Livet i en balja


20140620-190005-68405063.jpg20140620-190005-68405226.jpg

Det blev att fira midsommar ändå. Vi blev bjudna till familjen Schlingmanns hus i Calpe. Så fint och härlig stämning. Inga prestationer. Här ser ni Per rätta till midsommarstången lite.

20140620-190219-68539786.jpg20140620-190006-68406210.jpg

Vi har ätit snackat och skrattat. Per och Lotta är verkligen sånna som jag vill bli när jag blir stor, sånt coolt par. 20 år har de varit tillsammans, men känns inte som ett gammalt par. De är verkligen bästa vänner. Tror att det kan vara en bra sak i parskapet. Vad tror ni? En vän sa en gång att väljer du partner så ska du både kunna ligga med personen och kunna ta en öl och garva ihop. Kan du inte det senare så tar det slut när förälskelsen lägger sig.
20140620-190005-68405710.jpg20140620-190006-68406702.jpg

Nu ska vi ut på stan och äta ”midsommarmiddag” som blir så svenskt som tapas. 🙂

Bloggvännerna har ordet

10 svar till “Livet i en balja”


 1. Jonna. skriver:

  Vad ligger symboliken i att ta en öl och garva ihop? Eller är det ett uttryck för något annat? Typ, ha roligt? Om en öl måste vara med, då vete sjutton.

  • Caroline A skriver:

   Jag fattade det mer som ”ha roligt ihop”. Jag brukar också säga ”ta en öl o garva ihop” när jag menar precis det – att ha roligt tillsammans. Och då dricker jag inte ens öl själv :p

  • Elin skriver:

   Men… orka.

 2. Hope skriver:

  HOPE 🙂

 3. Anna skriver:

  Min son jobbar på ett äldreboende där det bor ett par som varit gifta i ca 70 år. Väldigt gulliga mot varandra. Många i personalen är ensamstående mödrar med kraschade förhållanden bakom. De är förstås nyfikna på hur det gamla paret kunnat hålla ihop så länge, så någon frågade vad som var deras hemlighet? Den gamle tittade ömt på sin fru och svarade: Gift dig med din bästa vän!

 4. Linda skriver:

  Åh tränade en häst som hette Calpe.. Minnen..

 5. Helena skriver:

  Jag och min numera sambo tog en utflykt till Calpe i höstas på vår första gemensamma resa, så mysigt ställe! Missa inte att gå upp på berget i solnedgången någon dag, Matheo kan följa med en ganska bra bit upp innan det blir för brant osv. Hur fint som helst med utsikten över hela bukten där.

 6. esterii skriver:

  oj oj vad skönt och varmt det ser ut.. här i Norr Polcirklen, fyra grader blåst och nästan snö,, men för sjuttons gubbar vi körde ändå:)

 7. I hopp om råd från bloggsystrat skriver:

  Jag funderar mycket över hur viktigt förälskelse är kontra en känsla av att man valt någon man verkligen trivs att umgås med. Jag har träffat en kille nu som det kanske inte blixtrar till med fysiskt men som jag känt länge och som jag verkligen klickar med på det personliga planet. Jag skulle hemskt gärna vilja veta hur du/ni, med mer erfarenhet än mig, resonerar kring detta. Är det vettigt att fortsätta dejta även om jag inte känner så mycket ”pirr i magen” utan mer ”vi skulle nog få en väldigt bra framtid tillsammans”, då vi har liknande mål i livet. Det känns som att vi är mer ämnade för varandra än att bara vara vänner, och det har vi nog båda känt under en längre tid, men frågan är helt enkelt om det är värt att satsa på det även om passionen eller vad man ska kalla det för, saknas i viss mån.
  Anser du/ni alltså att man bör gå efter förälskelse, livskamrat eller försöka leta vidare efter en eventuell kombination?
  Tack för en bra blogg!

Lämna en kommentar