Stoppad av snor


Jag skulle läsa in Vardagsmakt idag, men när bossen för det hörde mig sa han att det skulle bli ett snorigt kapitel. Vem vill ha en sån talbok. Där ett kapitel är en snorapa? Inte jag i alla fall. Men det stoppade inte mig från att gå över till Meryem och vattna hennes blommor. Hon är i Italien en hel vecka. Dagens outfit är Gustavs mysbyxor och Meryems adidaströja!

IMG_9562.JPG

Jag ska kurera mig hela dagen och sen ikväll är det jobb för Aftonbladet. Partiledardebatten ska kommenteras, det ser jag fram emot!

IMG_9567.GIF

Jag kommer sitta i studion och kika på partiledarna live. Hoppas att få snacka med några. Vilka tycker ni att jag ska prata med och vad ska jag fråga/säga?

Läste era kommentarer om att jag gick till leklandet sjuk.

IMG_9448.JPGIMG_9455.JPG

Gud vad klantigt av mig att inte tänka längre, vilken rookie jag är. Jag tänkte att vaddå jag spritar händerna och hänger bara med Matheo som för övrigt var frisk. Men han kan ju bära på mina baciller och smitta ändå. Mycket klantigt av mig, det gör jag inte om. Promis!

Nu smittar jag i alla fall inte längre så Deshi tyckte det var helt ok att jag kom och fixade håret. Hösten är här och det betyder att afrot ryker eftersom jag vill skydda det från kylan. Nu ska jag ha rakt och lite längre ett tag. Funderar även på att färga det svart. Får se.

IMG_9566.JPG

Vad gör nirå?

Bloggvännerna har ordet

15 svar till “Stoppad av snor”


 1. Chatrine skriver:

  Jag gillar verkligen ditt sätt att hantera misstag. Du blir uppläxad som en elev i en skola på 40talet och hade så väl kunnat hamna i en försvarsposition och sänkt dig till påhopp. Du hade också bara kunnat spela dum och inte berört kritiken alls.
  Men inte du 🙂 Du bara konstaterar att du gjort ett misstag, tar till dig och sen lämnar det.

  BRA!!! Återigen en förebild 🙂

  • Hmm skriver:

   Jag måste nog inflika att de som jag läste som kommenterade det hela gjorde det med takt och finkänsla och dessutom avslutade med ett ”krya på dig”. Så en uppläxning tyckte jag nog inte att det var. Snarare informativt och en vädjan om att tänka rätt nästa gång.

   • Sofia skriver:

    Jag hoppas inte att min kommentar tolkades som någon uppläxning, det var absolut inte meningen som så, utan mer en upplysning. Jag förstår mycket väl att man inte kan vara insatt i allas situationer, man har nog med sitt och att hitta lösningar i sin egen vardag. Jag ville bara dela med mig av min familjs vardag där en förkylning kan bli väldigt allvarlig. Jag tycker i alla fall att det verkade som Elaine tog informationen rätt och det är jag glad över 🙂

 2. Sara skriver:

  Det här är det bästa med dig och din blogg – du är så himla ödmjuk och har verkligen en dialog med dina läsare!

  Det är många storbloggare som skulle kunna lära sig av dig!

  Tack! <3

 3. Hmm skriver:

  Så glad att du tog till dig av kommentarerna. Inte bara för alla som har känsliga barns skull utan även för alla där att vara sjuk blir till avbrott och komplikationer i vardagen som man kunde vara utan. Inte för att man alltid kan undvika att bli smittad, sådant händer ju, men om man vet att man är sjuk så är det bra om man tänker på att man kan smitta andra förebyggande genom att hålla sig undan i möjligaste mån man kan. För många så blir den påtvingade karensdagen en ekonomisk kosekvens som de kanske inte riktigt kan ha.

  Visste ni förresten att flera av dem som ni ser gå runt med munskydd i Asien inte gör det för att de är rädda att bli smittade utan för att undvika att smitta andra med deras pågående sjukdom. Omtanke på riktigt. 🙂

 4. D. DeMarkey skriver:

  Du är otroligt fin människa, en riktigt härlig person som kan ta till dig det man säger till dig (jag var dock inte en av dom, tänkte heller inte så långt) och erkänner ett fel och sen går vidare. Så coolt och precis så man ska vara, ödmjuk och ärlig. Fan vad du är bra E.

  Förresten, undrar lite nyfiket om du går och rakpermanentar? Eller vad menar du annars att du gör hos frisören? Vart nyfiken för jag la just upp ett inlägg för någon dag sedan, på bloggen, om att jag är såå sugen på att ha lockar som Shakira har, vågor och vart sugen på att permanenta mig, även om det är sååå förbannat ute. HAHA Vågar dock inte pga det kan slita sönder det lila hår jag har kvar typ.. 🙂

  Jag söker bara jobb som en tooook idag, har skickat in säkert runt 15 ansökningar på bara en dag, en förmiddag. En har redan ringt men jisses vilken skamlön för en person som mig.. Alltså erfarenhet och ålder tänker jag på då. Jaja, hoppas på att hitta något snart.

  Ha en fin snorfri måndag.

 5. Jenni skriver:

  Elaine – ska du föreläsa i Göteborg i morgon?? Min moster berättade nämligen att hon skulle och se på dig och jag får eventuellt ta en plats om de har över!

 6. Sofia skriver:

  Hej igen Elaine, det var jag som skrev kommentaren om min 4 årige son som måste bli inlagd vid förkylningar. Jag ville bara säga att jag blev så glad och lättad över att du tagit min (och andras) kommentarer rätt. Sen jag skrev kommentaren i morse så har jag haft lite ont i magen och varit orolig att du skulle ta den fel, men blev så lättad nu när jag såg att du tog den precis som jag ville. Det är ju det som är så svårt men skriftlig kommunikation tycker jag, att man inte kan se den andras minspel, höra tonläge mm. Men expert som du är så verkade du tolka helt rätt i alla fall! 🙂 Tack för världens härligaste och ärligaste blogg!

  • Elaine Eksvärd skriver:

   Det var din kommentar som fick mig att skämmas ögonen ur mig på ett bra sätt! Läxan är lärd och jag är så tacksam att ni ger feedback på sånt bra sätt. Känner mig klantig men inte som ett monster! Ni är världens bästa, jag ska verkligen tänka mog för i fortsättningen. Stor kram till dig och din lille❤️.

 7. Mona Werner skriver:

  Jag vill också passa på att säga att ditt sätt att hantera kommentarerna på (bland annat en jag skrev) gjorde mig genuint glad, det är så himla ovanligt att man tar till sig av kritik och kan säga det rakt ut som du gjort, att du tar till dig av kritiken, det ger respekt 😉 verkligen, det här med smittorisk, solidartitet och ansvar för varandras hälsa är viktig, speciellt eftersom man inte vet hur en förkylning blir hos en annan, och jag tycker att du verkligen är storsint på så sätt at du kan ta om någon kritiserar dig. Tack för DIN klokskap och jag hoppas att det framkom av min kommentar att jag inte ville negga utan ville framför en för mig viktig synpunkt. KRAM!

 8. Caroline skriver:

  Åå, kan inte du snälla förklara lite mer om ditt hår! På vilket sätt skyddas håret från kylan genom att du har det rakt och inte afro? Är inte behandlingen för att få det rakt mer slitsamt än vad kylan är?

 9. Jamtlandshanna skriver:

  Jag är också en rookie-mamma med min lilla dotter på 15 månader. Jag skulle också ha kunnat gå till leklandet (eller liknande ställe) om honor frisk men jag förkyld, med tanken att hon behöver ju stimulering som inte jag kan ge…
  Meeen, nu vet jag ju bättre! Så tack för att du är öppen och för att du lyfter kritiken, tar till dig den och för att du gör allt detta på ett så bra sätt.
  Och Krya på dig!
  Kram

 10. Anna skriver:

  Hej Elaine!

  Jag har en fråga som är lite mer ytlig.. Jag har också afro som du. Hur stylar du ditt hår? Gör du rakpermanent? Fönar?

  Du är så snygg!

  Skulle bli jätte glad om du kunde svara eller skriva ett kortare inlägg? Tycker det är så svårt att styla håret och det tar en evighet. Så alla tips mottages med gläde! =)

  Kram Anna

 11. Adina skriver:

  Hej! Jag vill också gärna veta hur du stylar ditt hår! Både afro och det raka, tycker du alltid ser så snygg ut oavsett 😀

Lämna en kommentar