Barbro Dilza Eksvärd


Vi är tillbaka i namndiskussionerna, men denna gång om det skulle bli en tjej. Och vilka kvinnor som har betytt mest för mig och Gustav är våra mammor Dilza och Barbro.

IMG_5074.JPG

Gustav garvar: Barbro-Dilza Eksvärd.

/Elaine, tycker det här med mellannamn är svårt.

Bloggvännerna har ordet

7 svar till “Barbro Dilza Eksvärd”


 1. Ulrika skriver:

  Det behöver ju inte vara bindestreck mellan namnen och tilltalsnamnet behöver inte stå först.
  Själv heter jag Sara Ulrika Margareta där Ulrika är då tilltalsnamnet. Att tänka på är dock att första namnet lätt blir förnamn utomlands.

  Men som exempel: Barbro Elisabeth Dilza, Barbro Mathilda Diza.

  • Emma skriver:

   Tycker det låter jättefint! Älskar blandningen av två så olika namn från olika länder/kulturer – det i sig berättar ju en bit om bebisens historia.

 2. apolonia skriver:

  Måske kan det næste barn også hedder noget med M..`?

 3. Lisa skriver:

  Vi har samma problem här hemma! Eller, jag har tusen förslag och sambon kontrar hela tiden med ett kraftigt NEJ! Ska bli kul att se vad ni bestämmer er för. 🙂

 4. Tvåbarnsmamman skriver:

  Elaine, kan du inte berätta lite kring hur du tänker vad gäller kön? Om du fick välja hade du då helst velat ha en tjej för att ”ha en av varje” eller kanske en liten kille till eftersom att du vet hur det funkar(jag vet, barn är olika oavsett om de är av samma kön, men du fattar hur jag menar) ?
  Vore så intressant att höra.
  Önskar er all lycka till!

 5. Emma skriver:

  Haha, vi har en liten 11-månader gammal Barbro här hemma 🙂 I mellannamn, alltså. Båda mormödrarna hette det, så det var givet.

  Gillar det mer och mer faktiskt, och någon gång har jag tänkt att det kanske inte hade varit så dumt som tilltalsnamn… Men det kanske är mer för att min mormor (original-Barbro) var så fantastisk.

  Kram!

 6. D. DeMarkey skriver:

  Wow vilket vacker namn din mamma har!!! Love it. Hoppas er flicka (om det blir flicka) får eget namn och inte era mödrarsnamn i alla fall. Mellannamnet kan vara från någon mor om man vill men helst vill man nog ha ett EGET namn som är tilldelat till MIG. 🙂

  God jul

Lämna en kommentar