Stark och svag på samma gång


IMG_1745.JPG

Har ni tänkt på att svaghet och styrka ligger väldigt nära varandra. Hela träningspasset kände jag mig svag, men facit i hand var jag ändå stark eftersom jag genomförde det.

Man kan tänka så i andra situationer i livet. Som att vara svag för en person, men stark nog att inte vara involverad med honom för att relationen var destruktiv eller kärlekslös. Vara helt orkelös småbarnsmamma men ändå lyckas ta hand om-, och ge kärlek till barnen.

Jag är glad att jag har valt styrka trots känslan av svaghet så pass många gånger. Valt att gå när det känts som att man inte haft ben. Jag tror att gör man det i tillräckligt många områden i livet så smittar det av sig på områden man minst väntar som på gymmet. Träningen gick bra i dag trots att jag kände mig svag. Livet är bra idag trots alla svaga perioder. Jag är stark. Är du?

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Stark och svag på samma gång”


 1. Gutterflower skriver:

  För min del skulle jag säga att jag är galet stark vissa dagar. Andra inte… Det pendlar lite fram och tillbaka men på det stora hela är jag nog stark oftare än svag. 🙂

 2. Johanna skriver:

  Du är så bra Elaine och det betydde så mycket för mig att äntligen få lyssna på dig igår och säga hej 🙂

  Jag växlar mellan att vara superstark och svag. Ibland om jag är ensam blir jag svag och dålig mot mig själv… men jag försöker att vara stark, fysiskt men framförallt psykiskt. Det gör jag genom att försöka göra kloka val.

  Har dock märkt att det är lättast att inte vara ensam. Att få sova nära någon annan, att äta med någon annan, att umgås med någon annan. Jag behövde min egentid så jävla mycket.. jag tror inte det är så längre. Och tvåsamhet är det största, vackraste jag varit med om… någonsin.

 3. Jag är skitstark! 😀 Har blivit det genom åren, när man kastats runt av och i livet sen barnsben blir man liksom stark. För att jag var tvungen, annars hade jag inte varit här idag.

  Sen måste jag tacka för inspirationen! När jag ser dina träningsinlägg blir jag varm i kroppen, för jag minns känslan, och jag saknar den så enormt! Trots sjukdom (kronisk och genetisk) som med åren misshandlat min kropp skoningslöst, har jag börjat med styrketräningen igen. Mitt mål är att kunna göra minst en chin inom ett år. Det SKA gå!

 4. D. DeMarkey skriver:

  Jag är stark gällande vissa saker, riktigt stark. men när det kommer till annat kan jag vara riktigt svag, svag att jag inte konfronterar mig själv på det sätt jag skulle behöva och ta reda på lite svar jag behöver inom mig själv.

 5. Jämtlandshanna skriver:

  Ja, det pendlar så det där. Ibland är det vissa dagar jag känner mig stark eller svag och ibland kan det vara i vissa situationer.

 6. esterii skriver:

  Jag är så stark att jag orkar vara svag också.. Men det kostar.. svett, tårar, tålamod, och kärlek..

 7. […] här Elaine skriver om att vara stark och svag på samma gång är himla intressant. En lite tankeställare, precis som Olof Röhlanders peptalk som landade i […]

 8. S skriver:

  Åh Elaine, idag behövde jag verkligen den här påminnelsen! Har inte läst din blogg på några veckor, men tog mig tid idag att kika in och vilken tur! De senaste veckorna har jag känt mig svag i kroppen, pga, kronisk värk, i psyket pga av ångest och psykisk misshandel och undrat varför jag inte är lika stark som alla andra? Men när jag läser det här inser jag ju att jag faktiskt är stark som orkar gå till jobbet varje dag, som orkar bry mig om andra och som har orkat träffa en psykolog för att ta tag i mitt psyke. Man behöver ju inte vara stark alltid.

  En bok jag verkligen rekomenderar är Drunkna inte i dina känslor, som handlar om att vara så kallad ”starkskör” och hur det påverkar ens vardag. Den har hjälpt mig mycket i min förståelse varför jag ibland kan känna mig stark och mäktig, men ibland som inget mer än en lort!
  Som allltid Elaine är du en positiv påminelse och du lyser upp min dag!

 9. Ja, det är ju vilan som bygger musklerna.

Lämna en kommentar