Från dagens föreläsning


bI_R4jC0bwwstM7Fzk6DU-jWINQHpIpAlN5TAHJ4yno,juOunSAyfIvwrcnKl5hZEFIWzCOVxTpq_4yqgvVm2wQ

Jag tycker det blev power utan att vara krystat! Det är tack vare Marcus Angelstig som tog korten idag. Här låtsats jag föreläsa när jag har satt publiken i diskussion. Tycker det är så härligt med de två vid min vänstra arm som ser mig ”falsk-posa” och börjar skratta.

0xMc0aJaTZdLFQhFtPdUXIJUBe-h-3zmzyl2ZxD1N2M,csEZn01SEM9tpb06SRM8AEx8pqwtcqzhkvrepPNmTPY

Superskön publik och jag hade bara 45 minuter till mitt förfogande, men jag tycker att det gick bra.

d-Eu35NGzakHPDUlCn7euQXGweCfPXsFm1b87M2Z10g,KT7bcBw0XA4RBxUBHg95Ytryr7k4bY9zTJcuc6WXITAlYG-CsdEsB-Hgi0wtxQCSksXsIV3WLcmWIVV2Uy8Tbo,WqTXtO1t_cuhQt9DqgSbJl64rZwsbYFigTA47h34NdQyN36A39XSV71lHle2n8oCUSW6WblnCyI4u0V5bOyQOI,Tsg_N2p_WJwNARzsQK3GNO8AL5iWW43fLTMld6SiIek

Jag älskar mitt jobb kort och gott. Nu ska jag kolla på sista avsnittet av Orange is the new Black. Jäklar vilken bra serie det är! Har ni några tips på vad som skulle kunna vara en bra ny serie att börja på?

Serier jag har sett:

The Sopranos

Homeland

House of cards

Sex and the city (såklart)

Games of thrones

Bloggvännerna har ordet

83 svar till “Från dagens föreläsning”


 1. Frida skriver:

  Derek! Också en Netflix serie, hur bra som helst!

 2. Emmy skriver:

  Homeland – den bästa serien jag har sett!

 3. Det blev skitsnyggt med toppen Elaine! Helt rätt miljö för en sådan stilig men färggrann sak.

  Jag skulle också vilja börja följa en serie men tycker det är svårt för jag blir så lätt rastlös. Har hört att homeland ska vara bra dock 🙂

 4. Sofia Cecilia skriver:

  House of cards! Lätt! Finns en säsong ute och den är helt AMAZING. Handlar om en manipulativ politiker som försöker jobba sin väg till toppen genom att… ja… Vet inte om det finns några gränser för att nå målet faktiskt. Kort och gott: fett spännande och du hinner kolla klart första säsongen innan andra släpps snart! Men varning varning: Googla inte ihjäl dig för det är en gammal series remake… om du inte vill spoila för dig själv…

 5. My skriver:

  White Collar! Beroende framkallande! Skön dynamik mellan karaktärerna,lättsam men också spännande!

 6. Annika skriver:

  Scandal! Den måste man bara se!!

 7. Linn skriver:

  Jag älskar Dexter och The mentalist! 😀

 8. Sofia skriver:

  House of cards! Hela säsong 2 släpps på Netflix 14/2.

 9. sanna skriver:

  eftersom alla vanligtvis tipsar om dom vanliga serierna, så tänkte jag tipsa om 2 ovanliga som få känner till, men dom är helt fantastiska.

  ” DEAD LIKE ME och DROP DEAD DIVA ”

  båda serierna hanterar döden på ett oerhört roligt sätt.
  det är alltså två komediserier med lite drama och kärleksdravvel som jag rekommenderar. ingen tung serie, och den ena har bara 2 säsonger ( plus en långfilm – också rekommendation , dead like me ) .

  så om du vill ha en skön serie att glutta på , så har du bra tips där:)

  kramar

  ps. vänner och Gilmore Girls och Oprah är bra också, men sånt vet du nog redan 🙂 <3

 10. LondonLine skriver:

  Scandal! (Og hei forresten! Jeg henger selvsagt fremdeles med og ELSKER den nye bloggen – klem! L)

 11. Fanny skriver:

  Breaking bad! SÅ bra! Första avsnitten (mja.. första säsongen kanske) är lite sega och känns aningen lågbudget, men sen blir det så himla bra. Jag uppskattar även att det faktiskt finns ett slut, något jag ofta tycker saknas i serier, de bara fortsätter forever and ever liksom :p Breaking bad kommer i 5 säsonger och hela serien finns på netflix 🙂

 12. Victoria skriver:

  THE OFFICE US!! Seinfeldt är kul också. Men the Office, se den!

  • Sofie skriver:

   Jag håller absolut med! Så sjukt bra serie. Och The Office US ska det vara, ävenom det också finns UK (som är den ”originala”). Svenska motsvarigheten Kontoret är också rätt okej, med t.ex Ove Sundberg från Solsidan. Men se The Office US! 🙂

   • Victoria skriver:

    Jaaa! älskar pam och Jim, finaste tvparet någonsin. Inte sett kontoret än dock..

    • Sofie skriver:

     Ja verkligen, hela deras ”historia” var så fint uppbyggd på nåt vis. Aaahh tror jag måste kolla om serien snart igen 😉 Kontoret är absolut sevärd, men jag såg av någon underlig anledning först på Kontoret och först därefter The Office US, så jag kan tänka mig att det är svårare att se i motsatt ordning just för att The Office är så jäkla bra haha!

 13. Girls! The Fall är också bra, och Veep. Samtliga om powerkvinnor dessutom! Och här kommer några boktips också: http://clandestinado.wordpress.com/category/bocker/

 14. Elina skriver:

  Modern family är super rolig, ni kommer älska den. Eller kanske the mindy project, så roligt med. Hon är helt fantastisk hon som spelar huvudrollen( som också heter mindy, har skrivit och producerat serier med), SÅ ROLIG..

 15. Maja skriver:

  Jag kan verkligen rekommender BBC:s Prisoners’ wife. Visserligen bara en miniserie med 6 avsnitt i första säsongen och 4 i andra (jag har bara sett första). Handlar om några kvinnor som besöker sina anhöriga (män/sambos/barn) som sitter i samma fängelse. Finns på Viaplay.

 16. L skriver:

  White Collar!

 17. Anna skriver:

  Hej! Du har säkert redan hört det men när en läser från mobilen (jag har Samsung galaxy s3) så sitter orden i inläggens rubriker ihop. Nu när jag kommenterar märker jag att det även gäller ”rubriken” för kommentarer och här under där det står ”Dukanskeävengillar”. Eller det är väl alla rubriker egentligen som flyter ihop till ettochsammaordsomärlitesvårläst.

  Kan tipsa om Suits om du vill ha en bra serie!!! Framförallt första säsongen är grym

 18. Evelina skriver:

  Alltså Sherlock är ju ett måste, BBC’s nya med långa avsnitt och Benedict Cumberbatch som mr Holmes. Annars borde du se Pushing Daisies, inte helt nytt, men ändå väldigt rar serie.

 19. Clara skriver:

  Första gången någonsin jag kommenterar på en blogg men måste tipsa om BBCs Sherlock! Första säsongen finns på netflix. Superbra! Precis som din blogg:)

 20. Lina skriver:

  Min favoritserie just nu ar Girls! Den maste du se.

 21. Härliga kort med mycket power och värme på samma gång! Där fick ni till det 🙂

  Våra favvoserier på sistone har varit ”Sons of Anarchy” (trodde aldrig att jag skulle gilla en serie med motorcykelgäng, men den är spännande!) och New Girl (klassisk amerikansk komediserie, men med väldigt bra karaktärer, ett par bra skratt när man vill slappna av).

 22. Emma skriver:

  Sons of Anarchy !! Fruktansvärd men väldigt engagerande och man blir totalt besatt och beroende.

  Breaking Bad är ruskigt bra. Verkligen en man måste se!

  För lite roligare så rekommenderar jag verkligen Modern Family. Sjukt kul. Första gången på länge jag har skrattat högt för mig själv!

  Girls är också bra!

 23. Anna skriver:

  Breaking Bad är en serie vi verkligen har fastnat för! Just sett klart andra säsongen och nu vill vi bara fortsätta med ett avsnitt till.. Och ett till!

 24. Nu när du blivit mer ”power” och inte vill ha sexy poses på bilder, vad tycker du om Game of Thrones fruktansvärda bild av kvinnor, blir du inte trött på våldtäktsscener, instutionaliserad pedofili och illa dold rasism? Jag har många vänner som älskar både böckerna och serien men jag kan bara inte komma över den vidriga kvinnosynen!

  En person som säger det bättre än jag kan: http://tigerbeatdown.com/2011/08/26/enter-ye-myne-mystic-world-of-gayng-raype-what-the-r-stands-for-in-george-r-r-martin/

 25. karin skriver:

  BREAKING BAD! 🙂

 26. Emelie skriver:

  New girl är riktigt rolig, den finns också på netflix:)
  Annars är ju VÄNNER en riktig
  klassiker, som är rolig och bra rakt igenom tycker jag!
  Tack för en bra blogg, jag gillar det nya utseendet.

 27. mia skriver:

  Dexter

 28. Fanny skriver:

  BLACKLIST! SOA!!

 29. Emma skriver:

  Nurse Jackie! Den kommer du gilla!

 30. Emelie skriver:

  Jag älskar din blogg! den nya designen är kickass snygg. Vem har gjort? Keep it up! Fräsch layout o gött med kommentarssnurran, allt blir mer levande. Bra diskussioner på inläggen också!

 31. Anna skriver:

  Sista bilden är min favorit ”powerbild” av dig i det här inlägget. ”Leendets” makt. 🙂

 32. Ninnie skriver:

  Jag vill ge dig ett STORT tack för att du föreläste på Handels idag! Det behövs verkligen för att bryta av vardagen samt underbart att få se att tjejer kan! Heja oss!

 33. Ulrika skriver:

  Sherlock, om du inte redan sett den.
  Annars Äkta Människor, förvånansvärt bra serie.

 34. A. skriver:

  Jag rekomenderar ”Once upon a time” lite annorlunda mot din lista ovan, men jag själv brukar gilla att kolla på något annat då och då. Kolla trailer http://www.youtube.com/watch?v=Rga4rp4j5TY
  En grymt bra serie som bara blir bättre och bättre.

 35. T. skriver:

  Breaking Bad. Visserligen är den slut nu men det betyder bara att man kan maraton-kolla alla säsongerna och riktigt komma in i den. Helt klart den bästa serie jag någonsin sett! Spännande, välskriven och oförutsägbar. Helt fantastisk!

  Modern family. En komediserie som nog kan vara det roligaste på tv! Skrattar högt. Om man har samma humor så fastnar man direkt efter första avsnittet.

  Lite blandade (gammalt, nytt, djupt, lättsamt) tips du kan googla själv: The Killing, Girls, Veronica Mars, Orphan Black, Bates Motel, New Girl, Big Bang Theory, Bron, the 4400, Sons of Anarchy.

 36. Scandal! Åhh den är så bra, snacka om powerkvinna i Olivia pope! Snygga business outfits också 😉

 37. Emmy skriver:

  SCANDAL 😀

 38. Frida skriver:

  Bones är en superbra serie!!

 39. Kikki skriver:

  Bored to Death – quirky om New York/ Brooklyn. Så bra!!

 40. Trillingnöten skriver:

  The following, True Blood, Breaking Bad, Hello Ladies (borde finnas på netflix, komedi, superkul!), Hostages, The Blacklist, Scandal, Banshee, Derek (också på netflix, komedi)

 41. DU MÅSTE SE SCANDALS!!!! Lova?? Så sjukt bra! Smart serie, spänning och massa girlpower. Jag
  är helt besatt av den och det känns som en serie som du skulle gilla. Lova nu!!!!! 🙂

 42. Maggan skriver:

  Hej Elaine!

  Jag borde egentligen förbereda mig för att sätta mig i bilen och köra 30 mil för en arbetsintervju.

  Men igår kväll fick jag via sms ett rop på hjälp och jag känner mig desperat. Jag kan göra lite och skänka en slant. Jag vet också vilken respons ”våra skitungar” fick efter att du hjälpt till via bloggen.

  En kollega till mig var för ca 2 år sedan i Tanzania och byggde barnhem. Där fanns även en tjej, Linnea, som idag lever där halvtid och samtidigt studerar till läkare i Malmö. Tyvärr så finns det inte längre några pengar, det är kris. Det finns bla en liten pojke som är HIV smittad och har fått lunginflammation med risk för liv och död. Jag önskar jag här kunde posta en bild på Linnea och denna pojk.

  Jag känner mig som sagt desperat, jag har inga kunskaper om detta men jag vet att vi alla kan göra något. Vad som för oss är väldigt lite är för barnen i Tanzania väldigt mycket.

  Linnea har ett konto hos Handelsbanken 6705-701 264 438, vill man bidra så märker man betalningen med MKM MZ .

  Min största rädsla i detta är att någon ska ta mig för en skojare. Hoppas ni bloggvänner förstår att jag vänder mig till Elaine just för vad hon känner i fall som detta.

  Kram Magdalena

 43. Karriärkvinna skriver:

  Vad härligt avslappnad du ser ut där på scenen. Jag hoppas jag får möjlighet att lyssna på dig vi tillfälle.

  Må så gott!

 44. Linn skriver:

  FIREFLY! Den ligger på Netflix! Dessuten er det kun en sesong (og en film som er som en sesong to).

 45. alice skriver:

  NCIS!! Världens bästa serie som inte bara är som dom vanliga ”tråkiga” kriminalserierna utan har fantastiska karaktärer som skämtar sinsemellan och är så himla roliga. Bästa serien!

  Annars är Downton Abbey också helt fantastisk!

 46. Sarah skriver:

  Downtown Abbey! En engelsk serie från början av 1900-talet. Fantastiska kläder och bra skådisar. Liiite ”pensiovarning” kanske men jag bara älskar den (min sambo också!) 😉

 47. martina skriver:

  Newsroom och Scandal!

 48. Doris skriver:

  Six feet under . Den är producerad av David Chase som gjort Sopranos. Otroligt rolig, djup, vacker och fin serie om liv och död och relationer.

 49. Sara skriver:

  Suits är en riktigt bra serie som handlar om en advokatbyrå där huvudpersonen får jobb under en självgod och halvt dryg advokat. Har just börjat se den men den är riktigt beroendeframkallande! Även Elementary är en riktigt bra serie som handlar om Sherlock Holmes och Watson, fast i denna serie så är Watson en kvinna! En RIKTIGT bra serie faktiskt!

  • F.C skriver:

   Jag ser Suits om och om igen, tröttnar seriöst aldrig. Jag vet vad som händer i vilket avsnitt, känner igen repliker, frisyrer, kläder osv… Jättekul! Det känns verkligen som att jag hittat hem och tack vare denna serie ska jag bli jurist 🙂

 50. Tatiana skriver:

  YO BITCH……BREAKING BAD!
  (Ursakta men du forstar inneborden av orden om du har sett Breaking Bad.) Jag ar absolutely addicted!

 51. Blacklist, skön och spännande 🙂

 52. Evelina skriver:

  The unit, Drop dead diva och Heart of dixie tre toppenserier :).

 53. Breaking Bad, True Detectives, Suits (kanske du redan sett annars tror jag du skulle älska den!), eller kanske The Walking Dead, zombievarning men riktigt bra ändå-spännande. Några tips från mig.

 54. Erica skriver:

  Hej Elaine!

  Älskar din blogg! Är inne flera gånger varje dag 🙂

  Är lite förvånad över att inte fler har tipsat om SUITS! Den är helt fantastisk med starka kvinnor (eller ja, en iallafall…the big boss), snygga kläder, rappa konversationer etc. Jag säger som någon mer här inne – jag vill också bli advokat!

  En annan serie är Boardwalk Empire som vi precis har börjat titta på! Den utspelar sig i USA under förbudstiden och är riktigt snygg och spännande! Pilotavsnittet är tydligen det mest påkostade av alla serier som någonsin spelats in…

  Breaking Bad är också bra, men tillslut blir man liiiiite trött på knarket och att dem tabbar sig hela tiden..Men jag har hört att serien vänder igen efter säsong 3 och blir helt fantastisk! Jag kan dock inte verifiera detta…

  Humorserier värda att titta på och skratta högt: New Girl, The Office (UK), Extras (the Office-gängets andra serie med kända gästskådespelare), It’s always sunny in Philadephia (helt sjuk serie med ett gäng skådespelare som skrev och spelade in pilotavsnittet med egna pengar och la ut på nätet och FXX nappade direkt! Handlar om ett gäng som driver en bar i Philly…helt sjuk som sagt! Man skrattar oavbrutet)
  Och sedan den bästa serien någonsin som jag nästan förutsätter att du har sett: Vänner!

 55. Hanna skriver:

  Ja Breaking Bad absolut! Och Walking Dead, och Downton Abbey. Och förvånansvärt nog har ingen nämnt Greys Anatomy. Jag och sambon plöjer alla tio säsongerna just nu.

 56. Matilda skriver:

  1. Breaking Bad, så bra och oförutsägbar. Finns, som även nämnt ovan, på Netflix 🙂
  2. Suits, otroligt bra serie, jag längtar ihjäl mig efter nästa säsong!
  3. Walking dead, jag är inte så mycket för zombies och liknande men den här serien överträffade mina förväntningar
  4. Mad Men, lite seg i början men man kommer in i det efter några avsnitt. Ge serien en chans!

  Kram!

 57. Gutterflower skriver:

  Säger bara; SUITS! Den går bara inte att missa. Fantastiska vassa karaktärer och grymt rolig rapp dialog. Vill man skratta älskar jag The Big Bang Theory. Den kan jag se hur mycket som helst på. 🙂

 58. Rebecca skriver:

  Liksom flera andra här så måste jag säga Breaking Bad! Längesedan jag såg en så pass välskriven serie med duktiga skådespelare och där inte skådespelarna är plastigt supersnygga utan ser ut som folk gör mest.

 59. johanna skriver:

  LOST

 60. Sofia skriver:

  Shamless är fantastisk, dock måste man ta den med en nypa salt för den är ritkigt sjuk på många sätt och vis. Men gillar du orange is the new blac så borde du gilla den här.

  En serie som du skulle ÄLSKA är Scandal, en riktig power-kvinna som har huvudrollen. En underbar serie!

  Lycka till 🙂

 61. Älskar Newsroom och Master of Sex (inte som det låtar!), också The Fall. Orange is the new black står på min lista att se!

 62. Susanna skriver:

  Det har kommit en ny serie som jag blev helt såld på direkt, True Detective. Har bara gått tre avsnitt än. Mörk historia med två bra skådisar, Woody Harrelson och Matthew McConaughey.
  Allt annat jag gillar har redan nämnts innan.

 63. Hope skriver:

  Jag ÄLSKAR Frasier, jag är en tönt 😉

 64. Sonja skriver:

  Sons of Anarchy och Downton Abbey, två måste-serier!

 65. Mia skriver:

  The walking dead , Sons of anarchy och American horror story!

 66. Amelie skriver:

  Om du inte har sett det tycker jag du ska se The Good Wife! Serien handlar om Alicia Florrick som inser att hon slänger bort sitt liv som politikerhustru efter att hennes make hamnar i en mediastorm involverande korruption och otrohet. Alicia går därför tillbaka till att jobba som advokat och kämpa för sin karriär.

  Alltså, det är så himla svårt att beskriva den här seriens handling eftersom jag tycker allting låter fånigt när man förenklar det så. En av mina favorittvrecensenter, Myles McNutt på AV Club, skrev såhär när han tipsade om serien ”There is undoubtedly something thrilling about The Good Wife, a term I doubt anyone who’s never seen the show could imagine describing the series, based on its basic premise.”

  Man läser liksom beskrivningen av serien och tänker ”Jajaja woman scorned, politiker, otrohet, advokater. Precis som alla amerikanska serier.” men det är så himla välskrivet, det har satt spinn på så många vanliga storylines att man aldrig vet vad som kommer att hända, och Alicia är en sån himla fetbra karaktär med massa brister, men också massa grymt starka sidor att man liksom önskar att hon vore en verklig person så man kunde ha henne som förebild och mentor.

  Såatteh. JA! Se The Good Wife.

  Just det, dessutom kommer man i tre avsnitt tänka ”Alicia är gift med Mr Big!!” men sen släpper det… 😉

 67. m skriver:

  Se på Suits. Riktigt bra serie.

 68. Rebecka skriver:

  Breaking Bad är så SJUKT awesome! Tror att du hade älskat den! Annars Scandal som ngn annan också tipsat om (Kerry Washington är smashing!), nya serien True detective, nya säsongerna av how I met your mother är också riktigt sevärda. Hoppas att du hittar ngn som passar dig!

 69. Maria skriver:

  Jag kan tipsa om den dansk/svenska Bron. Men man måste ge den ett avsnitt eller två innan man fattar grejen =)

  För övrigt måste jag säga att jag älskar din skjorta eller blus eller vad man nu kallar det. Jättesnygg!!

 70. Olivia skriver:

  Ser att du fått många kommentarer om Suits redan men den förtjänar en till! En av de bättre serier jag sett!

 71. Emma skriver:

  1. Bron (speciellt sasong 2)
  2. The Americans (sasong 2 borjar snart)
  3. Boardwalk empire (Scorsese ar regissor)

 72. C skriver:

  Bäste serierna är helt klar (ingen spec ordning)t:
  Modern family
  Mad men
  House
  Dexter
  Reign
  Six feet under
  Downton Abbey
  Boardwalk Empire
  Breaking Bad
  Suits
  The Good Wife

  Gå in på imdb bara och sök där, ofta ger de förslag på liknande serier man gillar.

 73. Theres skriver:

  Bones! Finns 7 säsonger på Netflix, älskar den.

Lämna en kommentar