Så ger vi oss på denna


20140621-221916-80356276.jpg

Gustav och Faje ska kolla bilar, de funtar på att köpa en gemensam att dela här nere i Spanien. Vi bor ju ändå grannar här. Matheo sover middag och jag ska ha lite me-time med en ny bok som jag tror halva Sverige redan har läst.

Vad läser ni? Nåt ni kan rekommendera och motivering?

Dagens träningspepp hittar ni fö här.

20140623-121002-43802128.jpg

/Elaine, lutar tillbaka solstolen och börjar läsa.

Bloggvännerna har ordet

18 svar till “Så ger vi oss på denna”


 1. Louise skriver:

  Hej!

  Jag måste fråga. Jag och sambon är träningsnarkomaner och vi ska flyga ner till
  Torrevieja (Rojales) nästa vecka till min brors hus och stanna en vecka. Finns det några bra och billiga gym i närheten?
  Hade varit kanon med lite tips!

  Mvh
  Louise

 2. Ruffie-Lina skriver:

  Läser just nu Inferno av Dan Brown. Har läst alla andra böcker (daVinci koden mm) och det är helt enkelt för att de är så jävla spännande skrivna!
  Boken innan denna var din senaste 😉 Motivering? För att du är så jäkla bra!

 3. Mari-Louis skriver:

  Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson – helt magiskt språk, fantastisk berättelse och så smärtsamt på riktigt.
  Den vidunderliga kärlekens historia – Carl-Johan Vallgren. Ljuvligt språk, overklig och verklig samtidigt. När jag läst ut denna bok, så undrade jag på riktigt hur världen bara kunde fortsätta runt om mig utan att förstå att något mycket speciellt hänt.

 4. Tania skriver:

  Elaine, jag beöver din retorik expertis nu.
  Jag ska ha ett medarbetarsamtal med min chef om några veckor. Där brukar vi dels prata om mina prestationer och lite övriga frågor som hen eller jag vill ta upp.
  Hur lägger jag upp på ett snyggt sätt utan att det tolkas som ren kritik mot hens person att jag är missnöjd med hen som min chef? Jag upplever att hen är väldigt upptagen med att själv stiga i karriären och struntar helt i ”sin” personal. Hen är extremt dålig på att delegera ut ansvar och gör helst allt själv. Jag känner mig inte delaktig i avdelningen längre. Vissa dagar känner jag att jg inte gjort rätt för min lön. Jag är en person som älskar att jobba och har gärna mycket att göra; då blir jag mer kreativ och effektiv, än att ha lite att göra; då blir jag långsam och omotiverad. Hur lägger man upp något sådant utan att det blir som ett enda gnällmarathon och så att budskapet går fram på rätt sätt?

  P.s jag har vid ett tillfälle påpekat för min chef att tycker att jag får för lite att göra osv och hen pratade bort det med att hen var upptagen med ett projekt och att efter det skulle det bli bättre men inget har hänt. Detta samtal hade vi för 2 år sen. Jag är den anställde som alltid är nöjd och inte gnäller annars och är väldigt omtyckt. Försökte sluta en gång men vart lockad med det ena och det andra och vart kvar. Gillar min arbetsplats och personen bakom min chef. Men hen är ingen bra chef. Hjälp hur gör jag?!

 5. Veronica skriver:

  ”Kriget har inget kvinnligt ansikte” för att det är ett helt nytt perspektiv på krig. Krig, och närmare bestämt andra världskriget, har aldrig skildrats såhär förut. Otroligt lärorikt (det historiska, genusperspektivet, det allmänmänskliga osv) och riktigt bra skrivet.

  ”Tell the Wolves I’m Home” för att det är en så fin historia berättad på ett sådant vackert sätt. Amerikansk Young Adult-litteratur som jag rekommenderar att man läser på engelska om man har möjlighet, eftersom jag tycker att ”ungdomsspråk” tappar så mycket i översättning från engelska till svenska.

  ”Expeditionen: Min kärlekshistoria” för att det är en så väldigt intressant berättelse skriven på ett väldigt bra sätt. Att verkligheten överträffar dikten stämmer verkligen i det här fallet, och det ger boken och berättelsen en alldeles särskild tyngd.

  Dessa tre böcker har det gemensamt att de är riktigt bra skrivna, det är bra språk, kreativa och originella historier/berättelser/format som verkligen drabbar en.

 6. Sonja Edin skriver:

  Jag heter inte Miriam. En fantastisk bok med förfärligt innehåll. Borde läsas av alla. Kan rekommendera den som ljudbok, inläst av Katarina Ewerlöf, berör starkt!

 7. Linda skriver:

  Mitt bästa tips just nu är Kaffe med rån då det är riktigt underhållande. Den handlar om ett gäng pensionärer som uppmärksammar att de har det bättre i fängelser än vad de har på och gör något åt det. Sedan är En man som heter Ove riktigt fin. Den handlar om en man i ett bostadsområde och hur ens grannar kan förändra ens liv. Hur det går att gå från ensam och sur till älskad.

 8. Simmaren av Joakim Zander. Spännande läsning, de kallar den thriller men jag skulle snarare säga action eftersom det känns som sådant filmmaterial. Handlar om en amerikansk spion i Mellanöstern som lämnar sitt barn. Långt senare råkar några svenskar ut för en jakt av amerikanska underrättelsetjänsten eftersom de kommit över material som de inte kan komma åt pga kodning. Utspelar sig på många häftiga ställen, bl a Bryssel. Riktigt bra skriven och den är utläst rätt snabbt! Oförutsägbar och fängslande är orden! 😀

 9. Caroline skriver:

  Vi har en bokcirkel på kontoret och denna månad läste vi Mayas dagbok av S Allende. Hon har även skrivit ’Andarnas hus’. Jag har inte läst särskilt mycket av henne tidigare men kan varmt rekommendera den, en intressant bok om Chile, dess historia och att finna sig själv. Vi var flera som var eniga om att det var en bra bok, däremot måste man ta sig tid att läsa den, det går inte att läsa en sida här och där utan gärna läsa en längre stund åt gången.

 10. Frida skriver:

  Åh, den boken, åh <3

 11. Ska läsa ”Mormor…” när jag har semester, så jag är liiiite efter jag med. Sen vill jag läsa Status 12 av Martin Melin och så rekommenderar jag varmt typ ALLA böcker av Adler-Olsen, äkta dansk morddramatik!

 12. Ley skriver:

  Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie, intressant och välskrivet om en nigeriansk kvinna som flyttar till USA. Mycket om kulturkrockar, samt hur man får till det perfekta afrot;-)

 13. Pernilla skriver:

  Khaled Hosseinis böcker som börjar med ”flyga drake” ❤️. ”Min mormor..” tror jag du kommer gilla! Tar upp många olika aspekter på ett annorlunda och säkert sätt!

 14. Lena skriver:

  Fredrik Backman är ett geni! Läst båda böckerna och jag älskar dom. Alla borde ha en Ove och en wors i sitt liv.

 15. Cissi skriver:

  Älskar den boken! Det är också den senaste jag läste och fick mig att böla som jag vet inte vad. Just nu läser jag bara kurslitteratur då jag har ganska exakt två veckor kvar av min termin tills jag får sommarlov.

 16. k.toresson@live.se skriver:

  Mina absoluta favoriter är Aprilhäxan av Majgull Axelsson (hennes Långt borta ifrån Niefelheim är också helt otrolig!) samt Medan regnbågen bleknar av Peter Pohl. Båda är bara så fantastiskt fint skrivna om gripande människoöden. Älskar dom! 🙂

  Sen är ju Backman helt fantastiskt. Har haft för lite tid hittills dock så ska läsa både Ove och Mormor i sommar, tänker jag. Ser fram emot det! 🙂 Vill hinna med Majgulls senaste också. Hon är alltid lika strålande.

 17. Sarah skriver:

  Jag rekommenderar Niceville av Kathryn Stockett. Handlar om hur svarta hemhjälper behandlades i USA förr, en kvinna vill skriva en bok om deras berättelser vilket inte är särskilt lätt eller riskfritt. Mycket bra och även filmen är värd att ses! Jonas Gardells ”Torka aldrig tårar…” – trilogin är också helt klart böcker som borde läsas.

 18. IdaHoo skriver:

  Jag har så många favoriter men jag läste precis ut ”livet efter dig”, en väldigt gripande och fin bok.
  Kan du tänka dig lite historia rekomenderar jag varmt trion: Brännmärkt, förföljd och befriad. Jag var totalt uppslukad av dem förra sommaren. De handlar om en väldigt stark kvinna som möter livets alla svårigheter i ett kallt 1300/1400-talets Sverige och Europa.

Lämna en kommentar