Things to do, people to meet


IMG_2823.JPG

Hallå folket! Hoppas att helgen var fin. Jag hann med både träning, bio, fika, långpromenader i stan och mycket lek med Matheo. Jag hade en paus från mobilen och det var himla skönt kan jag lova. Nu ska jag på lite äventyr. Jag ska intervjua folk till ett projekt jag är inblandad i som är hemligt än så länge, men 2015 får ni veta.

Hur mår ni? Bra eller dålig start på veckan? Är ni glada att måndagen är här igen?

Jag fick en bra start! Utvecklingssamtal på Matheos förskola med pedagogerna. De visade en sån fin film de hade gjort på barnen med musik från Laleh. Jag är så blödig så jag började storböla under filmens gång så Gustav vi hålla om mig. Haha, lilla jag. Jag fick i alla fall beröm för hur jag hanterar Matheo när han slåss. Viktigaste delen är tydligen att byta rum, låta dem vara ledsen, krama om och sen prata/förklara. Men precis som Petra säger så ska man också hitta orsaken till att de börjar slåss. Så nu har den jakten börjat för mig, förstå bakomliggande faktorer när Matheo blir frustrerad och slåss.

/Elaine, lär sig så mycket av att få vara mamma.

Bloggvännerna har ordet

9 svar till “Things to do, people to meet”


 1. Emma skriver:

  Här har det börjat mer ledsamt. Pojkvännen sen 3 år och jag har sagt att det inte går mer. Jag vet inte vad jag ska göra framöver och det känns förjävligt att den bästa människa jag någonsin mött inte kan vara min. Att vi inte kommer dela den där framtiden är en helt sjuk tanke och så oändligt sorgligt. Just nu gör vi varandra ledsna och det var ju aldrig meningen!! Jag läser din blogg och tycker du är en fin förebild. Tack för de avledande tankarna du ger i och med bloggen, de är välkomna just nu. Kram!

 2. Sofia skriver:

  Hej Elaine! Förstår om du inte vill svara på den här frågan pga ev. läskiga stalkers men jag testar?! Jag bor precis bredvid dig och ska ha barn när som helst, och det här med förskola känns som en djungel! Känner ingen som bor här och man vill ju gärna ha en rekomendation, så min fråga är vilket föris Matheo går på eftersom du verkar väldigt nöjd? Tack för en superbra blogg! Kram

 3. Emma skriver:

  Börjar bra trotts att jag sitter på ett jobb jag hatar, om 46 dagar åker jag till mitt hjärta i USA, och nu har vi bestämt att vi ska köra upp till där jag bodde och hälsa på min andra familj. Åh ser så mycket fram emot att visa honom världens bästa stad och presentera honom för min värdfamilj! Men det i baktanken står jag ut på mitt 24-timmars pass 🙂

 4. DeMarkey skriver:

  Åh söta lilla dig!! Så go som började böla, men man blir ju blödig när det gäller ens barn, så är det numera. 🙂

  Hoppas det löser sig med lillen så att du hittar källan. Han kanske lär sig ifrån andra på dagis? Lycka till.

  Må bäst!

 5. wigwag skriver:

  Så fint..Matheo dansar till Laleh. Man förstår ju att det satt bra i modershjärtat. Det kommer såklart lösa sig för Matheo eftersom han har en så stark social struktur runt omkring sig som kan så mycket. Inklusive sina föräldrar.

 6. Amelie skriver:

  Jag är säker på att hans förskollärare tog det som en komplimang. Att få se glada känslor hos föräldrar värmer en flera dagar kan jag intyga!
  Vill bara flika in en liten sak angående att han slåss. Om du kan hitta något mönster i varför han gör som han gör så berätta för honom vad han kan göra istället för att slå. Ibland slåss barnen för att de inte riktigt vet hur de ska hantera situationen. Ibland är det lätt att ta för givet som vuxen hur man ska göra – men det är inte alltid lika självklart som barn. Och som du har sagt innan, det är kärleken som är det viktigaste! Kram!

 7. hb skriver:

  Ofte er de bare trøtte eller sultne.

 8. För mig började veckan superbra, jag svävade verkligen på moln efter en jättelyckad dejt med en tjej i söndags. Men idag pratade vi i telefon och hon sände signaler som fick mig att tro att hon är helt straight? 🙁 Aldrig lyckas man falla för rätt person… Men jag funderar på att ignorera den insikten och låtsas att hon gillar mig så som jag gillar henne! En dag till med molnsvävande vore helt underbart…

 9. Majken skriver:

  Superwoman-pose:) När man ser dig i den tröjan blir man verkligen motiverad till att träna! Om du inte kunde träna på gym av någon anledning, vilken träningsform skulle du då ägna dig åt? (om du vill ha det som ämne)

  Fint med mammaglädje i bloggen:)

Lämna en kommentar