”Oj!”


Jag är på väg mot en plåtning som mama anordnar för ett reportage jag kommer vara med om som handlar om kroppen. Figurnära var önskemålet i klädsel. Hade bara den här lilla klänningen, pocahontasklänningen. Tycker den är superfin. Gustav fick sig en liten chock på morgonkvisten.
IMG_4161.JPG

Gustav: Oj!

Jag: Vaddå oj?

Gustav: Så stora tuttar så tidigt?

Jag ler: Meh, det är inte så att jag vaknar med en a-kupa och somnar med en d-kupa.

Gustav drar upp klänningen till halsen: Nej det är sant. Du är såååå fin nu!

/Elaine, hoppas inte klänningen är too much för mama.

Bloggvännerna har ordet

9 svar till “”Oj!””


 1. Jenny Fransson skriver:

  Hot mamma!! Shit va jag gillar sin stil, och dina inlägg. Sitter och ler när jag läser det som blivit sagt mellan dig och Gustav. Kör på! Du är härlig

 2. Hlin skriver:

  kan förstå att han satte kaffet i halsen – hot mama på ingång!

 3. Cecilia skriver:

  *vissel vissel* ❤️

 4. Gravid och ledsen... skriver:

  Först och främst stort grattis Elaine till din graviditet! Det strålar om dig!

  Jag är gravid i v.16 och väntar mitt andra barn. Det är ju så att magen blir större fortare med andra barnet men jag blir så ledsen över kommentarer som ”oj du kommer verkligen bli hur stor som helst om du är så stor i v.16”. Hur bemöter man sånna kommentarer på något klokt retoriskt sätt? För inombords så sårar såna kommentarer mig 🙁

  • Usch man blir ju galen på sånt där! Jag är också gravid med nr 2 men i v 20 och visst går det fortare att få kulan men jag har också läst att det är tarmen som reagerar snabbare på hormonerna och fyller ut det hela en del. Men stopp och belägg för såna kommentarer säger jag bara, har man inget vettigt att säga ska man hålla mun. Jag hade besvarat det i stil med att ”ja du hade väl helst se mig explodera av den här graviditeten vilka fina komplimanger du kommer med” eller något liknande faktiskt! Big no no no till sånt alltså! Hoppas du hittar sätt att bemöta såna dumheter och försök njuta av att du faktiskt ska ha ditt andra barn till våren! <3

  • AnonSno skriver:

   Jag förstår hur du känner dig. Jag har varit gravid en gång och fick alltid höra att jag var så liten. Blev jätteledsen och det var verkligen det alla sa när de såg mig. ”Är du säker på att du är så långt gången?!”. Det var först efteråt när jag såg på bilder som jag insåg att jag inte alls var liten, i slutet hade jag en vanlig gravidmage. Men folk tyckte att ”5 månader” lät som mycket trots att bebismagen omöjligt kan komma innan 3. Första graviditeten brukar ju vara lite seg, folk tänker ju på en stor kula när man hör ”gravid”, utan att minnas vägen dit.

   hur som helst, visst är det väl så att magen syns tidigare men i slutändan blir man ungefär lika stor andra graviditeten? Bara att det är en spurt i början liksom. Det är ju härligt med en synlig bebiskula, tycker jag. Saknar verkligen just det. Om du vågar så skulle jag pika tillbaka så de förstår att det är en elak kommentar. Tror inte att folk förstår att man tar illa upp utan bara vill kommentera något. Var stolt över din mage, du ger liv åt en helt ny människa just nu! Och du får mer tid med babykulan om den kom tidigt 😉 Ta hand om dig!

  • A skriver:

   Hej! fick oxå såna tråkiga kommentarer min första graviditet trots att jag faktiskt inte var så stor men blev ändå ledsen och gick hem o kollade in magen allt för mkt i spegeln. vad spelar det för roll egentligen hur stor magen är!? bara larvigt att ge så dumma kommentarer. blev i bland kallad ”tjockis” på jobbet, med glimt i ögat dock men jag tyckte inte alls de va kul! en kompis sa då till mig att när hon fick en kommentar som ” oj vad stor du är!” svarade hon ” ja jag är ju gravid, vad är din utsäkt?” jag tyckte de var klockrent och riktigt häftigt sagt 🙂

 5. DeMarkey skriver:

  ha ha ha vilken rolig Gustav du har. 😀
  Ja du är verkligen jättefin, så vacker och glänser.

  Lcyla till.

 6. Noomi skriver:

  Vadå ”så stora så tidigt?” Jag är i v.9 och har gått från en Bkupa till en stor D. Mina bröst fullkomligt exploderar alla mina tröjor just nu 😀

Lämna en kommentar