen om hur ont det gör, att jag hade bytt ut alla styrkor i världen mot att aldrig ha behövt gå igenom det. Se mamma tappa hoppet, bli apatisk. Oron. Bilderna på näthinnan, den onaturliga ansiktsfärgen. Ångesten. Paniken. Sorgen, den där sorgen som gjorde att man aldrig ville vakna igen. Så ont den gjorde.

  Visst är jag starkare idag än innan. Det säger jag till folk. Jag pratar inte om bilderna som kastar sig över mig vid helt fel tillfällen. Jag pratar inte om att jag inte vågar stänga av telefonen för att alltid vara nåbar om det skulle behövas. Inte att jag kontrollerar mitt barns andning tiotusen gånger när han sover. Inte om hur lätt det är att fånga dagen, men svårt att släppa den i rädsla för att det var den sista dagen vi fick. Inte om julklapparna man ville köpa, i år igen, men som inte kunde ges.
  Den där saknaden.

 7. Karin skriver:

  Självklart läser jag din blogg men även Magdalena Graaf, Ebba von Sydow, Blondinbella och modernmom med Pernilla W.

  Önskar dig ett gott slut och ett riktigt Gott nytt år!

 8. Sara skriver:

  Min favorit förutom din är helt klart PT-Fias! Annars mixar jag hejvilt och läser bl.a. Blondinbellas, Katrinz, Vimmelmamman och Graafs.

  Men som sagt, din ligger högt i topp! Kram

 9. Emilia skriver:

  Jag läser självklart min blogg! Men tänk om jag länkar den här, blir det då för mycket direkt marknadsföring tro? 😀

  Jag läser din så klart, Blondinbellas, Odd, Josefin Knave (hon är så underbar!!) Clara Henry apropå underbar, Ebba von Sydow, Pingis, Kenza (för jag gillar hennes självständighet för att ha varit med om så många saker), Katrinz (för jag älskar hur kaxig hon kan vara och stå för det) samt apan satt i granen.

 10. Marie skriver:

  Jag läser Vimmelmamman, Magda Gad, Fredrik Backman, Våra Skitungar, Linda Lindorff, Underbara Clara och en del andra bra som inte är aktiva längre, som t ex Jag är Elisabeth, Taxilandet mfl.

 11. EL skriver:

  Självklart din blogg, Magdalena Graaf och som du säger oavsett fas men jag mår bra av att läsa den, man lär sig mycket och hon är så sann och öppen! Blondinbellas, Paulas, Hugos, Fokis, Kisses, gaybloggen. Gott och blandat med andra ord 😀 kram!

Lämna en kommentar