Prestationsångesten för att rita


Jag hade en svag trea i bild för att jag ”har en stor vilja”, men jag var och är urusel på att rita. Märk därför mitt kroppsspråk innan jag riktigt förstår att vi är bild. Jag jämför mig med Henrik Torehammar för att jämföra mina färdigheter med honom. Haha! Känner mig som den 12-åriga Elaine som så gärna ville, men inte kunde. Temat var i alla fall plakatretorik och här ser ni det.

Bloggvännerna har ordet

8 svar till “Prestationsångesten för att rita”


 1. t skriver:

  bra inslag! du säger alltid så bra saker 🙂 jag måste bara berätta om ett minne, när jag såg att ni skulle rita plakat rös hela jag och mådde nästan illa haha! inte pga dig utan för att när jag gick i mellanstadiet skulle jag skriva på tavlan. och dyslextiker som man är blir det sällan rättstavat eller särskilt snyggt. när jag står där och skriver så skrattar min lärare helt plötsligt och säger högt till HELA klassen ”se på de där ungar, varför tog dem bort handstils lektionerna, det ser ut som en höna har sprätt runt i lite bläck.. usch” dem där orden har lett till nån sjuk fobi där jag inte kan låta andra se min handstil! poängen med det hela modigt av dig att skriva och rita i tv! jag hade hellre högt av min ena tå.. applåder till dig! 🙂

 2. Alltså jösses ja bild har alltid varit mitt absolut värsta ämne. När jag var 10 ringde jag mamma och hade ont i huvudet, ville komma hem för jag kunde inte rita ett får. Mina kompisar var alltid duktiga på att rita medan jag aldrig haft en känsla för de där. Man fick ju andra talanger som tur är… 🙂 Skulle jag försökt måla den blomma du ritade skulle det gått helt åt fanders, honestly speaking…

 3. Fanny skriver:

  Alltså Elaine, haha! Jag älskar hur du stannar upp mitt i cirkeln och sneglar på Henrik, som ett skolbarn som fuskar på prov 😉 Och jag älskar att du har tillräckligt mycket självdistans för att skoja om det i efterhand! Jättebra inslag förövrigt, och du säger så mycket vettigt, som vanligt! 🙂

 4. Linda skriver:

  Hej! På tal om prestationsångest så har jag precis, för andra gången, i mitt liv hållit i en utbildning inom juridik. (Arbetar som jurist). Första gången gick inte alls bra, fick dålig kritik bla. Men sett till att jag aldrig utbildat, dåligt med tid att hinna förbereda (som inte berodde på mig)så blev prestationen under förutsättningarna bra. Och inför denhär andra gången så ville jag visa att jag kan bättre och fick mer tid att hinna förbereda (samt att jag försökte tänka på allt du sagt om budskap mm), så känner jag att det har gått otroligt mycket bättre! Tror tom att jag får positiv kritik! Och en del av det är tack vare att jag har blivit inspirerad av dig! 🙂

 5. Delia skriver:

  Vilken härlig rosa/lila färgskala ni tre körde på era kläder, verkligen vårkänsla!

 6. Jenny skriver:

  Elaine, jag älskar verkligen din röst! Harmonisk, stark och varm!
  Så skönt med innehåll och värme samtidigt. Stor kram till dig!

 7. izzy skriver:

  Hahaha! Så roligt! Och sen leendet som klistras på när du upptäckt att du är i bild! 😀

Lämna en kommentar